Різотто з креветками – 5 класичних рецептів з покроковими фото

Різотто з креветками – страва італійської кухні, ніжне і смачне. Не обов’язково йти в дорогий ресторан, щоб його скуштувати. За нашими 5 рецептами ви легко зможете приготувати різотто з креветками в домашніх умовах.

Класичне різотто з креветками у вершковому соусі

Різотто з креветками у вершковому соусі – це класичний варіант страви. Готувати і їсти різотто – одне задоволення, по всьому будинку лунає чарівний аромат, який і збирає всю родину за вечерею.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рис арборіо 200 гр.
  • Вода 200 мл
  • Вершки 200 мл 20%
  • Сир Моцарела 50 гр.
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Креветки свіжі 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Кріп за смаком
  • Базилік свіжий, за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте пір’ям і запікайте в духовці при 220 градусах 10 хвилин. Потім дрібно наріжте його.
  2. Зелень порубаєте ножем, креветки очистити і видалити стравохід.
  3. На сковороді розігрійте олію і обсмажте на ньому рис протягом 2 хвилин.
  4. Потім додайте 200 мл гарячої води і варіть рис 10 хвилин.
  5. Після цього додайте вершки, цибуля і сіль, перемішайте і продовжуйте гасити рис до легкої твердині всередині.
  6. Далі додайте терту моцарелу, вершкове масло і зелень. Тушкуйте, поки сир не розплавиться.
  7. У кінці додайте креветки, перемішайте, тримайте різотто на плиті ще 3 хвилини. Потім його можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!