Кролик в рукаві в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Навіть якщо в житті ви ніколи не готували кролятину – не біда! Впорається будь, особливо, якщо чітко слідувати докладного рецептом з покроковими фото. Досить замаринувати тушку і відправити її в духову шафу. При запіканні цього ніжного м’яса в рукаві, зберігається максимальна кількість корисних речовин і вітамінів. А тонкий і насичений смак кролика, чудово поєднується з різними гарнірами і овочами.

Кролик, запечена в рукаві в духовці

Для того щоб запечений кролик вийшов ніжним, соковитим і з тонкою рум’яною скоринкою, його необхідно готувати в духовій шафі в спеціальному пакеті для запікання. Завдяки такій термічній обробці м’ясо не пересушується і має неймовірну текстуру.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Кролик 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Спеції для м’яса 1 ч. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Кролик в рукаві в духовці готується дуже просто. Кролика гарненько промиваємо під струменем води, насухо витираємо паперовими рушниками і зі всіх сторін натираємо його приправою і сіллю.
  2. Лимон обполіскуємо і нарізаємо кружечками середньої товщини.
  3. Збризкуємо тушку лимонним соком, а м’якоть цитрусового фрукта кладемо всередину. Посипаємо тушку
  4. Укладаємо м’ясо в рукав для запікання, зав’язуємо з двох сторін і викладаємо у форму для запікання. Відправляємо кролика в духову шафу при 230 градусах на 60-90 хвилин (час може варіюватися залежно від віку тварини, а також потужності вашої духовки).
  5. За 10 хвилин до готовності, акуратно надрізаємо пакет вздовж і підрум’янюємо кролятину. Приємного апетиту!

Кролик з картоплею, приготований в рукаві

Приготуємо неймовірно смачне блюдо, яке чудово підійде, як для подачі до святкового столу, так і для різноманітності звичного сімейного раціону – запечений кролик з картоплею. Готову страву володіє чарівним ароматом і смаком.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • М’ясо кролика – 400 гр.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Лист лавра – 3 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 3 щіпки.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Кролятину посипаємо сіллю і чорним перцем за смаком.

Крок 2. Цибулину «звільняємо» від шарів лушпиння, дрібно кришимо і пересипаємо до кролику.

Крок 3. Слідом додаємо очищену і промиту під водою картоплю, нарізану шматочками середнього розміру і лавр.

Крок 4. М’ясо кролика з картоплею і цибулею кладемо в рукав для запікання, підливаємо масло і інтенсивно перемішуємо для рівномірного розподілу спецій та олійного заправки. Зав’язуємо рукав з обох сторін і відправляємо в духовку на 45 хвилин при 190-200 градусах.

Крок 5. Ароматне блюдо подаємо до столу в гарячому вигляді, за бажанням, прикрасивши зеленню. Приємного апетиту!

Ніжний і соковитий кролик в сметані в рукаві

При запіканні кролятини в духовці під сметаною, та ще й з додаванням овочів – це корисне і дієтичне блюдо, яке припаде до смаку всій вашій родині. А при використанні рукава – м’ясо виходить неймовірно ніжним і соковитим.

Час готування – 4 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Окорочки кролячі – 1 кг
  • Сметана – 150 мл
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Лимон – 1/3 шт.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Трави сушені – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком: овочі очищаємо від шкірки, кролятину ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Окорочки старанно натираємо сумішшю з солі з перцем і поливаємо сметаною з додаванням ароматних сушених трав.

Крок 3. Гарненько перемішуємо ніжки з маринадом і прибираємо просочуватися в холодильну камеру мінімум на три години, а краще – на ніч.

Крок 4. Не гаючи часу, очищені овочі нарізаємо досить великими сегментами.

Крок 5. В рукав укладаємо м’ясо і шматочки моркви, часнику та цибулі – скроплюємо соком лимона.

Крок 6. Зав’язуємо рукав з двох сторін і випікаємо при температурі 190 градусів протягом 50 хвилин.

Крок 7. Насичене вітамінами блюдо, подаємо в поєднанні з ніжним картопляним пюре і свіжим салатом. Приємного апетиту!

Кролик з овочами в рукаві для запікання

Готуємо комплексне блюдо, яке сподобається всім, хто тільки встигне його спробувати – запечений кролик з овочами. Саме «встигне», бо це неймовірно ароматне і смачне блюдо, «летить» з тарілок за лічені хвилини.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Кролятина – ½ кг
  • Картопля – ½ кг
  • Морква – 1 шт.
  • Печериці – 100 гр.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Паприка мелена – ½ ч. л.
  • Спеції для м’яса – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо будь-яку частину кролика. Можете взяти чотири ніжки і розрізати кожну на дві частини.

Крок 2. Маринуємо м’ясо сіллю, перцем, меленою паприкою, спеціями для м’яса і дрібно нарубаним часником.

Крок 3. Підливаємо до кролику столову ложку олії, перемішуємо і накриваємо харчовою плівкою – ставимо в холодильну камеру на 2-3 години.

Крок 4. Тим часом, очищаємо і нарізаємо часточками картоплю.

Крок 5. Очищену моркву ріжемо брусочками, гриби, половинками або четвертинками.

Крок 6. Посипаємо овочі сіллю і меленим перцем, вливаємо залишки масла і розмішуємо.

Крок 7. Рукав зав’язуємо з одного боку і викладаємо м’ясо кролика.

Крок 8. Поверх розкладаємо овочі і зав’язуємо поліетилен з іншого боку. Випікаємо 30-40 хвилин при 180 градусах.

Крок 9. Приблизно через півгодини, акуратно перевертаємо рукав на інший бік і випікаємо ще 20 хвилин.

Крок 10. Гаряче і духмяне страву за бажанням присипаємо подрібненою зеленою цибулею і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Соковитий кролик в майонезі з часником, запечена в рукаві

Якщо раптом ви не знаєте, що приготувати з м’яса кролика – однозначно запікаємо його в рукаві під соусом з майонезу з часником. Приготоване таким чином м’ясо, виходить неймовірно соковитим, ароматним і насиченим на смак.

Час готування – 4 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кролятина – 800 гр.
  • Майонез – 130 мл
  • Часник – 5 зуб.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку кролика разрубаем на порційні шматки, промиваємо під струменем води і відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишків води.

Крок 2. У невеликій глибокій мисці готуємо соус: змішуємо майонез і зубчики часнику, пропущені через прес.Крок 3. Підсипаємо в заправку сіль і улюблені приправи.

Крок 4. Ретельно промазуємо м’ясо маринадом і прибираємо в холодильник мінімум на 2 години.

Крок 5. Після закінчення часу, викладаємо ароматну кролятину в рукав і потім у форму для запікання. Якщо у вас немає рукава, то деко змащуємо маслом, кладемо м’ясо і накриваємо фольгою – запікаємо півтори години. Після, надрізаємо рукав або розкриваємо фольгу і підрум’янюємо страву протягом півгодини.

Крок 6. Золотисті частини кролика подаємо до столу з улюбленим гарніром і приступаємо до дегустації.Крок 7. Приємного апетиту!