Голець в духовці – 8 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Голець в духовці — це чудове частування для друзів і близьких. Ніжна риба з щільною текстурою виходить надзвичайно смачною. Готується легко і не вимагає особливих зусиль для очищення. Запечений голець ідеально поєднується з гарнірами і свіжими салатами. У добірці зібрані ідеальні варіанти для апетитного прийому їжі.

Голець, запечений у фользі в духовці

Голець, запечений у фользі в духовці, виходить не тільки шалено ароматним, але і приголомшливо смачним. Приготування не забере багато часу, а результат принесе масу позитивних емоцій. Страву подають в якості щоденного частування, однак і на святковому застіллі страва виглядає солідно.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Голець 400 гр.
  • Лимон ½ шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Коріандр мелений ½ ч. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Зберіть інгредієнти для казкового страви.
  2. Гольця попередньо розморозьте. Вспорите черевце і видаліть нутрощі. Зріжте хвіст і плавники, видаліть зябра.
  3. Очищений часник подрібніть на тертці, пропустіть через прес або дрібно нарубаєте. Об’єднайте з меленим коріандром.
  4. сумішшю і сіллю гарненько натріть рибу. Не забудьте промазати всередині.
  5. Підготуйте фольгу для запікання. Лимон промийте, поріжте кружечками, а потім навпіл. Лимон розкладіть на фользі.
  6. Зверху викладіть рибу, нутрощі заповніть лимоном і складіть часточки поверх риби.
  7. Увімкніть духовку, виставивши 200 градусів. Рибу добре запечатайте у фольгу і запікайте 20 хвилин.
  8. Розгорніть фольгу через час. Зарумянивайте рибу ще 15 хвилин.
  9. Ароматну рибу перекладіть в посуд, в якій плануєте подавати, задекоріруйте на свій розсуд. Запрошуйте гостей. Приємного насолоди!

Голець, запечений у духовці

Голець, запечений в духовці – духмяне страву, яке не обтяжить і не доставить жодних проблем. Легка в приготуванні частування оцінять всі любителі риби. З рецептом без праці впорається кожен. Дієтичне м’ясо оцінять всі, хто стежить за споживанням продуктів і контролює своє харчування.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Голець – 3 шт.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – для змазування дека.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гольця попередньо розморозьте. Вспорите черевце і видаліть нутрощі. Зріжте хвіст і плавники, видаліть зябра.

Крок 2. Посоліть і поперчіть. Спеції гарненько втріть. Якщо є час, залиште рибу маринуватися, якщо немає, нічого страшного. Готуйте відразу.

Крок 3. Деко ретельно промажте рафінованою олією. Перекладіть рибу.

Крок 4. Лимонну цедру змішайте з вершковим маслом. Розподіліть по рибним тушкам. Суміш наповнить блюдо ароматами і зробить рибу соковитіше.

Крок 5. Увімкніть духовку, виставивши 190 градусів. Деко гарненько запечатайте у фольгу і запікайте 30 хвилин. Розгорніть фольгу через час. Зарумянивайте рибу ще 10 хвилин. Запрошуйте домочадців і приступайте до дегустації. Приємного насолоди!

Голець, запечений зі сметаною в духовці

Голець, запечений зі сметаною в духовці, виходить неймовірно ніжним і ароматним. Ніжне м’ясо практично не має кісточок. Таку рибу без побоювання можна давати дітям. Шалено смачне і корисне частування не залишиться без уваги жодного любителя риби. А всі, кому пощастить скуштувати частування, будуть просити рецепт.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Голець – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 10-20 гр.
  • Сік лимона – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гольця попередньо розморозьте. Вспорите черевце і видаліть нутрощі. Зріжте голову і плавники. З моркви видаліть шкірку економкою. Цибулину обшелушите від верхнього шару.

Крок 2. Масло вершкове розпустіть в товстостінній посуді.

Крок 3. Очищену цибулю поріжте, моркву натріть на тертці.

Крок 4. Овочі відправте в розбещену масло пассероваться, здобріть сметаною.

Крок 5. Посоліть і поперчіть. Збризніть лимонним соком.

Крок 6. Рибу просушіть серветками.

Крок 7. Поділіть на порційні шматки.

Крок 8. Не забудьте обрізати хвіст. З обрізків можна приготувати насичений рибний бульйон.

Крок 9. Шматочки вийшли зовсім не ідеальними, але на смак це не вплине.

Крок 10. Приготовленими овочами нафаршируйте рибу.

Крок 11. Якщо неможливо нафарширувати, укладіть начинку зверху.

Крок 12. Намагайтеся розподілити овочі рівномірно, щоб вистачило на всі шматочки.

Крок 13. Підготуйте фольгу для запікання. Увімкніть духовку, виставивши 200 градусів. Рибу добре запечатайте у фольгу.

Крок 14. Запікайте 40 хвилин. Розгорніть фольгу через час і перевірте готовність.

Крок 15. Ароматну рибу перекладіть в посуд, в якій плануєте подавати, доповніть гарніром або салатом. Запрошуйте гостей. Приємного насолоди!

Голець стейками в духовці

Голець стейками в духовці відмінно поєднується з овочами. Ситне і ошатне блюдо перетворить звичайний вечеря в радісну подію. Пригостивши ніжною рибою своїх близьких, ви гарантовано отримаєте безліч компліментів. Голець чудово зберігає свою щільну текстуру і тане в роті.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Голець – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Вода – 100 мл
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. З моркви видаліть шкірку економкою. Часник обшелушите і подрібніть. Очищену моркву натріть на тертці. Овочі відправте в розпечене масло пассероваться.

Крок 2. Засмажку перекладіть у вогнетривку форму, в якій плануєте запікати страву.

Крок 3. Картоплю очистіть економкою, поріжте кружечками і викладіть на зажарку.

Крок 4. Гольця попередньо розморозьте. Вспорите черевце і видаліть нутрощі. Зріжте голову, хвіст і плавники.

Крок 5. Тушку поділіть на стейки.

Крок 6. Стейки укладіть на картопляні кружальця.

Крок 7. В окремій мисці з’єднайте сіль, спеції для риби, воду і сметану.

Крок 8. Збовтайте до однорідності і полийте рибу.

Крок 9. Намагайтеся рівномірно розподілити заливку.

Крок 10. Підготуйте фольгу для запікання. Увімкніть духовку, виставивши 200 градусів. Рибу добре запечатайте у фольгу.

Крок 11. Запікайте 25 хвилин. Розгорніть фольгу через час і готуйте ще 10 хвилин.

Крок 12. Ароматну рибу перекладіть в посуд, в якій плануєте подавати. Запрошуйте гостей. Приємного насолоди!

Соковитий голець, запечена з картоплею

Соковитий голець, запечена з картоплею, готується просто і легко. Звичайні та доступні інгредієнти без труднощів і проблем перетворюються в апетитне блюдо. Без особливих проблем можна приготувати максимально смачний і корисний обід, який обов’язково оцінить вашу родину. Залишиться тільки дочекатися, поки ця краса запечеться.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Голець – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гольця попередньо розморозьте. Вспорите черевце і видаліть нутрощі. Зріжте голову, хвіст і плавники. Розріжте навпіл. Цибулину обшелушите від верхнього шару. Наріжте півкільцями. Картоплю очистіть економкою, поріжте кружечками.

Крок 2. Підготуйте фольгу для запікання. На фольгу складіть половину риби, попередньо приправивши сіллю і перцем. Укладіть півкільця цибулі і кружечки картоплі, попередньо теж приправивши сіллю і перцем.

Крок 3. Зверху викладіть другу половинку тушки.

Крок 4. Включиті духовку, виставивши 120 градусів. Рибу добре запечатайте у фольгу.

Крок 5. Запікайте приблизно 1 годину.

Крок 6. Розгорніть фольгу через час і перевірте готовність.

Крок 7. Ароматну рибу подавайте до столу. Запрошуйте сім’ю і насолоджуйтеся ніжним частуванням. Приємного насолоди!

Голець в духовці з сиром

Голець в духовці з сиром виглядає презентабельно. Розкішне частування стане цвяхом програми на вашому застілля. Ніжна риба з апетитно тягнеться сирною скоринкою доставить масу позитивних емоцій і запам’ятається надовго. Ароматне частування тане в роті, ніхто не відмовиться від добавки.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Голець – 1 шт.
  • Сир – 120 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цибуля зелена – кілька пір’я.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Соєвий соус – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Гольця попередньо розморозьте. Вспорите черевце і видаліть нутрощі.

Крок 2. Зріжте голову, хвіст і плавники, видаліть хребет. Тушку укладіть у вогнетривку форму, попередньо змащену маслом.

Крок 3. Підсоліть і полийте соєвим соусом.

Крок 4. Зелена цибуля промийте і подрібніть. Сир натріть на тертці. Інгредієнти об’єднайте в загальній посуді. Додайте сметану і спеції.

Крок 5. Розмішайте масу інтенсивними рухами.

Крок 6. Сирну масу розподіліть по тушці. Увімкніть духовку, виставивши 200 градусів. Запікайте 20-25 хвилин.

Крок 7. Ароматну рибу перекладіть в посуд, в якій плануєте подавати.

Крок 8. Запрошуйте гостей. Приємного насолоди!

Як запекти гольця з овочами

Як запекти гольця з овочами – питання, яке вирішується на раз-два. З рецептом впорається навіть недосвідчений кулінар. Складнощів точно не виникне. Все до неподобства легко і просто. Ніжна риба ідеально поєднується з овочами. Збалансований вечеря сподобається всім.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Голець – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Рибини заздалегідь розморозьте.

Крок 2. Витягніть зябра або взагалі відріжте голову.

Крок 3. Розріжте по черевцю і витягніть кишки. Промийте і промокніть серветками.

Крок 4. З моркви зніміть шкірку економкою.

Крок 5. З картоплею поступите таким же чином, використовуючи для зручності економку.

Крок 6. Цибулю-ріпку обшелушите.

Крок 7. Коренеплоди наріжте кружечками. Цибулину півкільцями.

Крок 8. Овочі здобріть рослинним маслом, сіллю і перцем. Або використовуйте спеціальні готові спеції.

Крок 9. Підготуйте фольгу для запікання. Увімкніть духовку, виставивши 180 градусів. По фользі розподіліть овочеву подушку. Зверху викладіть рибу, попередньо натерту сіллю і перцем.

Крок 10. Рибу добре запечатайте у фольгу.

Крок 11. Запікайте 30 хвилин. Розгорніть фольгу через час, перевірте готовність коренеплодів, при необхідності готуйте ще 10 хвилин.

Крок 12. Апетитну рибу з овочевим гарніром перекладіть в посуд для подавання. Кличте до вечері домочадців. Приємного апетиту!

Голець, запечений з лимоном

Голець, запечений з лимоном – вишукане блюдо, яке відзначать для себе цінителі правильного харчування. Ароматна риба доставить масу незабутніх вражень і неперевершене гастрономічне задоволення. Апетитна страва припаде до смаку, якщо ви віддаєте перевагу рибні страви.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Голець – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У заздалегідь розмороженого гольця розріжте черевце і видаліть нутрощі. Зріжте хвіст і плавники, видаліть зябра. При необхідності відріжте голову. Лимон промийте, поріжте кружечками, а потім навпіл.

Крок 2. Очищену цибулину наріжте кільцями. Підготуйте фольгу для запікання. Викладіть цибульну подушку. Наверх укладіть рибу, приправлену сіллю і спеціями, зверху зробіть надрізи і кожен заповніть лимоном.

Крок 3. Очищений солодкий перець, печериці наріжте скибочками, приправте і складіть на окремий аркуш фольги.

Крок 4. Увімкніть духовку, виставивши 180 градусів. Гарненько запечатайте фольгу з овочами і рибою.

Крок 5. Запікайте 20 хвилин. Розгорніть фольгу через час і подрумянивайте ще 10 хвилин.

Крок 6. Ароматні овочі і рибу перекладіть в посуд, якщо хочете, доповніть свіжими овочами. Запрошуйте гостей. Їжте смачно і корисно! Приємного насолоди!