Голець стейками в духовці
Голець стейками в духовці відмінно поєднується з овочами. Ситне і ошатне блюдо перетворить звичайний вечеря в радісну подію. Пригостивши ніжною рибою своїх близьких, ви гарантовано отримаєте безліч компліментів. Голець чудово зберігає свою щільну текстуру і тане в роті.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Голець – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Вода – 100 мл
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
Процес приготування:
Крок 1. З моркви видаліть шкірку економкою. Часник обшелушите і подрібніть. Очищену моркву натріть на тертці. Овочі відправте в розпечене масло пассероваться.
Крок 2. Засмажку перекладіть у вогнетривку форму, в якій плануєте запікати страву.
Крок 3. Картоплю очистіть економкою, поріжте кружечками і викладіть на зажарку.
Крок 4. Гольця попередньо розморозьте. Вспорите черевце і видаліть нутрощі. Зріжте голову, хвіст і плавники.
Крок 5. Тушку поділіть на стейки.
Крок 6. Стейки укладіть на картопляні кружальця.
Крок 7. В окремій мисці з’єднайте сіль, спеції для риби, воду і сметану.
Крок 8. Збовтайте до однорідності і полийте рибу.
Крок 9. Намагайтеся рівномірно розподілити заливку.
Крок 10. Підготуйте фольгу для запікання. Увімкніть духовку, виставивши 200 градусів. Рибу добре запечатайте у фольгу.
Крок 11. Запікайте 25 хвилин. Розгорніть фольгу через час і готуйте ще 10 хвилин.
Крок 12. Ароматну рибу перекладіть в посуд, в якій плануєте подавати. Запрошуйте гостей. Приємного насолоди!