Сьомга на сковороді – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Сьомга на сковороді — це неймовірно яскраве, смачне і поживне блюдо для вашого сімейного обіду, вечері або святкового столу. Апетитно приготовлена червона риба нікого не залишить байдужим. Кращі кулінарні ідеї з сьомги шукайте у нашій перевіреної кулінарної добірці з восьми рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Стейк із сьомги на сковороді

Стейк із сьомги на сковороді – це яскраве і смачне ресторанна страва, який кожен зможе повторити в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готову рибу подавайте зі свіжими овочами, пюре та іншими доповненнями за смаком.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Сьомга 2 стейка
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Масло оливкове 80 мл
  • Сіль за смаком
  • Спеції для риби за смаком

Процес приготування:

  1. Підготуємо два стейки з сьомги. Промиваємо їх і обсушуємо паперовим рушником. Кладемо в зручну посуд і поливаємо лимонним соком.
  2. Посипаємо рибу сіллю і спеціями за смаком.
  3. Обмазуємо продукт оливковою олією з усіх боків.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди підготовлені рибні стейки.
  5. Готуємо 1-2 хвилини на сильному вогні з кожного боку. Перевертайте рибу акуратно щипцями, щоб не пошкодити її цілісність.
  6. Зменшуємо вогонь і готуємо рибу ще 3-5 хвилин. Так вона стане більш соковитою.
  7. Стейк із сьомги на сковороді готовий. Можна подавати до столу і пригощатися!

Соковита сьомга у вершковому соусі

Соковита зміна у вершковому соусі — це неймовірно смачне і ніжне блюдо для вашого обіду або вечері. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти. Для приготування червоної риби в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Стейки сьомги – 3 шт.
  • Вершки 30% – 100 мл
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Помідори черрі – 500 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Кріп – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Лимон – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо стейки сьомги і даємо їм обсохнути.

Крок 2. Посипаємо рибні шматочки сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Крок 3. Обсмажуємо стейки на рослинному маслі по кілька хвилин з кожного боку.

Крок 4. Виймаємо рибу з сковороди і розтоплюємо тут шматочок вершкового масла.

Крок 5. Дрібно нарізаємо зубчики часнику.

Крок 6. Викладаємо часник олія. Обсмажуємо до появи яскравого аромату.

Крок 7. Промиваємо помідори черрі і розділяємо їх на половинки.

Крок 8. Викладаємо черрі в сковороду до часнику. Обсмажуємо близько чотирьох хвилин.

Крок 9. Подрібнюємо попередньо промиту зелень.

Крок 10. Відправляємо її в сковороду.

Крок 11. Вливаємо сюди вершки. Тримаємо дві хвилини.

Крок 12. Натираємо в соус сир пармезан.

Крок 13. Опускаємо в вершковий соус рибні стейки. Додаємо подрібнений базилік. Можна використовувати сушений варіант.

Крок 14. Доповнюємо блюдо часточками лимона за смаком. Тушкуємо 5 хвилин і вимикаємо вогонь.

Крок 15. Соковита сьомга у вершковому соусі готова. Подавайте до столу!

Смажена сьомга на сковороді гриль

Смажена сьомга на сковороді гриль порадує вас не тільки своїм яскравим смаком, але і привабливим зовнішнім виглядом. Апетитне ресторанну страву кожен може приготувати на своїй кухні. Для цього беріть на замітку простий покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Стейк сьомги – 3 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Лайм – 1 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Стейки сьомги промиваємо під водою і обсушуємо паперовими рушниками.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо сік лайма і лимона. Також сюди вливаємо соєвий соус, оливкова олія, додаємо сіль і перець за смаком. Перемішуємо.

Крок 4. Занурюємо в суміш рибні стейки. Маринуємо близько 20 хвилин.

Крок 5. Розігріваємо сковороду-гриль. Укладаємо на неї мариновану сьомгу.

Крок 6. Обсмажуємо стейки з кожного боку по 3-4 хвилини. Цього вистачить для придбання апетитного рум’янцю.

Крок 7. Смажена сьомга на сковороді гриль готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Філе сьомги, приготоване на сковороді

Філе сьомги, приготоване на сковороді, виходить дуже соковитим, поживним і яскравим смаком. Ідеальне рішення для вашого яскравого святкового обіду або вечері. Для приготування апетитною риби беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Філе сьомги – 280 гр.
  • Борошно – 180 гр.
  • Сік лимонний – 25 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо і промиваємо філе червоної риби.

Крок 2. Підготовлене філе нарізаємо порційними шматочками.

Крок 3. Поливаємо сьомгу лимонним соком, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Залишаємо на 15 хвилин.

Крок 4. Далі рибні шматочки гарненько обвалюємо в борошні.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди філе сьомги в спеціях і паніровці.

Крок 6. Обсмажуємо продукт до яскравого рум’янцю з усіх боків. На це піде небагато часу, приблизно 3-4 хвилини з кожного боку.

Крок 7. Філе сьомги, приготоване на сковороді, готово. Пригощайтеся!

Сьомга в клярі на сковороді рецепт

Сьомга в клярі на сковороді — рецепт, який точно варто взяти на замітку. Соковита всередині і хрустка зовні червона риба нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу зі свіжими, запеченими овочами та іншими доповненнями за смаком. Урізноманітніть ваш сімейний стіл з нашим простим покроковим рецептом!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе сьомги – 0,8 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для кляру:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.

Для панірування:

  • Чіабатта – 250 гр.
  • Сир Пармезан – 30 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Філе сьомги поливаємо оливковою олією, солимо за смаком.

Крок 3. У глибокій тарілці з’єднуємо курячі яйця, сіль і мелену паприку.

Крок 4. Збиваємо яєчну суміш до однорідності. Занурюємо сюди шматочки рибного філе.

Крок 5. Після рибу обвалюють у паніровці. Для неї ми перемішуємо скибочки черствого чіабатти, подрібненої в крихту, з тертим Пармезаном і оливковою олією.

Крок 6. Викладаємо заготовки в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 7. Сьомга в клярі на сковороді готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Сьомга з вершками і шпинатом

Сьомга з вершками і шпинатом — це дуже смачне і неймовірно ніжне блюдо для вашого обіду або вечері. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти. Для приготування червоної риби в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе сьомги на шкірі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • в’ялені Помідори – 150 гр.
  • Шпинат – 100 гр.
  • Вершки 20% – 450 мл
  • Сир пармезан тертий – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Вино біле сухе – 1/3 склянки
  • Петрушка – 6 гілок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо сьомгу. Рибні шматочки потрібно розділити на філе, промити і обсушити паперовими рушниками.

Крок 2. Солимо і перчимо рибу. Обсмажуємо її на рослинній олії. На кожну сторону піде приблизно 3-5 хвилин. Після філе перекладаємо на тарілку.

Крок 3. Сковороду після риби не моєму. Розтоплюємо тут вершкове масло. Спочатку обсмажуємо подрібнену цибулю з часником, після вливаємо вино і додаємо дрібно порізані в’ялені помідори. Тушкуємо все разом ще пару хвилин.

Крок 4. Вливаємо сюди вершки. Прогріваємо їх, солимо, перчимо і доповнюємо шпинатом. Тушкуємо, помішуючи, 2-3 хвилини на тихому вогні.

Крок 5. Додаємо в соус тертий пармезан. Перемішуємо.

Крок 6. Тепер опускаємо сюди шматочки риби. Прогріваємо їх протягом однієї хвилини і прибираємо з вогню.

Крок 7. Сьомга з вершками і шпинатом готова. Подавайте до столу з дрібно нарізаною петрушкою і пригощайтеся!

Черевця сьомги на сковороді

Черевця сьомги на сковороді — це неймовірно смачне, яскраве і оригінальне блюдо для вашого столу. Подавайте апетитну червону рибу до сімейного обіду або вечері. У приготуванні вам допоможе наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Черевця сьомги – 350 гр.
  • італійські Трави – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Промиваємо черевця і видаляємо у них шкірки.

Крок 3. Також відміряємо вказану кількість сметани.

Крок 4. Підготовлені рибні шматочки нарізаємо кубиками.

Крок 5. У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Занурюємо сюди рибу. Готуємо під кришкою до зміни кольору.

Крок 6. Сметану змішуємо з вершками і борошном.

Крок 7. Подрібнюємо зубчики часнику.

Крок 8. Як тільки риба змінить колір, додаємо до неї часник.

Крок 9. Вливаємо суміш сметани і вершків. Солимо і посипаємо спеціями. Тушкуємо на повільному вогні до загусання соусу.

Крок 10. Черевця сьомги на сковороді готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Сьомга з овочами на сковороді

Сьомга з овочами на сковороді порадує вас не тільки своїм яскравим смаком, але і поживними властивостями. Апетитне ресторанну страву кожен може приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку простий покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час приготування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Стейк сьомги – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь пастернаку – 1 шт.
  • Селера – 1 стебло.
  • спаржева Квасоля – 100 гр.
  • Горошок зелений – 100 гр.
  • Вино – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо стейки сьомги. Промиваємо їх і обсушуємо паперовими рушниками.

Крок 2. Підготуємо овочі за списком.

Крок 3. Пастернак і моркву нарізаємо кубиками. Обсмажуємо їх на рослинному маслі.

Крок 4. Солимо овочі і посипаємо ароматними спеціями за смаком.

Крок 5. Додаємо до овочів черешки селери, горошок і спаржеву квасолю. Обсмажуємо все разом ще пару хвилин. Вливаємо вино і тушкуємо ще 7 хвилин.

Крок 6. Вливаємо в овочі трохи води і викладаємо рибні стейки. Солимо і посипаємо їх спеціями.

Крок 7. Тушкуємо страву під кришкою близько 10-12 хвилин.

Крок 8. Сьомга з овочами на сковороді готова. Викладайте на порційну тарілку і подавайте до столу!