Жульєн з куркою і грибами зі сметаною в духовці – 4 рецепти з покроковими фото

Смачна гаряча закуска з курячого філе і печериць. Жульєн – блюдо, яке прийшло до нас з Франції, і названа за однойменним способом нарізки інгредієнтів для нього. Ми підібрали 4 найсмачніших рецепта жульєна, які можна приготувати в домашніх умовах.

Жульєн з куркою, грибами і сметаною – класичний рецепт в духовці

Якщо ви хочете приготувати для своєї сім’ї що-небудь смачне і цікаве, то вам варто придивитися до цього рецепту. Жульєн гармонійно поєднує в собі ніжне куряче м’ясо і ароматні гриби, а вкрите все це золотистої сирною скоринкою.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Гриби 500 гр.
  • Курка копчена 200 гр.
  • Сметана 200 мл
  • Сир 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 1.5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати жульєн з куркою і грибами зі сметаною в духовці? Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Потім обсмажте на середньому вогні до золотистого кольору.
  2. Далі додайте на сковороду гриби, продовжуйте смажити, поки не випарується вся волога.
  3. Сир натріть на крупній тертці.
  4. Засмажку з цибулі і грибів зніміть з вогню, додайте до неї нарізане філе копченої курки, перемішайте.
  5. Також додайте сметану, сіль і мелений перець, ще раз добре перемішайте гриби, цибулю і курку.
  6. Жульєн готується в спеціальних формах. Розкладіть у них заготівлю і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на 5 хвилин.
  7. Потім посипте жульєн тертим сиром і готуйте ще 10 хвилин. Подавайте жульєн на стіл в гарячому вигляді в формочках, в яких вони запікалися.

Приємного апетиту!

Жульєн з грибами, куркою і сметаною в тарталетках в духовці

Жульєн в тарталетках можна віднести до ошатним святкових блюд. Він готується порційно і його зручно подавати на стіл. Процес приготування жульєна досить простий, а тарталетки можна купити готові або спекти їх самостійно.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Тарталетки з пісочного тіста – 12 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 250 гр.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Борошно – 3 щіпки.
  • Курка копчена – 250 гр.
  • Суміш італійських трав – 1-1,5 ч. л.
  • Сметана – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Сир – 100 гр.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.

2. Печериці промийте, наріжте кубиками і додайте на сковороду до цибулі, продовжуйте смажити ще 10-15 хвилин. Вся волога з грибів повинна випаруватися.

3. Після цього додайте борошно, італійські трави і продовжуйте смажити ще 1-2 хвилини.

4. Далі додайте в зажарку нарізану кубиками копчену курку і сметану, посоліть, додайте цукор і приправити меленим перцем за смаком. Тушкуйте все разом ще пару хвилин і зніміть сковороду з вогню.

5. Розкладіть жульєн по тарталеткам. Помістіть заготовки на деко і посипте тертим сиром.

6. Запікайте жульєн в духовці при 180 градусах 10 хвилин. Жульєн буде готовий, коли зверху утвориться рум’яна сирна скоринка, подавайте його на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Смачний жульєн з куркою і грибами зі сметаною в горщиках

Жульєн – це ніжне блюдо, яке готується з курячого філе, грибів і сметани. Його готують порційно і подають у спеціальному посуді. Але в домашніх умовах можна приготувати жульєн і подати в глиняних горщиках.

Час готування: 85 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Гриби – 250 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Сметана – 150 мл
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе відваріть до готовності в підсоленій воді. Гриби наріжте соломкою і обсмажте на сковороді з чайною ложкою вершкового і столовою ложкою рослинного масла.

2. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями. Окремо від грибів обсмажте на суміші рослинного і вершкового масел.

3. Куряче філе охолодити у бульйоні, потім наріжте його соломкою. У зручній ємності змішайте цибулю, гриби і куряче філе, посоліть і приправте за смаком.

4. На сухій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору. Потім додайте вершкове масло, швидко змішайте інгредієнти. Після цього викладіть сметану, перемішайте і доведіть соус до кипіння. Посоліть соус за смаком.

5. Розкладіть В горщики основу для жульєна, зверху влийте вершковий соус.

6. Сир натріть на крупній тертці і посипте їм заготовки.

7. Готуйте жульєн в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин. Коли зверху утвориться рум’яна сирна скоринка – страва готова. Прикрасьте жульєн свіжою зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати жульєн з куркою і грибами зі сметаною в булочках?

Жульєн в булочках – апетитне і оригінальне блюдо для святкового і повсякденного столу. За його цікавою подачею ховається досить простий рецепт, який ви легко зможете повторити в домашніх умовах.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Булочки – 5-6 шт.
  • Сметана – 200 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе промийте, наріжте соломкою і обсмажте з цибулею до готовності.

2. Гриби наріжте і окремо обсмажте на сковороді до золотистого кольору.

3. Сир натріть на середній терці. Більшу частину сиру змішайте зі сметаною.

4. Змішайте курку, гриби і сметанний соус, додайте спеції і сіль за смаком.

5. З булочок зріжте верхівку і акуратно вийміть м’якуш.

6. Наповніть булочки сумішшю грибів та курки.

7. Залишилися сиром посипте заготовки.

8. Накрийте жульєн «кришечками» і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.

9. Готовий жульєн прикрасьте зеленню за смаком і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!