Смажений лагман – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Смажений лагман – це класичне блюдо центральної Азії, яке характеризується домашньої, що тягнеться локшиною, овочевим асорті і свіжим м’ясом. Як правило, для приготування використовують яловичину або баранину, проте, в сучасних реаліях, кулінари допускають брати за основу птицю, а також свинину – все залежить від ваших уподобань. Як же овочів, традиційно додають солодкий болгарський перець, редьку і баклажани. Також дана страва прийнято сипати достатню кількість спецій: червоний перець, часник і багато іншого.

Смажений лагман по-узбецьки в домашніх умовах

Смажений лагман по-узбецьки в домашніх умовах – це апетитне і ситне блюдо, яке представляє собою суміш витягнутої локшини (найчастіше приготовану вручну) з м’ясом і овочами. Це страва користується популярністю у всьому світі, так чому б і нам не спробувати?

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловичина 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 300 гр.
  • Картопля 300 гр.
  • Морква 300 гр.
  • Перець болгарський 200 гр.
  • Помідори 150 гр.
  • Баклажан 200 гр.
  • Олія рослинна 150 мл
  • Сіль 35 гр.
  • Перець червоний мелений 35 гр.
  • Зіра 15 гр.
  • Локшина удон 700 гр.
  • Кінза 50 гр.

Процес приготування:

  1. Для власної зручності та скорочення часу, викладаємо на стіл всі потрібні компоненти.
  2. Яловичину обполіскуємо водою і ріжемо на тонкі смужки.
  3. У жаровні розжарюємо масло й обсмажуємо м’ясо до зміни кольору, вливаємо трохи води і закриваємо кришкою.
  4. Паралельно озброюємося овочечисткою і знімаємо шкірку з картоплі та моркви. Цибулю очищаємо від лушпиння.
  5. Промиті і обсушені овочі дрібно нарізаємо.
  6. До м’ясної складової викладаємо цибулю.
  7. Помідори перекручуємо через м’ясорубку або перебиваємо в блендері, відправляємо в жароміцний посуд разом з морквою, як тільки цибуля став напівпрозорим.
  8. Висипаємо картопляні кубики.
  9. Тушкуємо інгредієнти до м’якості і доповнюємо основний склад смужками м’якоті болгарського перцю і нарізаним баклажаном. Приправляємо страва зірою, перцем і сіллю.
  10. В цей час відварюємо локшину в окропі з додаванням солі і невеликої кількості соняшникової олії. Відкидаємо на сито, позбавляючись від зайвої води.
  11. У тарілку викладаємо порцію локшини, а зверху щедро присмачую м’ясною підливою. Прикрашаємо листям свіжої ароматною кінзи, і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!