Соус болоньєзе класичний – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Традиційно соус болоньєзе готують з м’ясного фаршу, томатної пасти, овочів і сухого вина. Але є й інші варіації апетитного продукту. Частування активно використовують у стравах італійської кухні: лазанья, паста. В домашніх умовах можна доповнити будь-які гарніри. Використовуйте для приготування 7 перевірених покрокових рецептів.

Класичний соус болоньєзе для пасти в домашніх умовах

Соус болоньєзе за класичним рецептом готують з яловичини, соковитих томатів та інших овочів. Поживне і яскраве за смаком частування зазвичай використовується для заправки основних страв.

Інгредієнти на
0.6 л.

  • Яловичина 300 гр.
  • Свиняча грудинка 50 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Селера 2 стебла
  • Помідор 4 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Петрушка ½ пучка
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Біле сухе вино 100 мл
  • Червоне сухе вино 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Мускатний горіх за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний соус болоньєзе з фаршем в домашніх умовах? Підготуємо яловичину і грудинку.
  2. Овочі та зелень промиваємо під водою.
  3. У сковороді обсмажуємо подрібнений шматочок грудинки, щоб утворився жир.
  4. Прибираємо грудинку і в цій же сковороді смажимо подрібнену ріпчасту цибулю.
  5. Додаємо до нього терту моркву і шматочки селери. Тушкуємо овочі 7-10 хвилин.
  6. Яловичину прокручуємо через м’ясорубку і відправляємо її в сковороду до іншим продуктам.
  7. Тушкуємо вміст до готовності яловичого фаршу і доповнюємо його подрібненими зубчиками часнику.
  8. Вливаємо обидва види вина і продовжуємо готування до його випаровування.
  9. Доповнюємо масу подрібненою петрушкою.
  10. Помідори подрібнюємо будь-яким зручним способом. Відправляємо отриману м’якоть з соком до фаршу з овочами.
  11. Солимо заготівлю, посипаємо спеціями. Вливаємо молоко.
  12. Тушкуємо на слабкому вогні ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
  13. Апетитний класичний соус болоньєзе готовий. Використовуйте його для приготування пасти або лазаньї.