Як засолити форель в розсолі – 4 рецепта в домашніх умовах з покроковими фото

Вже ні для кого не новина, що форель можна самостійно засолити в домашніх умовах. Спеціально для цього ми підібрали 5 відмінних рецептів засолювання, щоб отримати в міру солону і ароматну рибу.

Засолювання форелі в розсолі в домашніх умовах

Завжди краще самостійно засолити форель, ніж купувати вже готову. Для самостійної засолювання форелі необхідно вибрати свіже та якісне філе. В розсолі форель виходить дуже приємною на смак і не надто солоною.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Форель 1 кг
  • Гвоздика 2 суцвіття
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Вода 1 л
  • Сіль 4 ст. л.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок 2 шт.
  • Перець запашний 2 шт.

Процес приготування:

  1. Як засолити форель в розсолі в домашніх умовах? Підготуйте інгредієнти за списком для засолювання форелі. Лимон вимити гарячою водою, розріжте навпіл і видавіть з половинок сік.
  2. У каструлі закип’ятіть літр води, додайте в неї сіль і спеції. Коли розсіл охолоне до кімнатної температури, приберіть з нього спеції і додайте лимонний сік.
  3. У ємність відповідного розміру викладіть форель. Залийте рибу розсолом, щоб рідина повністю покривала форель.
  4. Прикрийте ємність кришкою і помістіть форель в холодильник на 20-24 години.
  5. За добу можна зняти пробу з форелі. При необхідності тримати рибу в розсолі ще кілька годин. Слабосолона форель – ідеальна закуска для будь-якого застілля.

Як засолити форель стейками в розсолі?

Слабосолона форель – одна з найпопулярніших закусок. Щоб у будні та свята ласувати смачною слабосоленої форелі, використовуйте цей простий рецепт. Стейки форелі добре просочуються розсолом і спеціями.

Час готування: 2 дні

Час приготування: 35 хв

Порцій – 4-5

Склад:

  • Форель – 4-5 стейка.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Форель помийте під міцною водою, промокніть стейки паперовими рушниками.

Крок 2. У каструлю влийте воду і поставте її на вогонь.

Крок 3. Розчиніть в ній сіль і цукор, додайте спеції. Доведіть розсіл до кипіння, додайте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню. Розсіл остудіть.

Крок 4. Форель викладіть в контейнер відповідного розміру, залийте рибу розсолом. Приберіть форель в холодильник на 2 дні.

Крок 5. Слабосолене філе форелі наріжте на порції і подавайте в якості закуски.

Домашня малосольна форель в розсолі з горілкою

Для засолювання підійде свіжа та заморожена форель. Філе виходить щільним і смачним. З такою слабосоленої форелі можна готувати салати, бутерброди, канапе та інші закуски.

Час готування: 35

Час приготування: 20 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Форель – 600 гр.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 6 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Горілка або коньяк – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для засолювання форелі.

Крок 2. Форель помийте і наріжте шматочками по 5-7 міліметрів завширшки. Так риба швидше просолится.

Крок 3. У каструлі закип’ятіть воду, розчиніть в ній сіль і цукор, додайте лавровий лист і перець горошком. Доведіть розсіл до кипіння і зніміть каструлю з вогню. Остудіть розсіл і додайте в нього горілку або коньяк.

Крок 4. Укладіть рибу у форму, залийте її розсолом на 15 хвилин. Для отримання більш філе солоного, можна залишити форель в розсолі на 30 хвилин.

Крок 5. Філе форелі промокніть від розсолу і подавайте до столу.

Солона форель в розсолі з приправами

Під час підготовки до свят завжди постає питання про те, що подати в якості закуски. Ідеальним для цього буде слабосолона форель, приготована власними руками. Для засолювання краще вибирати самі м’ясисті частини форелі.

Час приготування: 45

Час приготування: 30 хв

Порцій – 5-6

Склад:

  • Філе форелі – 500 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Коньяк або горілка – 1 ст. л.
  • Перець чорний горщиком – 10 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю влийте холодну воду. Додайте лавровий лист, перець горошком, сіль і цукор, перемішайте. Поставте каструлю на вогонь і доведіть маринад до кипіння, варіть 1 хвилину. Потім маринад повністю остудіть.

Крок 2. Філе форелі наріжте невеликими скибочками шириною по 7 міліметрів.

Крок 3. Складіть форель в ємність, можна це зробити у кілька шарів. В охолоджений маринад влийте горілку або коньяк, перемішайте і залийте рибу маринадом.

Крок 4. Залиште форель на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 5. Після цього промокніть форель від надлишків маринаду.

Крок 6. Слабосолону форель збризніть рослинним маслом і подавайте до столу в якості закуски.