Камбала в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Страви з камбали призначені для справжніх гурманів. Риба легко запікається в духовці самими різними способами. Такий продукт можна подавати до обіду, вечері або святкового столу. Вас приємно здивує яскравий смак і аромат страви. Беріть на замітку підбірку з 10 покрокових рецептів.

Камбала, запечена в духовці цілком

Оригінальна і неймовірно смачна ідея для домашнього вечері – запечена цілком камбала. Соковиту рибу можна подавати до столу зі свіжими овочами та зеленню. Спробуйте!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Камбала 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Прованські трави 1.5 ч. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти камбалу в духовці? Промиваємо і висушуємо рибу. Акуратно відрізаємо голову і виймаємо нутрощі.
  2. Підготовлені тушки гарненько промиваємо всередині.
  3. Ножицями акуратно відрізаємо хвостики і плавники.
  4. Натираємо інгредієнт сіллю, чорним меленим перцем зовні і всередині.
  5. Перекладаємо камбалу на деко з фольгою. Обмазуємо її рослинним маслом і посипаємо прованськими травами.
  6. Випікаємо продукт при температурі 180 градусів близько 20-30 хвилин.
  7. Ароматний і соковитий камбала, запечена цілком готова. Подавайте до столу!

Соковита і ніжна камбала у фользі в духовці

Щоб запечена камбала вийшла соковитою і ніжною, приготуйте її у фользі. Така страва стане відмінною ідеєю для сімейного обіду або вечері. Оцініть простий рецепт приготування.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Камбала – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо камбалу, позбавляє її від голови, хвоста і плавників.

2. Далі рибу ділимо на шматки. Можна розділити на дві частини.

3. Підготуємо сіль і спеції за смаком. Розмішуємо їх.

4. Рибу старанно натираємо сухий пряною сумішшю.

5. Ріпчасту цибулю поділяємо на тонкі півкільця.

6. Помідор ріжемо колами.

7. На деко з фольгою викладаємо цибулю.

8. Далі кладемо шматочок камбали. Поливаємо лимонним соком.

9. Зверху розкладаємо помідори.

10. Щільно загортаємо заготівлю фольгою.

11. Також чинимо і з рештою інгредієнтами.

12. Випікаємо частування 30 хвилин при температурі 180 градусів.

13. Соковита і м’яка камбала готова, подавайте до столу!

Як смачно запекти камбалу з картоплею?

Просте і апетитне блюдо для вашого домашнього столу – запечена камбала з картоплею. Порадуйте себе і близьких ароматним частуванням. Використовуйте для цього перевірений рецепт.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Камбала – 2 шт.
  • Молоко – 1,5 склянки
  • Картопля – 600-700 гр.
  • соєвий Соус – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо камбалу, відрізаємо голову і хвостики, прибираємо нутрощі.

2. Далі тушки нарізаємо невеликими шматочками і занурюємо у велику миску з молоком. Залишаємо на 30 хвилин.

3. Витягаємо шматочки, промокаємо їх паперовим рушником, після натираємо сіллю і поливаємо соєвим соусом.

4. Перекладаємо на шматочки обмазаний маслом деко. Сюди ж кладемо очищений картопля, посипаємо спеціями і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів. Готуємо близько 25 хвилин.

5. Ароматна картопля з шматочками камбали готовий. Подавайте до столу!

Простий і смачний рецепт камбали з овочами в духовці

Для яскравого та апетитного домашнього обіду можна запекти камбалу з овочами. Страва порадує своєю поживністю, соковитістю і ароматом. Беріть на замітку просту кулінарну ідею.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Камбала – 2 шт.
  • Молоко – 1,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • соєвий Соус – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо камбалу. Голову і плавники акуратно відрізаємо.

2. Далі тушки розрізаємо на порційні шматочки.

3. Викладаємо продукт в тару з молоком і соєвим соусом. Залишаємо на 30 хвилин.

4. Через деякий час маринад обережно зливаємо. Рибні шматочки відкидаємо на друшляк.

5. Слідом шматочки просочуємо паперовим рушником.

6. Всі процедури змінюють смак і колір камбали.

7. Ріжемо кільцями цибулю і моркву. Відправляємо овочі на деко, вистелений пергаментом. Посипаємо продукти сіллю.

8. На овочі викладаємо шматочки риби. Випікаємо блюдо 25 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці.

9. Запечена з овочами камбала готова. Діліть частування на порції і подавайте до столу.

Філе камбали, запечене в духовці

Ніжне філе камбали можна запекти в духовці. Таке блюдо порадує своїм смаком і поживними властивостями. Подавайте продукт до домашнього вечері зі свіжими овочами та іншими гарнірами за смаком.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Камбала – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 150 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо і очищаємо камбалу. Очищаємо продукт від голови, хвоста і плавників і шкіри. Використовуємо тільки філе.

2. В окремому посуді готуємо маринад. У рослинне масло відправляємо сіль і паприку.

3. Сюди ж додаємо чорний мелений перець.

4. Продавлюємо в масу зубчики часнику.

5. Вимішуємо інгредієнти.

6. Далі отриманою сумішшю обмазуємо рибу.

7. Залишаємо філе просочуватися спеціями на 30 хвилин.

8. Перекладаємо шматки у форму для випікання з фольгою.

9. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

10. Соковита і ароматна камбала в духовці готова. Подавайте до столу з гарніром за смаком.

М’яка і соковита камбала в сметані в духовці

Приготувати і ніжну соковиту камбалу в духовці можна з додаванням сметани. Частування стане яскравою ідеєю для поживного обіду або вечері. Також можна подавати до святкового столу.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Камбала – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сметана – 100 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. Камбалу промиваємо і очищаємо.

3. У риби необхідно відрізати плавники і хвости.

4. Акуратно за допомогою ножа знімаємо шкірку.

5. Посипаємо тушки сіллю і чорним меленим перцем.

6. Старанно втираємо спеції в поверхню.

7. Далі заготівлю обмазуємо сметаною, посипаємо подрібненим часником і кропом.

8. Викладаємо рибу в рукав для запікання. Готуємо 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

9. Апетитна камбала в сметані готова. Подавайте рибу до столу!

Як приготувати соковиту камбалу з лимоном в духовці?

Соковиту камбалу в духовці можна приготувати з лимоном. Продукт порадує яскравим смаком і приємним цитрусовим ароматом. Блюдо підійде для сімейного обіду або вечері. Спробуйте!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Камбала – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо камбалу і очищаємо її від голови, хвоста і плавників.

2. Підготовлену тушку викладаємо в обмащений рослинним маслом форму.

3. Посипаємо продукт сіллю і чорним меленим перцем.

4. Лимон нарізаємо тонкими колами. Розкладаємо їх по рибі.

5. Вливаємо в заготовку воду і ставимо її в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо близько 30 хвилин.

6. Готову рибку перекладаємо з форми на порційні тарілки.

7. Ароматна камбала з лимоном готова. Доповнюйте її свіжими овочами і подавайте до столу!

Ніжна і дуже смачна камбала, запечена в рукаві

Соковиту і ароматну камбалу можна запекти в рукаві. Риба добре просочиться спеціями і порадує яскравим ароматом. Таке частування підійде як для обіднього, так і для святкового столу.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Камбала – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лимон – 1 шт.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Камбалу старанно очищаємо і промиваємо під водою. Голову, хвіст і плавники видаляємо.

2. Далі рибку старанно натираємо сіллю і спеціями. Можна використовувати чорний перець.

3. Робимо в тушках невеликі надрізи і вставляємо в них тонкі часточки половинки лимона.

4. Відправляємо заготовки в рукав для запікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

5. Після готовності, камбалу перекладаємо на порційні тарілки і посипаємо зеленню. Запечений лимон можна замінити свіжим для яскравого подання.

Як приготувати соковиту камбалу з цибулею в духовці?

Ароматна і поживна камбала в духовці виходить з додаванням цибулі. Яскравий продукт стане родзинкою вашого домашнього столу. Подавайте до обіду, вечері або в рамках святкового меню.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Камбала – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Соус соєвий – 60 мл
  • Масло рослинне – для випікання.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо камбалу.

2. Рибки необхідно промити, очистити від нутрощів, голови і плавців.

3. Поливаємо продукт невеликою кількістю соєвого соусу.

4. Залишаємо заготівлю просочуватися на час.

5. Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом.

6. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю і промиваємо зелений.

7. Головку білого цибулі ріжемо тонкими півкільцями.

8. Викладаємо половину продукту в форму з маслом.

9. Розкладаємо на цибулю тушки риби.

10. Заливаємо тушки соєвим соусом, що залишився на тарілці.

11. Далі посипаємо сіллю і спеціями.

12. Ріпчасту цибулю кладемо на рибу.

13. Зверху посипаємо подрібненою зеленою цибулею.

14. Накриваємо форму фольгою для випікання.

15. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

16. Готову камбалу з цибулею перекладаємо на порційні тарілки. Можна подавати до столу і пригощатися!

Камбала з помідорами і сиром в духовці

Запекти камбалу можна з сиром і помідорами. Готове блюдо вийде неймовірно соковитим і апетитним. Подавайте його як до сімейного столу, так і до святкового. Здивуйте своїх близьких або гостей.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Камбала – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Помідор – 2 шт.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Сметана – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Масло рослинне – для випікання.

Процес приготування:

1. Камбалу промиваємо, очищаємо від голови і плавців, після чого ділимо на великі шматки.

2. На деко кладемо фольгу і поливаємо її рослинним маслом.

3. Ріпчасту цибулю ділимо на колечка. Викладаємо їх на деко.

4. На цибулю кладемо шматочок риби, який посипаємо сіллю і спеціями.

5. Сметану розмішуємо з подрібненим кропом.

6. Сметаною масою поливаємо рибу.

7. Далі кладемо гурток помідора.

8. Посипаємо все це тертим сиром.

9. Також чинимо з рештою інгредієнтами. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після чого камбалу з помідорами і сиром можна подавати до столу!