Смачна гаряча закуска з курячого філе і печериць. Жульєн – блюдо, яке прийшло до нас з Франції, і названа за однойменним способом нарізки інгредієнтів для нього. Ми підібрали 4 найсмачніших рецепта жульєна, які можна приготувати в домашніх умовах.
Жульєн з куркою, грибами і сметаною – класичний рецепт в духовці
Якщо ви хочете приготувати для своєї сім’ї що-небудь смачне і цікаве, то вам варто придивитися до цього рецепту. Жульєн гармонійно поєднує в собі ніжне куряче м’ясо і ароматні гриби, а вкрите все це золотистої сирною скоринкою.
Інгредієнти на
4 порц.
- Гриби 500 гр.
- Курка копчена 200 гр.
- Сметана 200 мл
- Сир 50 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло рослинне 1.5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати жульєн з куркою і грибами зі сметаною в духовці? Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Потім обсмажте на середньому вогні до золотистого кольору.
- Далі додайте на сковороду гриби, продовжуйте смажити, поки не випарується вся волога.
- Сир натріть на крупній тертці.
- Засмажку з цибулі і грибів зніміть з вогню, додайте до неї нарізане філе копченої курки, перемішайте.
- Також додайте сметану, сіль і мелений перець, ще раз добре перемішайте гриби, цибулю і курку.
- Жульєн готується в спеціальних формах. Розкладіть у них заготівлю і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на 5 хвилин.
- Потім посипте жульєн тертим сиром і готуйте ще 10 хвилин. Подавайте жульєн на стіл в гарячому вигляді в формочках, в яких вони запікалися.
Приємного апетиту!
Жульєн з грибами, куркою і сметаною в тарталетках в духовці
Жульєн в тарталетках можна віднести до ошатним святкових блюд. Він готується порційно і його зручно подавати на стіл. Процес приготування жульєна досить простий, а тарталетки можна купити готові або спекти їх самостійно.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Тарталетки з пісочного тіста – 12 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Печериці – 250 гр.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Борошно – 3 щіпки.
- Курка копчена – 250 гр.
- Суміш італійських трав – 1-1,5 ч. л.
- Сметана – 150 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цукор – 1 щіпка.
- Сир – 100 гр.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
2. Печериці промийте, наріжте кубиками і додайте на сковороду до цибулі, продовжуйте смажити ще 10-15 хвилин. Вся волога з грибів повинна випаруватися.
3. Після цього додайте борошно, італійські трави і продовжуйте смажити ще 1-2 хвилини.
4. Далі додайте в зажарку нарізану кубиками копчену курку і сметану, посоліть, додайте цукор і приправити меленим перцем за смаком. Тушкуйте все разом ще пару хвилин і зніміть сковороду з вогню.
5. Розкладіть жульєн по тарталеткам. Помістіть заготовки на деко і посипте тертим сиром.
6. Запікайте жульєн в духовці при 180 градусах 10 хвилин. Жульєн буде готовий, коли зверху утвориться рум’яна сирна скоринка, подавайте його на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Смачний жульєн з куркою і грибами зі сметаною в горщиках
Жульєн – це ніжне блюдо, яке готується з курячого філе, грибів і сметани. Його готують порційно і подають у спеціальному посуді. Але в домашніх умовах можна приготувати жульєн і подати в глиняних горщиках.
Час готування: 85 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Гриби – 250 гр.
- Філе куряче – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Сметана – 150 мл
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе відваріть до готовності в підсоленій воді. Гриби наріжте соломкою і обсмажте на сковороді з чайною ложкою вершкового і столовою ложкою рослинного масла.
2. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями. Окремо від грибів обсмажте на суміші рослинного і вершкового масел.
3. Куряче філе охолодити у бульйоні, потім наріжте його соломкою. У зручній ємності змішайте цибулю, гриби і куряче філе, посоліть і приправте за смаком.
4. На сухій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору. Потім додайте вершкове масло, швидко змішайте інгредієнти. Після цього викладіть сметану, перемішайте і доведіть соус до кипіння. Посоліть соус за смаком.
5. Розкладіть В горщики основу для жульєна, зверху влийте вершковий соус.
6. Сир натріть на крупній тертці і посипте їм заготовки.
7. Готуйте жульєн в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин. Коли зверху утвориться рум’яна сирна скоринка – страва готова. Прикрасьте жульєн свіжою зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати жульєн з куркою і грибами зі сметаною в булочках?
Жульєн в булочках – апетитне і оригінальне блюдо для святкового і повсякденного столу. За його цікавою подачею ховається досить простий рецепт, який ви легко зможете повторити в домашніх умовах.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5-6.
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Булочки – 5-6 шт.
- Сметана – 200 мл
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе промийте, наріжте соломкою і обсмажте з цибулею до готовності.
2. Гриби наріжте і окремо обсмажте на сковороді до золотистого кольору.
3. Сир натріть на середній терці. Більшу частину сиру змішайте зі сметаною.
4. Змішайте курку, гриби і сметанний соус, додайте спеції і сіль за смаком.
5. З булочок зріжте верхівку і акуратно вийміть м’якуш.
6. Наповніть булочки сумішшю грибів та курки.
7. Залишилися сиром посипте заготовки.
8. Накрийте жульєн «кришечками» і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
9. Готовий жульєн прикрасьте зеленню за смаком і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!