Куряче філе у вершковому соусі – 10 рецептів в духовці на сковороді з покроковими фото

Куряче м’ясо стає сухуватим при запіканні в духовці або обжарке на сковороді. Тому багато кулінари радять готувати його з соковитими продуктами-овочами, грибами і соусами. Одним із вдалих варіантів є вершковий соус.

Куряча грудка у вершковому соусі на сковороді

Приготування курки не займає багато часу, а результат просто приголомшливий! Спробуйте блюдо з ніжними вершками, прянощами і спеціями в поєднанні з гарніром у вигляді макаронів або гречки.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Куряча грудка 400 гр.
  • Вершки ⅓ л.
  • Борошно пшеничне 40 гр.
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Масло рослинне 60 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати філе куряче у вершковому соусі? Перевіряємо курку на наявність плівок і хрящів. Видаляємо їх і промиваємо м’ясо під струменем теплої води. Викладаємо грудку на паперовий рушник і просушуємо.
  2. Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками. Наливаємо в сковороду олію і ставимо ємність на конфорку. Включаємо плиту. Розігріваємо. Через пару хвилин викладаємо курку і обсмажуємо до золотавої скоринки протягом 10 хвилин.
  3. Наливаємо вершки в невелику каструлю, додаємо гірчицю. Ставимо на сусідню конфорку і включаємо плиту. Утримуємо на маленькому вогні. Додаємо в суміш сіль і перець, викладаємо вершкове масло.
  4. Починаємо поступово вводити в суміш борошно. Постійно перемішуємо, щоб не утворювалося грудочок.
  5. Як тільки соус загусне, знімаємо каструлю з конфорки і поливаємо соусом курку. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо масу 5 хвилин.
  6. Через час подаємо курку з соусом і гарніром до столу.

Приємного апетиту!