Галушки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Галушки – це шматочки вареного тіста, які можна приготувати в якості основного блюда або ж додати в суп для ситості і насиченості смаку. Якщо ж ви вирішили приготувати галушки, то їх смак можна з легкістю урізноманітнити, додавши такі інгредієнти, як сир, цибулю чи картоплю. Така страва допоможе вам урізноманітнити звичний раціон і приємно здивувати членів родини!

Класичні галушки для супу з борошна з яйцем

Класичні галушки для супу з борошна з яйцем – це ідеальне додаток для перших страв, яке зробить страву більш ситним і апетитним. Для приготування нам буде потрібно всього лише кілька доступних інгредієнтів, які є під рукою у кожного.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Борошно ½ склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.

Процес приготування:

  1. Пшеничне борошно просіваємо через дрібне сито в глибоку ємність.
  2. Вбиваємо яйце і солимо.
  3. Гарненько вимішуємо тісто до м’якості, додавши сирну стружку.
  4. Робочу поверхню припудрюємо борошном і формуем «ковбаску діаметром не більше 4 сантиметрів.
  5. Прибираємо заготовку в холодильну камеру на півгодини, а потім нарізаємо шматочками, шириною близько 3 сантиметрів.
  6. Ставимо напівфабрикати на зріз і по центру робимо невелике поглиблення пальцем.
  7. Закидаємо галушки в суп і варимо до готовності. Приємного апетиту!