Морські гребінці – це одні з найбільш цінних молюсків, що володіють неповторним смаком. З морепродукта готують безліч вишуканих страв. Для вас ми зробили підбірку з десяти рецептів приготування гребінців з покроковими фотографіями. Вибирайте підходящий варіант, радуйте себе і рідних яскравим ресторанним частуванням.
Морські гребінці в вершковому соусі
Морські гребінці в вершковому соусі виходять неймовірно ніжними і цікавими за смаком. Оригінальне і вишукане частування кожен зможе приготувати на своїй кухні. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Побалуйте себе і своїх близьких!
Інгредієнти на
2 порц.
- Морські гребінці ½ кг
- Вершки 100 мл
- Масло вершкове 20 гр.
- Олія оливкова 30 мл
- Біле сухе вино 30 мл
- Часник 3 зуб.
- Петрушка 2 гілки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Підготуємо необхідні продукти за списком.
- Морські гребінці попередньо розморожуємо, промиваємо під водою і обсушуємо. Зубчики часнику дрібно нарізаємо.
- Розігріваємо в сковороді вершкове і оливкове масло. Обсмажуємо на ньому гребінці до рум’янцю з усіх боків. Солимо їх і перчимо за смаком.
- Прибираємо гребінці. У цій же сковороді смажимо часник до появи яскравого часникового аромату.
- Виливаємо сюди сухе вино. Даємо алкоголю випаруватися.
- Далі вливаємо вершки. Тушкуємо їх на тихому вогні до загусання, солимо і перчимо за смаком.
- Занурюємо в вершковий соус гребінці. Посипаємо частування подрібненою петрушкою і тушкуємо одну хвилину до повної готовності.
- Морські гребінці в вершковому соусі готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!
