Голець в духовці – 8 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Голець, запечений зі сметаною в духовці

Голець, запечений зі сметаною в духовці, виходить неймовірно ніжним і ароматним. Ніжне м’ясо практично не має кісточок. Таку рибу без побоювання можна давати дітям. Шалено смачне і корисне частування не залишиться без уваги жодного любителя риби. А всі, кому пощастить скуштувати частування, будуть просити рецепт.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Голець – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 10-20 гр.
  • Сік лимона – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гольця попередньо розморозьте. Вспорите черевце і видаліть нутрощі. Зріжте голову і плавники. З моркви видаліть шкірку економкою. Цибулину обшелушите від верхнього шару.

Крок 2. Масло вершкове розпустіть в товстостінній посуді.

Крок 3. Очищену цибулю поріжте, моркву натріть на тертці.

Крок 4. Овочі відправте в розбещену масло пассероваться, здобріть сметаною.

Крок 5. Посоліть і поперчіть. Збризніть лимонним соком.

Крок 6. Рибу просушіть серветками.

Крок 7. Поділіть на порційні шматки.

Крок 8. Не забудьте обрізати хвіст. З обрізків можна приготувати насичений рибний бульйон.

Крок 9. Шматочки вийшли зовсім не ідеальними, але на смак це не вплине.

Крок 10. Приготовленими овочами нафаршируйте рибу.

Крок 11. Якщо неможливо нафарширувати, укладіть начинку зверху.

Крок 12. Намагайтеся розподілити овочі рівномірно, щоб вистачило на всі шматочки.

Крок 13. Підготуйте фольгу для запікання. Увімкніть духовку, виставивши 200 градусів. Рибу добре запечатайте у фольгу.

Крок 14. Запікайте 40 хвилин. Розгорніть фольгу через час і перевірте готовність.

Крок 15. Ароматну рибу перекладіть в посуд, в якій плануєте подавати, доповніть гарніром або салатом. Запрошуйте гостей. Приємного насолоди!