Ледачі хычины з картоплею і сиром
До картопляного пюре додається натертий на тертці сир, сіль, борошно і замішують тісто. Далі вона ділиться на рівні частини, розкачується в коржики і обсмажується на сухій сковороді з двох сторін. Хычины змащуються маслом і подаються до столу.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Сир твердий – 200 гр.
- Сир моцарелла – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 2-2.5 ст.
- Масло вершкове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картопля очищаємо, добре промиваємо, розрізаємо на кілька частин і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Далі зливаємо всю рідину і перетворюємо його в однорідне пюре за допомогою товкачика.
Крок 2. На дрібній тертці натираємо сир твердий з моцарелою і додаємо його до картопляного пюре разом з сіллю і чорним меленим перцем. Все добре перемішуємо.
Крок 3. Далі засипаємо борошно і замішуємо м’яке тісто.
Крок 4. Тепер готове тісто розділяємо на 8-10 рівних частин, кожну з яких розгортаємо в коржик відповідно з діаметром сковороди.
Крок 5. Сковороду добре прогріваємо і обсмажуємо на ній наші хычины без додавання олії, з двох сторін до рум’яної скоринки.
Крок 6. Гарячі коржі змащуємо вершковим маслом, складаємо їх стопкою один на одного і подаємо до столу зі сметаною в якості закуски. Приємного апетиту!