Гусак з картоплею в духовці – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Як запекти гусака з картоплею в рукаві в духовці?

Замаринована гусяча тушка натирається сіллю, після чого змащують сумішшю меду, соєвого соусу, перцю, аджики та майонезу. Далі він фарширується обсмаженою цибулею з потрохами. В рукав для запікання кладуть картоплю, зверху на нього гусак, все щільно закривається і запікається 3 години.

Час готування: 3 ч. 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Аджика – 50 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Борошно кукурудзяне – 100 гр.
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Гусак – 1 шт.
  • Картопля великий – 5 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • гусячі Потрухи – 300 гр.
  • Вода або бульйон – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. Тушку гусака ретельно промиваємо всередині і зовні під проточною водою, після чого обсушуємо її паперовими рушниками, а по грудці робимо неглибокі надрізи. Потім натираємо птицю сіллю зовні і всередині. Далі обмазуємо її сумішшю меду, соєвого соусу, чорного меленого перцю, аджики та майонезу. Тепер прикриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 10 годин.

Крок 2. Готуємо начинку для гусака. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо рослинне масло і трохи обсмажуємо цибулю. Потім додаємо до нього нарізані гусячі потрухи і обсмажуємо протягом 7 хвилин.

Крок 3. Далі додаємо кукурудзяне борошно, все добре перемішуємо і вливаємо воду або бульйон. Варимо близько 10 хвилин, поки борошно не почне набухати і перетвориться на кашу. Потім вимикаємо вогонь, даємо масі охолонути, після чого розбиваємо туди два яйця і перемішуємо.

Крок 4. Фаршируємо тушку гусака отриманою начинкою і забираємо шкіру шпажками.

Крок 5. В рукав для запікання викладаємо очищену і нарізану картоплю, зверху на нього викладаємо фаршированого гусака, далі щільно закриваємо краю, зверху робимо пару отворів, перекладаємо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 3 години.

Крок 6. Дістаємо готового гусака з картоплею з рукава, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу зі свіжими овочами і вином. Приємного апетиту!