Камбала в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Страви з камбали призначені для справжніх гурманів. Риба легко запікається в духовці самими різними способами. Такий продукт можна подавати до обіду, вечері або святкового столу. Вас приємно здивує яскравий смак і аромат страви. Беріть на замітку підбірку з 10 покрокових рецептів.

Камбала, запечена в духовці цілком

Оригінальна і неймовірно смачна ідея для домашнього вечері – запечена цілком камбала. Соковиту рибу можна подавати до столу зі свіжими овочами та зеленню. Спробуйте!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Камбала 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Прованські трави 1.5 ч. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти камбалу в духовці? Промиваємо і висушуємо рибу. Акуратно відрізаємо голову і виймаємо нутрощі.
  2. Підготовлені тушки гарненько промиваємо всередині.
  3. Ножицями акуратно відрізаємо хвостики і плавники.
  4. Натираємо інгредієнт сіллю, чорним меленим перцем зовні і всередині.
  5. Перекладаємо камбалу на деко з фольгою. Обмазуємо її рослинним маслом і посипаємо прованськими травами.
  6. Випікаємо продукт при температурі 180 градусів близько 20-30 хвилин.
  7. Ароматний і соковитий камбала, запечена цілком готова. Подавайте до столу!