Голець в духовці – 8 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Голець, запечений у духовці

Голець, запечений в духовці – духмяне страву, яке не обтяжить і не доставить жодних проблем. Легка в приготуванні частування оцінять всі любителі риби. З рецептом без праці впорається кожен. Дієтичне м’ясо оцінять всі, хто стежить за споживанням продуктів і контролює своє харчування.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Голець – 3 шт.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – для змазування дека.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гольця попередньо розморозьте. Вспорите черевце і видаліть нутрощі. Зріжте хвіст і плавники, видаліть зябра.

Крок 2. Посоліть і поперчіть. Спеції гарненько втріть. Якщо є час, залиште рибу маринуватися, якщо немає, нічого страшного. Готуйте відразу.

Крок 3. Деко ретельно промажте рафінованою олією. Перекладіть рибу.

Крок 4. Лимонну цедру змішайте з вершковим маслом. Розподіліть по рибним тушкам. Суміш наповнить блюдо ароматами і зробить рибу соковитіше.

Крок 5. Увімкніть духовку, виставивши 190 градусів. Деко гарненько запечатайте у фольгу і запікайте 30 хвилин. Розгорніть фольгу через час. Зарумянивайте рибу ще 10 хвилин. Запрошуйте домочадців і приступайте до дегустації. Приємного насолоди!