Як запекти гольця з овочами
Як запекти гольця з овочами – питання, яке вирішується на раз-два. З рецептом впорається навіть недосвідчений кулінар. Складнощів точно не виникне. Все до неподобства легко і просто. Ніжна риба ідеально поєднується з овочами. Збалансований вечеря сподобається всім.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Голець – 3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Рибини заздалегідь розморозьте.
Крок 2. Витягніть зябра або взагалі відріжте голову.
Крок 3. Розріжте по черевцю і витягніть кишки. Промийте і промокніть серветками.
Крок 4. З моркви зніміть шкірку економкою.
Крок 5. З картоплею поступите таким же чином, використовуючи для зручності економку.
Крок 6. Цибулю-ріпку обшелушите.
Крок 7. Коренеплоди наріжте кружечками. Цибулину півкільцями.
Крок 8. Овочі здобріть рослинним маслом, сіллю і перцем. Або використовуйте спеціальні готові спеції.
Крок 9. Підготуйте фольгу для запікання. Увімкніть духовку, виставивши 180 градусів. По фользі розподіліть овочеву подушку. Зверху викладіть рибу, попередньо натерту сіллю і перцем.
Крок 10. Рибу добре запечатайте у фольгу.
Крок 11. Запікайте 30 хвилин. Розгорніть фольгу через час, перевірте готовність коренеплодів, при необхідності готуйте ще 10 хвилин.
Крок 12. Апетитну рибу з овочевим гарніром перекладіть в посуд для подавання. Кличте до вечері домочадців. Приємного апетиту!