Голець в духовці – 8 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Як запекти гольця з овочами

Як запекти гольця з овочами – питання, яке вирішується на раз-два. З рецептом впорається навіть недосвідчений кулінар. Складнощів точно не виникне. Все до неподобства легко і просто. Ніжна риба ідеально поєднується з овочами. Збалансований вечеря сподобається всім.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Голець – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Рибини заздалегідь розморозьте.

Крок 2. Витягніть зябра або взагалі відріжте голову.

Крок 3. Розріжте по черевцю і витягніть кишки. Промийте і промокніть серветками.

Крок 4. З моркви зніміть шкірку економкою.

Крок 5. З картоплею поступите таким же чином, використовуючи для зручності економку.

Крок 6. Цибулю-ріпку обшелушите.

Крок 7. Коренеплоди наріжте кружечками. Цибулину півкільцями.

Крок 8. Овочі здобріть рослинним маслом, сіллю і перцем. Або використовуйте спеціальні готові спеції.

Крок 9. Підготуйте фольгу для запікання. Увімкніть духовку, виставивши 180 градусів. По фользі розподіліть овочеву подушку. Зверху викладіть рибу, попередньо натерту сіллю і перцем.

Крок 10. Рибу добре запечатайте у фольгу.

Крок 11. Запікайте 30 хвилин. Розгорніть фольгу через час, перевірте готовність коренеплодів, при необхідності готуйте ще 10 хвилин.

Крок 12. Апетитну рибу з овочевим гарніром перекладіть в посуд для подавання. Кличте до вечері домочадців. Приємного апетиту!