Курзе – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Курзе – це національне блюдо дагестанської кухні, нагадує манти або хінкалі. Таке частування відрізняється поживними властивостями, яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Для приготування в домашніх умовах використовувати перевірену кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Курзе з м’ясом

Курзе з м’ясом – це неймовірно ситне і смачне частування для вашого домашнього столу за мотивами дагестанської національної кухні. Таке блюдо точно нікого не залишить байдужим. Для його приготування обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Томатна паста 1 ч. л.
  • Сметана 1 ст. л.
  • Кріп 10 гр.
  • Кінза 10 гр.
  • Паприка ½ ч. л.
  • Зіра 2 гр.
  • Коріандр 2 гр.
  • Перець чорний мелений 2 гр.
  • Для тіста:
  • Борошно 300 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Сіль за смаком
  • Вода 100 мл
  • Вода 2 л

Процес приготування:

  1. Курзе легко можна приготувати в домашніх умовах. Для фаршу прокручуємо курку через м’ясорубку. Також прокручуємо очищений ріпчасту цибулю.
  2. Доповнюємо продукти подрібненою зеленню, сметаною і томатною пастою.
  3. Відправляємо в заготовку сіль і спеції. Великі спеції подрібнюємо.
  4. Ретельно вимішуємо фарш, закриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
  5. Замішуємо круте тісто з борошна, вершкового масла, води, яйця і солі.
  6. Кладемо тісто в пакет і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
  7. Потім з тіста формуємо ковбаску і ділимо її на невеликі шайби.
  8. Кожен шматочок тіста розкачуємо в тонкий коло.
  9. По центру кладемо по чайній ложці фаршу.
  10. Скріплюємо у формі акуратною кіски.
  11. Занурюємо заготовки в киплячу підсолену воду і варимо 5 хвилин.
  12. Курзе з м’ясом можна подавати до столу. Швидше пробуйте!

Курзе з сиром

Курзе з сиром порадує вас яскравим смаком, соковитістю і поживними властивостями. Таке блюдо стане відмінним перекусом або повноцінним стравою для всієї родини. Для приготування в домашніх умовах використовувати перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,6 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Вода – 250 мл + 200 мл
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо круте тісто з борошна, одного яйця, солі і склянки води. Формуємо кулю, прикриваємо його рушником і залишаємо на час.

Крок 2. Для начинки змішуємо обсмажену цибулю подрібнений, друге яйце, сир і сіль. Ретельно вимішуємо.

Крок 3. Тісто тонко розкачуємо і вирізаємо з нього акуратні кола.

Крок 4. На кружальця тіста викладаємо начинку з сиру. Починаємо з’єднувати по краях.

Крок 5. Краї курзе з’єднуємо кіскою. Після варимо їх в киплячій підсоленій воді близько 15 хвилин.

Крок 6. Приготуємо соус. Для цього обсмажуємо томатну пасту з рослинним маслом. Додаємо сюди сіль, воду і кип’ятимо все разом близько 5 хвилин. В кінці додаємо подрібнений часник.

Крок 7. Курзе з сиром готові. Подавайте разом з соусом!

Курзе з картоплею

Курзе з картоплею – це неймовірно смачне і привабливу страву для вашого поживного обіду або вечері. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Картопля очищений– 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Масло рослинне – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений гострий – ¼ ч. л.

Для тіста:

  • Борошно – 380 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно, перемішуємо з сіллю і посередині робимо поглиблення.

Крок 2. Вливаємо сюди воду.

Крок 3. Слідом вливаємо столовий оцет і рослинне масло.

Крок 4. Замішуємо однорідне тісто, прикриваємо рушником і даємо відпочити.

Крок 5. Очищаємо картоплю відварюємо його у воді до готовності. Солимо воду за смаком.

Крок 6. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до рум’янцю.

Крок 7. Промиваємо і обсушуємо кріп, дрібно нарізаємо його.

Крок 8. Зливаємо воду з картоплі. Склянку відвару залишаємо. Картоплю розминаємо до стану пюре, вливаємо в нього трохи відвару і перемішуємо.

Крок 9. Відправляємо до картоплі цибулю, кріп і червоний пекучий перець. Ретельно перемішуємо.

Крок 10. Готове тісто тонко розкачуємо і вирізаємо з нього акуратні кола.

Крок 11. На кожне коло кладемо трохи начинки. З’єднуємо кіскою.

Крок 12. Відварюємо заготовку в киплячій воді близько 10 хвилин.

Крок 13. Курзе з картоплею готові. Можна пробувати!

Дагестанські курзе з кропивою і сиром

Дагестанські курзе з кропивою і сиром – це яскраве і насичене за смаком страва, перед яким неможливо встояти. Поживне і смачне частування підходить для сімейного та святкового столу. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кропива – 2 пучка.
  • Цибуля зелена – 2 пучка.
  • Сир – 0,5 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.

Для тіста:

  • Борошно – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 200 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо з приготування тіста. У велику миску просіваємо борошно, робимо поглиблення в гірці, додаємо сіль, розбиваємо яйце, вливаємо олію. Потроху підливаємо воду кімнатної температури, замішуємо еластичне тісто щільне.

Крок 2. Ком тесту загортаємо в харчову плівку або кладуть у поліетиленовий пакет. Прибираємо на 30 хвилин у холодильник для поліпшення еластичності.

Крок 3. Приготуємо начинку. Кропиву ретельно промиваємо, кладемо в друшляк, опускаємо в окріп на 5-10 секунд. Потім підставляємо під струмінь холодної води, даємо їй повністю стекти. Так само чинимо з цибулею.

Крок 4. Оброблену кропиву і зелену цибулю дрібно нарізаємо, складаємо в миску, додаємо сир, сіль, розбиваємо яйця і ретельно перемішуємо готову начинку.

Крок 5. Остигле і відпочиле тісто дістаємо з холодильника, розкачуємо і вирізаємо з нього гуртки. На середину кожного кружка кладемо начинку. Піднімаємо краї тіста над начинкою і защипуємо кіскою.

Крок 6. У великій каструлі підсолену воду кип’ятимо, опускаємо в неї курзе і варимо 1-2 хвилини з моменту випливання на поверхню.

Крок 7. Дагестанські курзе з кропивою і сиром готові. Подавайте на стіл, доповнивши вершковим маслом, сметаною чи іншими соусами за смаком.

Курзе з яйцем

Курзе з яйцем – це неймовірно апетитний і смачне блюдо для вашого домашнього столу за мотивами дагестанської національної кухні. Таке частування нікого не залишить байдужим. Для приготування своїми руками обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сало курдючне – 50 гр.
  • Трава горіхова – 0,5 ч. л.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для тіста:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Приступимо до приготування тіста. Просіваємо борошно, додаємо в неї яйце, воду і сіль. Починаємо перемішувати.

Крок 2. Далі переходимо до ручного замісу. Формуємо щільний ком і залишаємо його відпочивати на 30 хвилин.

Крок 3. Займемося начинкою. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо ножем.

Крок 4. Курдючне сало дрібно нарізаємо і обсмажуємо його до яскравого рум’янцю в сковороді.

Крок 5. Викладаємо сюди цибулю, перемішуємо і смажимо все разом.

Крок 6. Курячі яйця для начинки розбиваємо в глибоку миску. Доповнюємо молоком, сіллю, перцем, горіхової травою, подрібненою зеленою цибулею. Збиваємо до однорідності.

Крок 7. В молочно-яєчну суміш викладаємо остигле сало з цибулею. Перемішуємо.

Крок 8. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт. Вирізаємо з нього невеликі гуртки.

Крок 9. Кожен кружочедо акуратно складаємо, залишаємо простір усередині. Краї тіста прищипываем кіскою.

Крок 10. Прищипываем не до кінця, щоб залишилося отвір.

Крок 11. Через цей отвір акуратно вливаємо начинку. Прищипываем тісто.

Крок 12. Занурюємо заготовки в киплячу підсолену воду і варимо близько 10-15 хвилин.

Крок 13. Курзе з яйцем готові. Подавайте до столу зі сметаною та іншими вашими улюбленими соусами!

Курзе з сиром і зеленню

Курзе з сиром і зеленню відрізняється насиченим смаком, апетитним ароматом і поживними властивостями. Таке блюдо стане відмінним перекусом або повноцінним стравою для всієї родини. Для приготування в домашніх умовах використовувати перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Висипаємо борошно на робочу поверхню. Робимо в ній поглиблення і розбиваємо сюди одне куряче яйце і додаємо сіль.

Крок 2. Починаємо замішувати туге тісто, порційно підливаючи воду.

Крок 3. Отриманий ком прикриваємо рушником і даємо йому відпочити.

Крок 4. Приступаємо до приготування начинки. Ріжемо тонкими півкільцями очищений ріпчасту цибулю.

Крок 5. Обсмажуємо цибулю до рум’янцю на рослинному маслі.

Крок 6. З’єднуємо сир, обсмажену цибулю, подрібнену зелень, часник, сіль і перець. Ретельно вимішуємо.

Крок 7. Тонко розкачуємо тісто і вирізаємо їх нього гуртки.

Крок 8. Доповнюємо гуртки начинкою і з’єднуємо тісто по краях – защипуємо кіскою.

Крок 9. Кип’ятимо воду з сіллю.

Крок 10. У киплячу воду опускаємо заготовки. Варимо до готовності близько 10 хвилин.

Крок 11. Курзе з сиром і зеленню готові. Подавайте до столу з вашими улюбленими соусами і пригощайтеся!