Голець в духовці – 8 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Голець стейками в духовці

Голець стейками в духовці відмінно поєднується з овочами. Ситне і ошатне блюдо перетворить звичайний вечеря в радісну подію. Пригостивши ніжною рибою своїх близьких, ви гарантовано отримаєте безліч компліментів. Голець чудово зберігає свою щільну текстуру і тане в роті.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Голець – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Вода – 100 мл
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. З моркви видаліть шкірку економкою. Часник обшелушите і подрібніть. Очищену моркву натріть на тертці. Овочі відправте в розпечене масло пассероваться.

Крок 2. Засмажку перекладіть у вогнетривку форму, в якій плануєте запікати страву.

Крок 3. Картоплю очистіть економкою, поріжте кружечками і викладіть на зажарку.

Крок 4. Гольця попередньо розморозьте. Вспорите черевце і видаліть нутрощі. Зріжте голову, хвіст і плавники.

Крок 5. Тушку поділіть на стейки.

Крок 6. Стейки укладіть на картопляні кружальця.

Крок 7. В окремій мисці з’єднайте сіль, спеції для риби, воду і сметану.

Крок 8. Збовтайте до однорідності і полийте рибу.

Крок 9. Намагайтеся рівномірно розподілити заливку.

Крок 10. Підготуйте фольгу для запікання. Увімкніть духовку, виставивши 200 градусів. Рибу добре запечатайте у фольгу.

Крок 11. Запікайте 25 хвилин. Розгорніть фольгу через час і готуйте ще 10 хвилин.

Крок 12. Ароматну рибу перекладіть в посуд, в якій плануєте подавати. Запрошуйте гостей. Приємного насолоди!