Різотто з креветками – страва італійської кухні, ніжне і смачне. Не обов’язково йти в дорогий ресторан, щоб його скуштувати. За нашими 5 рецептами ви легко зможете приготувати різотто з креветками в домашніх умовах.
Класичне різотто з креветками у вершковому соусі
Різотто з креветками у вершковому соусі – це класичний варіант страви. Готувати і їсти різотто – одне задоволення, по всьому будинку лунає чарівний аромат, який і збирає всю родину за вечерею.
Інгредієнти на
4 порц.
- Рис арборіо 200 гр.
- Вода 200 мл
- Вершки 200 мл 20%
- Сир Моцарела 50 гр.
- Масло вершкове 20 гр.
- Креветки свіжі 10 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Кріп за смаком
- Базилік свіжий, за смаком
- Масло рослинне для смаження
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте пір’ям і запікайте в духовці при 220 градусах 10 хвилин. Потім дрібно наріжте його.
- Зелень порубаєте ножем, креветки очистити і видалити стравохід.
- На сковороді розігрійте олію і обсмажте на ньому рис протягом 2 хвилин.
- Потім додайте 200 мл гарячої води і варіть рис 10 хвилин.
- Після цього додайте вершки, цибуля і сіль, перемішайте і продовжуйте гасити рис до легкої твердині всередині.
- Далі додайте терту моцарелу, вершкове масло і зелень. Тушкуйте, поки сир не розплавиться.
- У кінці додайте креветки, перемішайте, тримайте різотто на плиті ще 3 хвилини. Потім його можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачне різотто з креветками та грибами?
Для приготування різотто зазвичай вибирають рис сортів арборіо, балдо, рому або карнаролі. Ця крупа забезпечує різотто вишуканий кремовий смак, яким він власне і славиться.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Рис – 200 гр.
- Креветки – 200 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Помідор – 1 шт.
- Вино сухе біле – 150 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Перець гострий – за смаком.
- Куркума – за смаком.
- Орегано – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – для смаження.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками і обсмажте до прозорості на оливковій олії.
2. Гриби дуже дрібно наріжте і додайте на сковороду до цибулі, смажте 3 хвилини.
3. Помідори промийте, очистіть від шкірки, наріжте кубиками і викладіть на сковороду, продовжуйте тушкувати 5 хвилин.
4. Креветки повністю розморозьте і очистіть
5. На сковороду викладіть рис, додайте куркуму, перець, сіль, орегано, влийте вино і таку кількість води, щоб вона повністю покрила рис. Доведіть різотто до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте до готовності рису.
6. В кінці додайте креветки, готуйте різотто ще 3 хвилини. Після цього страву готове, його можна прикрасити свіжою зеленню і подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Різотто з креветками і вином в домашніх умовах
Різотто – ситне італійське блюдо з ніжною кремоподібної консистенції і неймовірним ароматом. До його складу входять два основних інгредієнта: рис і креветки, а які спеції і прянощі ще необхідно додати, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Рис арборіо – 250 гр.
- Креветки – 600 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Вино біле – 50 мл
- Пармезан – 50 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Базилік – 1 пучок.
- Масло оливкове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець білий мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Часник дрібно наріжте. Креветки залийте парою столових ложок оливкової олії, додайте часник, перемішайте і залиште маринуватися на 20 хвилин.
2. Цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте на оливковій олії протягом 5 хвилин.
3. Далі додайте до цибулі рис, обсмажте протягом пари хвилин. Потім влийте вино і продовжуйте смажити, поки воно не випарується.
4. Влийте гарячу воду і продовжуйте гасити рис 20 хвилин на середньому вогні.
5. Після цього додайте рубану зелень і креветки, посоліть і приправте за смаком. Готуйте різотто ще 5 хвилин.
6. В кінці додайте тертий сир, перемішайте, дайте настоятися кілька хвилин.
7. Прикрасьте блюдо листочками базиліку і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт різотто з креветками і кальмарами
З цим простим рецептом різотто можна влаштувати собі вишукану вечерю в італійському стилі. Ніжні кальмари і креветки, білий розсипчастий рис і хрусткі овочі під келих білого вина – ідеальне завершення дня.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Рис – 200 гр.
- Кальмар – 340 гр.
- Креветки – 340 гр.
- Масло топлене – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Горошок стручкової – 0,5 склянки
- Часник – 1 зуб.
- Чебрець – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець білий мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Рис промийте холодною водою і замочити у підсоленій воді на 20 хвилин, потім відваріть до готовності. Креветки і кальмари повинні повністю розморозитися.
2. У сковороді розтопити топлене масло, обсмажте поросяти, ягняти цибулю, посоліть і приправте його.
3. Потім додайте до цибулі нарізані кубиками болгарський перець, горошок, подрібнений часник і чебрець. Обсмажте всі разом не більше хвилини. Потім перекладіть овочі на тарілку.
4. Знову поставте сковороду на вогонь, розтопіть в ній масло, викладіть морепродукти і смажте їх протягом 3-4 хвилин.
5. Коли креветки і кальмари будуть готові, додайте на сковороду обсмажені овочі і варений рис, перемішайте і смажте всі разом ще 1-2 хвилини. Різотто з креветками і кальмарами готовий, можна подавати його на стіл.
Приємного апетиту!
Італійське різотто з креветками і мідіями
Різотто з креветками і мідіями – це одна з численних варіантів цього знаменитого італійського блюда. Головне відібрати якісні морепродукти, адже від них буде залежати кінцевий результат і смак страви.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Рис арборіо – 150 гр.
- Петрушка – 1 пучок.
- Вино біле сухе – 120-150 мл
- Креветки тигрові – 2 шт.
- Лангустин – 2 шт.
- Мідії – 10 шт.
- Бульйон рибний – 350-400 мл
- Перець білий мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець кайенский – за смаком.
Процес приготування:
1. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Петрушку порубаєте ножем. Зубчик часнику роздушіть плоскою стороною ножа.
2. На сковороді розігрійте 2 столові ложки оливкової олії, обсмажте цибулю до прозорості.
3. Далі додайте часник.
4. Потім всипте рис, обсмажте, постійно помішуючи, він повинен поміняти колір.
5. Після цього всипте зелень і влийте вино, продовжуйте смажити, поки не випарується алкоголь.
6. Викладіть на сковороду морепродукти і влийте ополоник гарячого рибного бульйону.
7. Наступний ополоник бульйону слід вливати, коли попередній повністю вбереться.
8. Додайте сіль і спеції за смаком.
9. Вийміть з різотто готові морепродукти. У рис додати столову ложку оливкової олії і інтенсивно перемішайте.
10. Викладіть різотто на блюдо, прикрасьте морепродуктів і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!