Жульєн з куркою і грибами зі сметаною в духовці – 4 рецепти з покроковими фото

Смачна гаряча закуска з курячого філе і печериць. Жульєн – блюдо, яке прийшло до нас з Франції, і названа за однойменним способом нарізки інгредієнтів для нього. Ми підібрали 4 найсмачніших рецепта жульєна, які можна приготувати в домашніх умовах.

Жульєн з куркою, грибами і сметаною – класичний рецепт в духовці

Якщо ви хочете приготувати для своєї сім’ї що-небудь смачне і цікаве, то вам варто придивитися до цього рецепту. Жульєн гармонійно поєднує в собі ніжне куряче м’ясо і ароматні гриби, а вкрите все це золотистої сирною скоринкою.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Гриби 500 гр.
  • Курка копчена 200 гр.
  • Сметана 200 мл
  • Сир 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 1.5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати жульєн з куркою і грибами зі сметаною в духовці? Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Потім обсмажте на середньому вогні до золотистого кольору.
  2. Далі додайте на сковороду гриби, продовжуйте смажити, поки не випарується вся волога.
  3. Сир натріть на крупній тертці.
  4. Засмажку з цибулі і грибів зніміть з вогню, додайте до неї нарізане філе копченої курки, перемішайте.
  5. Також додайте сметану, сіль і мелений перець, ще раз добре перемішайте гриби, цибулю і курку.
  6. Жульєн готується в спеціальних формах. Розкладіть у них заготівлю і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на 5 хвилин.
  7. Потім посипте жульєн тертим сиром і готуйте ще 10 хвилин. Подавайте жульєн на стіл в гарячому вигляді в формочках, в яких вони запікалися.

Приємного апетиту!