Хычины з картоплею і сиром – 5 рецептів на сковороді з покроковими фото

Хычины є стародавнім національним блюдом карачаєво-балкарської кухні. Вони являють собою коржі з прісного тіста з начинкою. У цій підбірці ми пропонуємо Вам 5 рецептів їх приготування з картоплею і сиром.

Балкарські хычины з картоплею і сиром на сковороді

З кульок тесту на кефірі розкочуються коржі. У центр кладеться начинка з картопляного пюре, сиру і зелені. Потім всі защипывается, тонко розкочується і обсмажується на сухій сковороді до рум’яної скоринки. Хычины змащуються маслом і подаються до столу.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Борошно пшеничне 5 ст.
  • Кефір-1 склянка
  • Вода-1 склянка
  • Сіль-2 ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Картопля 7 шт.
  • Сир Адигейський 500 гр.
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати хычины з картоплею і сиром на сковороді? Для початку готуємо тісто. У глибоку ємність відправляємо пшеничне борошно, кефір, воду, соду і замішуємо м’яке, еластичне тісто, не липнущее до рук. Далі накриваємо його рушником і відставляємо в сторону.
  2. В цей час готуємо начинку. Картопля очищаємо, промиваємо і відварюємо в несолоній воді. Далі зливаємо всю рідину і за допомогою товкачика робимо однорідної пюре без грудочок. Потім додаємо в пюре натертий на дрібній тертці сир, подрібнену зелень і все ретельно перемішуємо. При необхідності додаємо сіль.
  3. Тепер беремо тісто, поділяють його на кульки по 4-5 см діаметром і кожен розгортаємо в невелику коржик. У центр кладемо кульку з картопляної начинки.
  4. Далі збираємо краї тіста, щільно їх защипуємо і знову розгортаємо все в тонкі коржі по 3-5 мм.
  5. Добре розжарюємо сковороду і обсмажуємо на ній хычины без олії з двох сторін по 1-2 хвилини, поки на них не утворюється рум’яна кірочка.
  6. Змащуємо гарячі коржі вершковим маслом, складаємо їх стопкою, розрізаємо на чотири частини і подаємо до столу з айраном, кефіром, сметаною або томатним соком. Приємного апетиту!