Голець, запечений у духовці
Голець, запечений в духовці – духмяне страву, яке не обтяжить і не доставить жодних проблем. Легка в приготуванні частування оцінять всі любителі риби. З рецептом без праці впорається кожен. Дієтичне м’ясо оцінять всі, хто стежить за споживанням продуктів і контролює своє харчування.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Голець – 3 шт.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Масло рослинне – для змазування дека.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Гольця попередньо розморозьте. Вспорите черевце і видаліть нутрощі. Зріжте хвіст і плавники, видаліть зябра.
Крок 2. Посоліть і поперчіть. Спеції гарненько втріть. Якщо є час, залиште рибу маринуватися, якщо немає, нічого страшного. Готуйте відразу.
Крок 3. Деко ретельно промажте рафінованою олією. Перекладіть рибу.
Крок 4. Лимонну цедру змішайте з вершковим маслом. Розподіліть по рибним тушкам. Суміш наповнить блюдо ароматами і зробить рибу соковитіше.
Крок 5. Увімкніть духовку, виставивши 190 градусів. Деко гарненько запечатайте у фольгу і запікайте 30 хвилин. Розгорніть фольгу через час. Зарумянивайте рибу ще 10 хвилин. Запрошуйте домочадців і приступайте до дегустації. Приємного насолоди!