Курзе – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Курзе – це національне блюдо дагестанської кухні, нагадує манти або хінкалі. Таке частування відрізняється поживними властивостями, яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Для приготування в домашніх умовах використовувати перевірену кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Курзе з м’ясом

Курзе з м’ясом – це неймовірно ситне і смачне частування для вашого домашнього столу за мотивами дагестанської національної кухні. Таке блюдо точно нікого не залишить байдужим. Для його приготування обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Томатна паста 1 ч. л.
  • Сметана 1 ст. л.
  • Кріп 10 гр.
  • Кінза 10 гр.
  • Паприка ½ ч. л.
  • Зіра 2 гр.
  • Коріандр 2 гр.
  • Перець чорний мелений 2 гр.
  • Для тіста:
  • Борошно 300 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Сіль за смаком
  • Вода 100 мл
  • Вода 2 л

Процес приготування:

  1. Курзе легко можна приготувати в домашніх умовах. Для фаршу прокручуємо курку через м’ясорубку. Також прокручуємо очищений ріпчасту цибулю.
  2. Доповнюємо продукти подрібненою зеленню, сметаною і томатною пастою.
  3. Відправляємо в заготовку сіль і спеції. Великі спеції подрібнюємо.
  4. Ретельно вимішуємо фарш, закриваємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
  5. Замішуємо круте тісто з борошна, вершкового масла, води, яйця і солі.
  6. Кладемо тісто в пакет і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
  7. Потім з тіста формуємо ковбаску і ділимо її на невеликі шайби.
  8. Кожен шматочок тіста розкачуємо в тонкий коло.
  9. По центру кладемо по чайній ложці фаршу.
  10. Скріплюємо у формі акуратною кіски.
  11. Занурюємо заготовки в киплячу підсолену воду і варимо 5 хвилин.
  12. Курзе з м’ясом можна подавати до столу. Швидше пробуйте!