Голець в духовці – 8 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Голець в духовці з сиром

Голець в духовці з сиром виглядає презентабельно. Розкішне частування стане цвяхом програми на вашому застілля. Ніжна риба з апетитно тягнеться сирною скоринкою доставить масу позитивних емоцій і запам’ятається надовго. Ароматне частування тане в роті, ніхто не відмовиться від добавки.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Голець – 1 шт.
  • Сир – 120 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цибуля зелена – кілька пір’я.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Соєвий соус – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Гольця попередньо розморозьте. Вспорите черевце і видаліть нутрощі.

Крок 2. Зріжте голову, хвіст і плавники, видаліть хребет. Тушку укладіть у вогнетривку форму, попередньо змащену маслом.

Крок 3. Підсоліть і полийте соєвим соусом.

Крок 4. Зелена цибуля промийте і подрібніть. Сир натріть на тертці. Інгредієнти об’єднайте в загальній посуді. Додайте сметану і спеції.

Крок 5. Розмішайте масу інтенсивними рухами.

Крок 6. Сирну масу розподіліть по тушці. Увімкніть духовку, виставивши 200 градусів. Запікайте 20-25 хвилин.

Крок 7. Ароматну рибу перекладіть в посуд, в якій плануєте подавати.

Крок 8. Запрошуйте гостей. Приємного насолоди!