Смажений лагман – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Смажений лагман – це класичне блюдо центральної Азії, яке характеризується домашньої, що тягнеться локшиною, овочевим асорті і свіжим м’ясом. Як правило, для приготування використовують яловичину або баранину, проте, в сучасних реаліях, кулінари допускають брати за основу птицю, а також свинину – все залежить від ваших уподобань. Як же овочів, традиційно додають солодкий болгарський перець, редьку і баклажани. Також дана страва прийнято сипати достатню кількість спецій: червоний перець, часник і багато іншого.

Смажений лагман по-узбецьки в домашніх умовах

Смажений лагман по-узбецьки в домашніх умовах – це апетитне і ситне блюдо, яке представляє собою суміш витягнутої локшини (найчастіше приготовану вручну) з м’ясом і овочами. Це страва користується популярністю у всьому світі, так чому б і нам не спробувати?

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловичина 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 300 гр.
  • Картопля 300 гр.
  • Морква 300 гр.
  • Перець болгарський 200 гр.
  • Помідори 150 гр.
  • Баклажан 200 гр.
  • Олія рослинна 150 мл
  • Сіль 35 гр.
  • Перець червоний мелений 35 гр.
  • Зіра 15 гр.
  • Локшина удон 700 гр.
  • Кінза 50 гр.

Процес приготування:

  1. Для власної зручності та скорочення часу, викладаємо на стіл всі потрібні компоненти.
  2. Яловичину обполіскуємо водою і ріжемо на тонкі смужки.
  3. У жаровні розжарюємо масло й обсмажуємо м’ясо до зміни кольору, вливаємо трохи води і закриваємо кришкою.
  4. Паралельно озброюємося овочечисткою і знімаємо шкірку з картоплі та моркви. Цибулю очищаємо від лушпиння.
  5. Промиті і обсушені овочі дрібно нарізаємо.
  6. До м’ясної складової викладаємо цибулю.
  7. Помідори перекручуємо через м’ясорубку або перебиваємо в блендері, відправляємо в жароміцний посуд разом з морквою, як тільки цибуля став напівпрозорим.
  8. Висипаємо картопляні кубики.
  9. Тушкуємо інгредієнти до м’якості і доповнюємо основний склад смужками м’якоті болгарського перцю і нарізаним баклажаном. Приправляємо страва зірою, перцем і сіллю.
  10. В цей час відварюємо локшину в окропі з додаванням солі і невеликої кількості соняшникової олії. Відкидаємо на сито, позбавляючись від зайвої води.
  11. У тарілку викладаємо порцію локшини, а зверху щедро присмачую м’ясною підливою. Прикрашаємо листям свіжої ароматною кінзи, і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Каурма лагман з яловичиною

Каурма лагман з яловичиною – це основне блюдо, яке надовго позбавить вас від почуття голоду. Основними компонентами в даному страву виступають яловичина, локшина, а також асорті з соковитих і поживних овочів: стручкова квасоля, помідори, болгарський перець та багато чого іншого.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яловичина – 250 гр.
  • Локшина для лагмана – 250 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Квасоля стручкова – 150 гр.
  • Цибуля – 60 гр.
  • Морква – 60 гр.
  • Масло соняшникове – 40 мл
  • Перець червоний гострий мелений – ½ ч. л.
  • Коріандр мелений – ½ ч. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Вода – 1,5 ст. л.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо обполіскуємо водою і обсушуємо будь-яким зручним способом, ріжемо на великі сегменти.

Крок 2. У каструлі розігріваємо рослинне масло і викладаємо яловичину, а також дрібно нарізану цибулю – смажимо до рум’яності, а потім, збавивши полум’я до мінімуму, прикриваємо кришкою і тушкуємо протягом 40-50 хвилин. Після, выпариваем надлишки соку і додаємо сіль, часник, пропущений через прес, а також спеції.

Крок 3. Як тільки яловичина розм’якшилася, в жароміцний посуд закидаємо великі бруски очищеної моркви, обсмажуємо 3-5 хвилин.

Крок 4. Доповнюємо страва скибочками помідорів і болгарського перцю, квасолею – перемішуємо і продовжуємо підготовку.

Крок 5. Через 3-4 хвилини в каструлю викладаємо відварну локшину.

Крок 6. Паралельно расколачиваем яйця з дрібкою солі і півтори ложками води, смажимо два млинчика на сковороді, змащеній олією.

Крок 7. Млинці звертаємо в рулети і нарізаємо соломкою, пересипаємо в лагман.

Крок 8. Перемішуємо і переходимо до сервіровці.

Крок 9. Лагман можна прикрасити свіжою зеленню перед подачею, так буде ще пахучіше!

Смажений лагман з куркою

Смажений лагман з куркою – це легке і ситна страва, яка готується в рази швидше, ніж класичний варіант приготування. Але це і не дивно, адже час термічної обробки курки, набагато менше, ніж, наприклад, яловичини. В залежності від сезону і наявності, ви можете використовувати різні овочі.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Локшина домашня тягнутий – 500 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – ½-1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – за смаком.
  • Масло олію – 4-5 ст. л.
  • Зіра – ½ ч. л.
  • Коріандр – ¼ ч. л.
  • Паприка – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З філе видаляємо плівку, нарізаємо кубиками середнього розміру і смажимо на розпеченому маслі з додаванням солі і приправ близько 7 хвилин.

Крок 2. Після, додаємо дрібно нарізаний часник і цибулю, перемішуємо і смажимо 5 хвилин. Потім підсипаємо соломку з моркви, заливаємо соєвим соусом – тримаємо ще 7 хвилин.

Крок 3. Ароматні обсмажені компоненти перекладаємо в миску, а в гарячу сковороду підливаємо трохи олії.

Крок 4. В жароміцний посуд виливаємо томатну пасту, розведену водою, а також помідор, подрібнений в чаші блендера – прогріваємо, помішуючи. Приблизно через 5 хвилин доповнюємо соус нарізаною м’якоттю солодкого перцю, знімаємо пробу і, якщо соус кислить, то можна додати щіпку цукрового піску.

Крок 5. Локшину заливаємо крутим окропом і зливаємо відвар, перекладаємо інгредієнт до соусу, перемішуємо і нагріваємо.

Крок 6. Далі, викладаємо в казан курку з овочами, знову заважаємо і витримуємо на конфорці ще 5 хвилин.

Крок 7. Лагман розкладаємо по порційним чашах і за бажанням доповнюємо перцем «чилі» і листочками свіжої кінзи. Приємного апетиту!

Каурма лагман зі свининою

Каурма лагман зі свининою – це поживна страва, яка приємно здивує вас своїм незвичайним смаком, який поєднує у собі гостроту, прянощі і солодощі. Якщо ви ніколи не пробували лагман, то обов’язково візьміть цей рецепт на замітку і побалуйте свої смакові рецептори!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Свинина – 350 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Локшина для лагмана – 50 гр. (на одну порцію)
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори у власному соку – 250 гр.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Картопля – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом розморожуємо м’ясо, готуємо овочі та зелень.

Крок 2. Свинячу м’якоть промиваємо і насухо витираємо паперовими серветками, ріжемо на довільні шматочки. Надлишки жиру можна прибрати.

Крок 3. Видаляємо лушпиння з головки цибулі і нарізаємо тонкими пір’ям.

Крок 4. У сковороді з високими бортиками розжарюємо олію і протягом 6-7 хвилин смажимо м’ясо на помірному полум’я.

Крок 5. У цей час ріжемо на бруски очищену морквину і м’якоть солодкого перцю.

Крок 6. До свинини змінила колір закидаємо цибулю, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні близько 3-4 хвилин.

Крок 7. Далі відправляємо в жаровню соломку моркви і болгарського перцю, перемішавши, смажимо 3-4 хвилини.

Крок 8. Присмачую свинину та овочеве асорті томатами у власному соку, перемішуємо і прогріваємо протягом 5 хвилин.

Крок 9. Очищену і промиту картоплю нарізаємо кубиками середнього розміру.

Крок 10. Закидаємо до інших складових.

Крок 11. Заливаємо м’ясний соус водою так, щоб рідина практично повністю покривала інгредієнти. Тушкуємо на мінімальному нагріві до повного або часткового випаровування бульйону і готовності картопляних шматочків.

Крок 12. Через 20-25 хвилин приправляємо лагман рубаною зеленню, сіллю і часником, пропущеним через прес. Перемішуємо і прогріваємо разом зі спеціями 3 хвилини.

Крок 13. Паралельно в киплячій воді з сіллю варимо локшину практично до повної готовності.

Крок 14. Відварену до стану аль-денте локшину розкладаємо по порційним чашах і зверху доповнюємо м’ясною підливкою з овочами. За бажанням зверху присипаємо зеленню.

Крок 15. До столу подаємо в гарячому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Смажений лагман в казані

Смажений лагман в казані – це дуже популярне в Азії блюдо, яке можна запросто приготувати в домашніх умовах, використовуючи лише ті продукти, що є під рукою. Єдине, що доведеться придбати – це спеціальну витягнуту локшину, для приготування якої потрібно тільки окріп.

Час готування – 65 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Яловичина – 350 гр.
  • Локшина для лагмана – 500 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Квасоля стручкова – 100 гр.
  • Капуста пекінська – 100 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Редька – ½ шт.
  • Помідор (великий) – 1 шт.
  • Масло соняшникове – 70 мл
  • томатна Паста – 1,5 ст. л.
  • Коріандр – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Перець гострий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину промиваємо й обсушуємо паперовими серветками, ріжемо на тонкі пластинки і маринуємо в соєвому соусі, молотом перці і столовій ложці соняшникової олії – заважаємо і наполягаємо близько 30 хвилин.

Крок 2. Не гаючи часу, нарізаємо всі овочі, перераховані в списку, так як далі для цього часу не буде. Квасоля, цибуля, часник і гострий перець довільно подрібнюємо.

Крок 3. Капусту і м’якоть солодкого перцю ріжемо на квадрати середнього розміру, помідори – кубиками, цибулю – підлозі або чверть кільцями.

Крок 4. Викладаємо м’ясо в казан з розпеченим маслом, смажимо на сильному полум’я при постійному помішуванні до освіти характерною скоринки.

Крок 5. До підрум’яненою яловичині висипаємо цибулю, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.

Крок 6. Тепер в жаровню відправляємо пасту з томатів і помідор, сіль, за бажанням вливаємо соєвий соус. Не зменшуючи нагрівання, швидко обсмажуємо, не забуваючи помішувати.

Крок 7. Тепер додаємо капусту і стручкову квасолю, перемішуємо і готуємо 1-2 хвилини.

Крок 8. Доповнюємо соломкою з редьки.

Крок 9. Приправляємо м’ясо і овочі чорним перцем і меленим коріандром. Готуємо так само на посиленому полум’я, не допускаючи утворення соку і гасіння.

Крок 10. Через три хвилини в казан викладаємо болгарський перець, часто заважаємо.

Крок 11. Ще через кілька хвилин у лагман закидаємо часник, зелений лук, гострий перець і сіль.

Крок 12. Спеціальну локшину на хвилину занурюємо в окріп і відкидаємо на сито, позбавляючись від зайвої вологи.

Крок 13. Перекладаємо локшину в казан, ретельно перемішуємо і після закінчення 60 секунд, прибираємо з конфорки.

Крок 14. Смажений лагман подаємо до столу «з пилу, з жару». Приємного апетиту!

Смажений лагман по-уйгурски

Смажений лагман по-уйгурски відрізняється від оригінального страви тим, що являє собою другу страву, без бульйону. Відповідно, смак і аромат всіх складових виходить у кілька разів яскравіше, що не може не радувати любителів цього апетитного страви.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Локшина для лагмана – 100 гр.
  • Яловичина – 150 гр.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Капуста пекінська – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Імбир мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Вода мінеральна – ½ склянки
  • соєвий Соус – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Оцет 9% – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для маринування м’яса в контейнері змішуємо наступні компоненти: яйця, ложку крохмалю, сіль, мелений перець і трохи соєвого соусу, перемішаного з мінеральною водою. Промите м’ясо ріжемо на слайсы і занурюємо в підготовлений соус, залишаємо на 90 хвилин. Подрібнений імбир і часник заливаємо окропом у різних шальках.

Крок 2. Після закінчення часу, на розпеченому маслі швидко обсмажуємо яловичину до зміни кольору, додаємо нарізку з солодкого перцю та капусти. Витримуємо компоненти на вогні близько двох хвилин при частому помішуванні і викидаємо на друшляк, щоб позбутися зайвого жиру.

Крок 3. У порожній казан відправляємо півкільця цибулі, подрібнений часник, разом з рідиною, а також воду з-під імбиру, пасту з перетертих томатів. Тушкуємо компоненти, а потім повертаємо в жароміцний посуд, попередньо обсмажену яловичину і овочі. Присмачую сіллю, паприкою, соєвим соусом і оцтом, прогріваємо ще 3-4 хвилини.

Крок 4. Перекладаємо вміст жаровні в тарілку (обов’язково разом з соусом). А в гарячу сковороду кладемо відварену локшину, смажимо 2-3 хвилини і доповнюємо чверть кільцями цибулі.

Крок 5. Відкидаємо локшину на друшляк, видаляючи масло, і повертаємо в казан, також додаємо м’ясний соус (вже без рідини).

Крок 6. Розподіляємо апетитну страву по тарілках і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!