Різотто з креветками – 5 класичних рецептів з покроковими фото

Різотто з креветками – страва італійської кухні, ніжне і смачне. Не обов’язково йти в дорогий ресторан, щоб його скуштувати. За нашими 5 рецептами ви легко зможете приготувати різотто з креветками в домашніх умовах.

Класичне різотто з креветками у вершковому соусі

Різотто з креветками у вершковому соусі – це класичний варіант страви. Готувати і їсти різотто – одне задоволення, по всьому будинку лунає чарівний аромат, який і збирає всю родину за вечерею.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рис арборіо 200 гр.
  • Вода 200 мл
  • Вершки 200 мл 20%
  • Сир Моцарела 50 гр.
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Креветки свіжі 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Кріп за смаком
  • Базилік свіжий, за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте пір’ям і запікайте в духовці при 220 градусах 10 хвилин. Потім дрібно наріжте його.
  2. Зелень порубаєте ножем, креветки очистити і видалити стравохід.
  3. На сковороді розігрійте олію і обсмажте на ньому рис протягом 2 хвилин.
  4. Потім додайте 200 мл гарячої води і варіть рис 10 хвилин.
  5. Після цього додайте вершки, цибуля і сіль, перемішайте і продовжуйте гасити рис до легкої твердині всередині.
  6. Далі додайте терту моцарелу, вершкове масло і зелень. Тушкуйте, поки сир не розплавиться.
  7. У кінці додайте креветки, перемішайте, тримайте різотто на плиті ще 3 хвилини. Потім його можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачне різотто з креветками та грибами?

Для приготування різотто зазвичай вибирають рис сортів арборіо, балдо, рому або карнаролі. Ця крупа забезпечує різотто вишуканий кремовий смак, яким він власне і славиться.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Рис – 200 гр.
  • Креветки – 200 гр.
  • Гриби – 200 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Вино сухе біле – 150 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець гострий – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками і обсмажте до прозорості на оливковій олії.

2. Гриби дуже дрібно наріжте і додайте на сковороду до цибулі, смажте 3 хвилини.

3. Помідори промийте, очистіть від шкірки, наріжте кубиками і викладіть на сковороду, продовжуйте тушкувати 5 хвилин.

4. Креветки повністю розморозьте і очистіть

5. На сковороду викладіть рис, додайте куркуму, перець, сіль, орегано, влийте вино і таку кількість води, щоб вона повністю покрила рис. Доведіть різотто до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте до готовності рису.

6. В кінці додайте креветки, готуйте різотто ще 3 хвилини. Після цього страву готове, його можна прикрасити свіжою зеленню і подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Різотто з креветками і вином в домашніх умовах

Різотто – ситне італійське блюдо з ніжною кремоподібної консистенції і неймовірним ароматом. До його складу входять два основних інгредієнта: рис і креветки, а які спеції і прянощі ще необхідно додати, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Рис арборіо – 250 гр.
  • Креветки – 600 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вино біле – 50 мл
  • Пармезан – 50 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Часник дрібно наріжте. Креветки залийте парою столових ложок оливкової олії, додайте часник, перемішайте і залиште маринуватися на 20 хвилин.

2. Цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте на оливковій олії протягом 5 хвилин.

3. Далі додайте до цибулі рис, обсмажте протягом пари хвилин. Потім влийте вино і продовжуйте смажити, поки воно не випарується.

4. Влийте гарячу воду і продовжуйте гасити рис 20 хвилин на середньому вогні.

5. Після цього додайте рубану зелень і креветки, посоліть і приправте за смаком. Готуйте різотто ще 5 хвилин.

6. В кінці додайте тертий сир, перемішайте, дайте настоятися кілька хвилин.

7. Прикрасьте блюдо листочками базиліку і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт різотто з креветками і кальмарами

З цим простим рецептом різотто можна влаштувати собі вишукану вечерю в італійському стилі. Ніжні кальмари і креветки, білий розсипчастий рис і хрусткі овочі під келих білого вина – ідеальне завершення дня.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Рис – 200 гр.
  • Кальмар – 340 гр.
  • Креветки – 340 гр.
  • Масло топлене – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Горошок стручкової – 0,5 склянки
  • Часник – 1 зуб.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Рис промийте холодною водою і замочити у підсоленій воді на 20 хвилин, потім відваріть до готовності. Креветки і кальмари повинні повністю розморозитися.

2. У сковороді розтопити топлене масло, обсмажте поросяти, ягняти цибулю, посоліть і приправте його.

3. Потім додайте до цибулі нарізані кубиками болгарський перець, горошок, подрібнений часник і чебрець. Обсмажте всі разом не більше хвилини. Потім перекладіть овочі на тарілку.

4. Знову поставте сковороду на вогонь, розтопіть в ній масло, викладіть морепродукти і смажте їх протягом 3-4 хвилин.

5. Коли креветки і кальмари будуть готові, додайте на сковороду обсмажені овочі і варений рис, перемішайте і смажте всі разом ще 1-2 хвилини. Різотто з креветками і кальмарами готовий, можна подавати його на стіл.

Приємного апетиту!

Італійське різотто з креветками і мідіями

Різотто з креветками і мідіями – це одна з численних варіантів цього знаменитого італійського блюда. Головне відібрати якісні морепродукти, адже від них буде залежати кінцевий результат і смак страви.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Рис арборіо – 150 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Вино біле сухе – 120-150 мл
  • Креветки тигрові – 2 шт.
  • Лангустин – 2 шт.
  • Мідії – 10 шт.
  • Бульйон рибний – 350-400 мл
  • Перець білий мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець кайенский – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Петрушку порубаєте ножем. Зубчик часнику роздушіть плоскою стороною ножа.

2. На сковороді розігрійте 2 столові ложки оливкової олії, обсмажте цибулю до прозорості.

3. Далі додайте часник.

4. Потім всипте рис, обсмажте, постійно помішуючи, він повинен поміняти колір.

5. Після цього всипте зелень і влийте вино, продовжуйте смажити, поки не випарується алкоголь.

6. Викладіть на сковороду морепродукти і влийте ополоник гарячого рибного бульйону.

7. Наступний ополоник бульйону слід вливати, коли попередній повністю вбереться.

8. Додайте сіль і спеції за смаком.

9. Вийміть з різотто готові морепродукти. У рис додати столову ложку оливкової олії і інтенсивно перемішайте.

10. Викладіть різотто на блюдо, прикрасьте морепродуктів і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!