Вже ні для кого не новина, що форель можна самостійно засолити в домашніх умовах. Спеціально для цього ми підібрали 5 відмінних рецептів засолювання, щоб отримати в міру солону і ароматну рибу.
Засолювання форелі в розсолі в домашніх умовах
Завжди краще самостійно засолити форель, ніж купувати вже готову. Для самостійної засолювання форелі необхідно вибрати свіже та якісне філе. В розсолі форель виходить дуже приємною на смак і не надто солоною.
Інгредієнти на
6 порц.
- Форель 1 кг
- Гвоздика 2 суцвіття
- Лавровий лист 2 шт.
- Вода 1 л
- Сіль 4 ст. л.
- Сік лимонний 1 ст. л.
- Перець чорний горошок 2 шт.
- Перець запашний 2 шт.
Процес приготування:
- Як засолити форель в розсолі в домашніх умовах? Підготуйте інгредієнти за списком для засолювання форелі. Лимон вимити гарячою водою, розріжте навпіл і видавіть з половинок сік.
- У каструлі закип’ятіть літр води, додайте в неї сіль і спеції. Коли розсіл охолоне до кімнатної температури, приберіть з нього спеції і додайте лимонний сік.
- У ємність відповідного розміру викладіть форель. Залийте рибу розсолом, щоб рідина повністю покривала форель.
- Прикрийте ємність кришкою і помістіть форель в холодильник на 20-24 години.
- За добу можна зняти пробу з форелі. При необхідності тримати рибу в розсолі ще кілька годин. Слабосолона форель – ідеальна закуска для будь-якого застілля.
Як засолити форель стейками в розсолі?
Слабосолона форель – одна з найпопулярніших закусок. Щоб у будні та свята ласувати смачною слабосоленої форелі, використовуйте цей простий рецепт. Стейки форелі добре просочуються розсолом і спеціями.
Час готування: 2 дні
Час приготування: 35 хв
Порцій – 4-5
Склад:
- Форель – 4-5 стейка.
- Вода – 1 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- лавровий Лист – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Перець запашний горошком – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Форель помийте під міцною водою, промокніть стейки паперовими рушниками.
Крок 2. У каструлю влийте воду і поставте її на вогонь.
Крок 3. Розчиніть в ній сіль і цукор, додайте спеції. Доведіть розсіл до кипіння, додайте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню. Розсіл остудіть.
Крок 4. Форель викладіть в контейнер відповідного розміру, залийте рибу розсолом. Приберіть форель в холодильник на 2 дні.
Крок 5. Слабосолене філе форелі наріжте на порції і подавайте в якості закуски.
Домашня малосольна форель в розсолі з горілкою
Для засолювання підійде свіжа та заморожена форель. Філе виходить щільним і смачним. З такою слабосоленої форелі можна готувати салати, бутерброди, канапе та інші закуски.
Час готування: 35
Час приготування: 20 хв
Порцій – 4
Склад:
- Форель – 600 гр.
- Вода – 1 л
- Сіль – 6 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Горілка або коньяк – 2 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для засолювання форелі.
Крок 2. Форель помийте і наріжте шматочками по 5-7 міліметрів завширшки. Так риба швидше просолится.
Крок 3. У каструлі закип’ятіть воду, розчиніть в ній сіль і цукор, додайте лавровий лист і перець горошком. Доведіть розсіл до кипіння і зніміть каструлю з вогню. Остудіть розсіл і додайте в нього горілку або коньяк.
Крок 4. Укладіть рибу у форму, залийте її розсолом на 15 хвилин. Для отримання більш філе солоного, можна залишити форель в розсолі на 30 хвилин.
Крок 5. Філе форелі промокніть від розсолу і подавайте до столу.
Солона форель в розсолі з приправами
Під час підготовки до свят завжди постає питання про те, що подати в якості закуски. Ідеальним для цього буде слабосолона форель, приготована власними руками. Для засолювання краще вибирати самі м’ясисті частини форелі.
Час приготування: 45
Час приготування: 30 хв
Порцій – 5-6
Склад:
- Філе форелі – 500 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Коньяк або горілка – 1 ст. л.
- Перець чорний горщиком – 10 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю влийте холодну воду. Додайте лавровий лист, перець горошком, сіль і цукор, перемішайте. Поставте каструлю на вогонь і доведіть маринад до кипіння, варіть 1 хвилину. Потім маринад повністю остудіть.
Крок 2. Філе форелі наріжте невеликими скибочками шириною по 7 міліметрів.
Крок 3. Складіть форель в ємність, можна це зробити у кілька шарів. В охолоджений маринад влийте горілку або коньяк, перемішайте і залийте рибу маринадом.
Крок 4. Залиште форель на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
Крок 5. Після цього промокніть форель від надлишків маринаду.
Крок 6. Слабосолону форель збризніть рослинним маслом і подавайте до столу в якості закуски.