Морські гребінці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Морські гребінці – це одні з найбільш цінних молюсків, що володіють неповторним смаком. З морепродукта готують безліч вишуканих страв. Для вас ми зробили підбірку з десяти рецептів приготування гребінців з покроковими фотографіями. Вибирайте підходящий варіант, радуйте себе і рідних яскравим ресторанним частуванням.

Морські гребінці в вершковому соусі

Морські гребінці в вершковому соусі виходять неймовірно ніжними і цікавими за смаком. Оригінальне і вишукане частування кожен зможе приготувати на своїй кухні. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Побалуйте себе і своїх близьких!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Морські гребінці ½ кг
  • Вершки 100 мл
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Олія оливкова 30 мл
  • Біле сухе вино 30 мл
  • Часник 3 зуб.
  • Петрушка 2 гілки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
  2. Морські гребінці попередньо розморожуємо, промиваємо під водою і обсушуємо. Зубчики часнику дрібно нарізаємо.
  3. Розігріваємо в сковороді вершкове і оливкове масло. Обсмажуємо на ньому гребінці до рум’янцю з усіх боків. Солимо їх і перчимо за смаком.
  4. Прибираємо гребінці. У цій же сковороді смажимо часник до появи яскравого часникового аромату.
  5. Виливаємо сюди сухе вино. Даємо алкоголю випаруватися.
  6. Далі вливаємо вершки. Тушкуємо їх на тихому вогні до загусання, солимо і перчимо за смаком.
  7. Занурюємо в вершковий соус гребінці. Посипаємо частування подрібненою петрушкою і тушкуємо одну хвилину до повної готовності.
  8. Морські гребінці в вершковому соусі готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!