Бігус зі свіжої капусти – 8 рецептів приготування з фото покроково

Бігус зі свіжої капусти — це страва східнослов’янської кухні, просте в приготуванні і неймовірно смачне! З соковитими шматочками м’яса і корисними овочами, це краще блюдо для сімейного обіду! Пальчики оближеш!

Як приготувати бігус зі свіжої капусти зі свининою в домашніх умовах?

Ситний бігус з свіжої капусти та свинини. Апетитне блюдо для всієї родини! Неповторний смак і аромат, безліч вітамінів в одній порції! Просто смакота!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Капуста білокачанна 500 гр.
  • Свинина 400 гр.
  • Томатна паста 70 гр.
  • Вода 400 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Майоран за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Олія соняшникова 100 мл
  • Зелень 1 пучок

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати бігус зі свіжої капусти, свинину промиваємо, чистимо м’ясо від білих прожилок і нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Капусту миємо, даємо їй підсохнути і дрібно кришимо ножем.
  3. чистимо Цибулину від лушпиння, ріжемо її півкільцями.
  4. Зелень промиваємо і дрібно кришимо ножем.
  5. Перекладаємо всі інгредієнти в глибоку сковороду, додаємо рослинне масло, воду, томатну пасту, сіль, майоран і чорний мелений перець за смаком. Ставимо на вогонь і тушкуємо протягом 1,5-2 годин.
  6. За кілька хвилин до готовності додаємо зелень!

Приємного апетиту!

Ароматний і неймовірно смачний бігус зі свіжої капусти з куркою

неймовірно Ароматне і смачне блюдо з тушкованих овочів і курки. Дуже ситна та поживна, його можна подати на обід або вечерю. Просто й апетитно!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 25 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 350 гр.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • томатна Паста – 70 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква -1 шт.
  • Масло олію – 100 мл
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

1. Куряче філе промиваємо і ріжемо його на шматочки середнього розміру, щоб вони добре відчувалися в страві.

2. Морквину чисть і промиваємо, потім натираємо її на крупній тертці.

3. Цибулю чистимо від луски і ріжемо невеликими кубиками.

4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо курячі шматочки, цибулю і моркву. Обсмажуємо 10-15 хв, періодично помішуючи.

5. В цей час підготуємо капусту. Її потрібно помити і дрібно покришити широким ножем.

6. Додаємо її на сковороду, кладемо томатну пасту, спеції і сіль, вливаємо все рослинне масло і воду. Накриваємо кришкою і тушкуємо 1,5-2 години.

Приємного апетиту!

Смачний і апетитний бігус зі свіжої капусти з м’ясом і картоплею

Бігус зі свіжої капусти з м’ясом і картоплею виходить особливо ситним і апетитним! Його приготування не потребує особливих навичок, а результат – пальчики оближеш! Дуже смачно!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 25 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • М’ясо – 500 гр.
  • Капуста – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло олію – 100 мл
  • Вода – 350 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. М’ясо ріжемо невеликими кубиками, обсмажуємо його на розігрітому рослинному маслі.

2. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками або півкільцями.

3. Тепер почистимо моркву, промиємо її і натремо з допомогою великої терки.

4. Відправляємо овочі до м’яса і смажимо 10 хв.

5. В цей час капусту промиваємо і дрібно шаткуємо її ножем.

6. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо шматочками середнього розміру довільної форми.

7. Додаємо картоплю, капусту, томатну пасту, воду, рослинне масло, сіль і перець на сковороду. Накриваємо кришкою і тушкуємо 1,5 години.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування бігуса зі свіжої капусти з сосисками

Апетитний і простий рецепт бігуса з капустою і сосисками. Його просто і досить швидко готувати, домашнім сподобається його пряний аромат і пікантний смак! Пальчики оближеш!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 25 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Капуста – 600 гр.
  • Сосиски – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Вода – 130 мл
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Капусту промиваємо і дрібно шаткуємо. Для цього краще всього вибирати ніж з широким лезом.

2. Сосиски ріжемо невеликими гуртками.

3. Цибулю чистимо і ріжемо кубиками.

4. А морква після того, як почистимо, натираємо на тертці з великими пластівцями.

5. Сковороду змащуємо олією і викладаємо цибулю і моркву пасеруємо на помірному вогні до м’якого стану.

6. Додаємо капусту, томатну пасту, сосиски, сіль, чорний мелений перець, рослинне масло і воду. Накриваємо кришкою і ставимо на плиту. Тушкуємо близько години, до повної готовності капусти, вона повинна бути м’якою.

7. Кріп миємо й дрібно кришимо, додаємо його в готову страву!

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний бігус з капустою і фаршем на сковороді?

Бігус зі свіжої капусти з фаршем виходить дуже ситним і поживним. Свіжі тушковані овочі відмінно поєднуються з м’ясом, добре доповнюють один одного і роблю страву ще корисніше! Просто смакота!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 25 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Капуста – 200 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Цибулю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.

2. Капусту промиваємо та нарізаємо тонко смужками, потім мнемо руками.

3. Помідори миємо, видаляємо черешок і ріжемо його на шматочки.

4. Часник чистимо від луски і дрібно кришимо ножем.

5. Перець чилі миємо й ріжемо дрібними шматочками.

6. Цибулю обсмажуємо на рослинній олії, попередньо розігрів сковороду, щоб він не пригорів.

7. Додаємо капусту, фарш, помідор, воду, сіль, перець чорний мелений, перець чилі. Накриваємо кришкою і тушкуємо 1,5 години. За кілька хвилин до готовності додаємо часник.

Приємного апетиту!

Ароматний бігус зі свіжої капусти з м’ясом і рисом в домашніх умовах

Ароматний бігус зі свіжих овочів, з м’ясом і рисом. Просте ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Смачно, ситно, смачно! Так і хочеться добавки!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 20 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Капуста – 500 гр.
  • М’ясо – 400 гр.
  • Рис – 120 гр.
  • томатна Паста – 70 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло олію – 100 мл

Процес приготування:

1. М’ясо попередньо промиємо, якщо у нього є плівочка або білі прожилки чистимо. Потім нарізаємо його квадратиками середнього розміру.

2. Рис промиваємо в друшляку, відправляємо варитися в підсоленій воді 10 хв. Зливаємо воду.

3. Капусту промиваємо і дрібно шаткуємо її ножем.

4. Цибулю очищаємо від лушпиння, ріжемо його кубиками.

5. Сковороду змащуємо рослинним маслом, розігріваємо її і викладаємо шматочки м’яса і цибулю, обсмажуємо їх 10 хв. на помірному вогні.

6. Тепер заливаємо рослинне масло, воду, додаємо капусту, рис, томатну пасту, сіль, перець чорний мелений за смаком. Накриваємо кришкою і тушкуємо на помірному вогні 1,5 години. За півгодини, вогонь можна зменшити.

Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт бігуса зі свіжої капусти з ковбасою

Бігус зі свіжої капусти з ковбасою – це простий і апетитний рецепт традиційного східнослов’янського страви. Ситний, корисний, багатий вітамінами, він стане відмінним доповненням в сімейне меню. Просто смакота!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 25 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Капуста – 500 гр.
  • Ковбаса – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Вода – 130 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Капусту промиваємо і дрібно ріжемо її тонкими смужками, потім можна обім’яти руками, щоб вона виділила сік.

2. Ковбасу ріжемо невеликими кубиками.

3. Цибулю очищаємо від лушпиння і також нарізаємо шматочками невеликого розміру.

4. Тепер почистимо морквину і натремо на крупній тертці.

5. Розігріваємо сковороду, змащену рослинним маслом і викладаємо цибулю з морквою. Обсмажуємо їх на помірному вогні до м’якого станів.

6. Тепер додаємо до овочів капусту, шматочки ковбаси, томатну пасту, воду, сіль і перець за смаком. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо близько години, поки капуста не стане м’якою.

Приємного апетиту!

Як приготувати ароматний бігус зі свіжої капусти в мультиварці?

Бігус зі свіжої капусти з м’ясом легко і просто приготувати в мультиварці! Інгредієнти відмінно протушиваются, виходять м’якими і смачними. Приголомшливе блюдо для всієї родини!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 20 хв.

Порції: 4

Інгредієнти:

  • Капуста – 600 гр.
  • М’ясо – 400 гр.
  • томатна Паста – 70 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 100 мл

Процес приготування:

1. М’ясо промиваємо та нарізаємо його кубиками середнього розміру.

2. Капусту миємо, даємо їй підсохнути і дрібно шаткуємо її ножем. Потім обминаємо руками, щоб вона пустила сік.

3. Цибулю чистимо від луски і нарізаємо його кубиками.

4. Також почистимо моркву, промиємо і натремо на крупній тертці.

5. Змащуємо чашу мультиварки рослинним маслом, викладаємо цибулю з морквою і м’ясо. Включаємо режим «Смаження» і обсмажуємо, помішуючи протягом 15 хв.

6. Тепер додаємо капусту, заливаємо рослинне масло і воду, додаємо томатну пасту, сіль і перець чорний мелений за смаком. Встановлюємо режим «Гасіння» на 2 години, закриваємо кришку. Не забуваємо періодично заглядати і помішувати, щоб до стінок нічого не пригорає.

Приємного апетиту!