Хычины з картоплею і сиром – 5 рецептів на сковороді з покроковими фото

Хычины є стародавнім національним блюдом карачаєво-балкарської кухні. Вони являють собою коржі з прісного тіста з начинкою. У цій підбірці ми пропонуємо Вам 5 рецептів їх приготування з картоплею і сиром.

Балкарські хычины з картоплею і сиром на сковороді

З кульок тесту на кефірі розкочуються коржі. У центр кладеться начинка з картопляного пюре, сиру і зелені. Потім всі защипывается, тонко розкочується і обсмажується на сухій сковороді до рум’яної скоринки. Хычины змащуються маслом і подаються до столу.

Інгредієнти на
20 порц.

  • Борошно пшеничне 5 ст.
  • Кефір-1 склянка
  • Вода-1 склянка
  • Сіль-2 ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Картопля 7 шт.
  • Сир Адигейський 500 гр.
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати хычины з картоплею і сиром на сковороді? Для початку готуємо тісто. У глибоку ємність відправляємо пшеничне борошно, кефір, воду, соду і замішуємо м’яке, еластичне тісто, не липнущее до рук. Далі накриваємо його рушником і відставляємо в сторону.
  2. В цей час готуємо начинку. Картопля очищаємо, промиваємо і відварюємо в несолоній воді. Далі зливаємо всю рідину і за допомогою товкачика робимо однорідної пюре без грудочок. Потім додаємо в пюре натертий на дрібній тертці сир, подрібнену зелень і все ретельно перемішуємо. При необхідності додаємо сіль.
  3. Тепер беремо тісто, поділяють його на кульки по 4-5 см діаметром і кожен розгортаємо в невелику коржик. У центр кладемо кульку з картопляної начинки.
  4. Далі збираємо краї тіста, щільно їх защипуємо і знову розгортаємо все в тонкі коржі по 3-5 мм.
  5. Добре розжарюємо сковороду і обсмажуємо на ній хычины без олії з двох сторін по 1-2 хвилини, поки на них не утворюється рум’яна кірочка.
  6. Змащуємо гарячі коржі вершковим маслом, складаємо їх стопкою, розрізаємо на чотири частини і подаємо до столу з айраном, кефіром, сметаною або томатним соком. Приємного апетиту!

Хычины з картоплею і сиром на кефірі в домашніх умовах

Тісто на кефірі розкачується в коржі. У центр кладуть начинку з картоплі з сиром, далі краї тіста щільно защипываются, і розкочуються в тонкий хычин. Коржі обсмажують на сухій сковороді, змазують вершковим маслом і подаються до столу.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Картопля – 400 гр.
  • солона Бринза – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з приготування тіста. У глибоку ємність наливаємо кефір, додаємо до нього сіль і перемішуємо. Далі засипаємо просіяне через сито борошно, знову перемішуємо і замішуємо тісто. Спочатку робимо це в ємності, а потім перекладаємо на стіл. Готове тісто накриваємо рушником і даємо полежати 15 хвилин.

Крок 2. Бринзу натираємо на дрібній тертці. Картопля очищаємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Далі охолодити його, подрібнюємо в м’ясорубці або натираємо на дрібній тертці.

Крок 3. Добре перемішуємо картопля з сиром і робимо з них 10 однакових кульок. Тісто також ділимо на 10 частин і катаємо їх у кульки.

Крок 4. Розкачуємо кожен шматочок тіста в невелику коржик, а в центр кладемо кульку з картопляної начинки. Далі збираємо краї тіста і щільно защипуємо їх.

Крок 5. Кожну заготовку розгортаємо в тонкий коржик відповідно з діаметром сковороди.

Крок 6. Добре прогріваємо сковороду і обсмажуємо на ній хычины без додавання олії з двох боків до рум’яної скоринки.

Крок 7. Гарячі коржі змащуємо вершковим маслом, складаємо їх стопкою, розрізаємо на чотири частини і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Ледачі хычины з картоплею і сиром

До картопляного пюре додається натертий на тертці сир, сіль, борошно і замішують тісто. Далі вона ділиться на рівні частини, розкачується в коржики і обсмажується на сухій сковороді з двох сторін. Хычины змащуються маслом і подаються до столу.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сир моцарелла – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 2-2.5 ст.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля очищаємо, добре промиваємо, розрізаємо на кілька частин і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Далі зливаємо всю рідину і перетворюємо його в однорідне пюре за допомогою товкачика.

Крок 2. На дрібній тертці натираємо сир твердий з моцарелою і додаємо його до картопляного пюре разом з сіллю і чорним меленим перцем. Все добре перемішуємо.

Крок 3. Далі засипаємо борошно і замішуємо м’яке тісто.

Крок 4. Тепер готове тісто розділяємо на 8-10 рівних частин, кожну з яких розгортаємо в коржик відповідно з діаметром сковороди.

Крок 5. Сковороду добре прогріваємо і обсмажуємо на ній наші хычины без додавання олії, з двох сторін до рум’яної скоринки.

Крок 6. Гарячі коржі змащуємо вершковим маслом, складаємо їх стопкою один на одного і подаємо до столу зі сметаною в якості закуски. Приємного апетиту!

Дуже смачні хычины з картоплею, сиром, зеленню

М’яке тісто поділяється на рівні частини, кожна розкачується в невелику коржик, а в центр кладуть начинку з картоплі, сиру і зелені. Далі краю збираються, защипываются і заготівля тонко розкочується. Хычины обсмажують на сухій сковороді і змащуються маслом.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Сир адигейський – 200 гр.
  • Сир російський – 200 гр.
  • Зелень свіжа – 1 пучок.
  • Кефір 2.5% – 250 гр.
  • Вода – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку очищаємо і промиваємо картоплю. Далі перекладаємо в каструлю і відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Крок 2. В цей час готуємо тісто. У глибоку ємність наливаємо воду, кефір, додаємо туди розпушувач, сіль і добре все перемішуємо вінчиком. Далі вводимо борошно і замішуємо еластичне тісто, не липнущее до рук. Накриваємо тісто рушником і даємо йому постояти при кімнатній температурі 30 хвилин.

Крок 3. Російський і адигейський сир натираємо на тертці, додаємо туди подрібнену зелень і ретельно все перемішуємо.

Крок 4. З картоплі зливаємо всю рідину, додаємо до нього трохи вершкового масла і за допомогою товкачика перетворюємо його в однорідну масу без грудочок.

Крок 5. Додаємо до картоплі суміш сиру з зеленню і добре перемішуємо.

Крок 6. Тісто розділяємо на 10-12 рівних частин. Кожну з них розгортаємо в невелику коржик, а в центр кладемо начинку.

Крок 7. Далі збираємо краї тіста щільно защипуємо їх і розкачуємо отриману заготовку в тонкий корж, відповідно з діаметром сковороди.

Крок 8. Сковороду добре прогріваємо і обсмажуємо на ній хычины по 2-3 хвилини з двох сторін без масла, поки на них не утворюється рум’яна кірочка.

Крок 9. Змащуємо гарячі коржі вершковим маслом, складаємо їх стопкою і подаємо до столу в якості закуски або самостійного блюда. Приємного апетиту!

Як приготувати хычины на воді з картоплею і сиром?

Тісто на воді поділяється на рівні частини, які злегка розкочуються. Всередину кладуть начинку з картоплі з адигейський сиром, після чого тісто защипывается і розкочується тонким коржем. Хычины обсмажують на сухій сковороді, змазують вершковим маслом і подаються до столу.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 4.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Картопля – 500 гр.
  • Сир адигейський або бринза – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.

Для змазування:

  • Масло вершкове – 50-70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з приготування тіста. У глибоку ємність наливаємо воду, додаємо до неї сіль і розмішуємо. Потім засипаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Даємо йому постояти при кімнатній температурі 40 хвилин.

Крок 2. В цей час робимо начинку. Адигейський сир або бринзу натираємо на крупній тертці.

Крок 3. Картопля очищаємо, промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Далі охолодити її до кімнатної температури.

Крок 4. Протираємо остиглий картоплю через дрібне сито або пропускаємо через м’ясорубку. Відправляємо його в ємність з сиром, додаємо сіль по смаку, перемішуємо і робимо з отриманої маси кульки розміром з куряче яйце.

Крок 5. Тісто ділимо на рівні частини, кожну з яких трохи розкачуємо. У центр кладемо кульку з картопляно-сирної начинки.

Крок 6. Далі збираємо краї тіста щільно защипуємо їх і розкачуємо отримані заготовки в тонкі коржі, відповідно з діаметром сковороди.

Крок 7. Сковороду добре прогріваємо і обсмажуємо на ній хычины без олії з двох сторін за пару хвилин до рум’яної скоринки.

Крок 8. Змащуємо гарячі коржі вершковим маслом, складаємо їх стопкою і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!