Морські гребінці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Морські гребінці з рисом

Морські гребінці з рисом – вишукана страва для вашого небанального вечері. Таке частування приємно здивує своїм неповторним смаком і гарним зовнішнім виглядом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • морські Гребінці – 250 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сік апельсиновий – 200 мл
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Сіль – 1 щіпка.

Для рису:

  • Рис – 100 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Шпинат – 1 пачка.
  • Вершки 20% – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис відварюємо до повної готовності.

Крок 2. Морські гребінці розморожуємо, промиваємо й обсушуємо. Промиваємо і обсушуємо листочки шпинату.

Крок 3. Виливаємо апельсиновий сік в сотейник. Ставимо на плиту.

Крок 4. Кип’ятимо сік, після варимо на слабкому вогні 10-15 хвилин.

Крок 5. Виливаємо в киплячий сік вершки. Варимо ще 15 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 6. Соус повинен стати ніжним і густим. Солимо його за смаком.

Крок 7. Далі займемося соусом для рису. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло.

Крок 8. Викладаємо сюди листочки шпинату.

Крок 9. Коли шпинат зменшиться в обсязі, солимо і перчимо його.

Крок 10. Виливаємо вершки і тушкуємо ще близько трьох хвилин.

Крок 11. Загустілий соус з вершків і шпинату знімаємо з плити.

Крок 12. Підготовлені гребінці швидко обсмажуємо на вершковому маслі з подрібненими зубчиками часнику.

Крок 13. Починаємо укладати страву на тарілку з допомогою сервіровки кільце. Спочатку вливаємо соус зі шпинатом.

Крок 14. Кладемо на нього рис і викладаємо гребінці.

Крок 15. Доповнюємо частування апельсиновим соусом. Можна красиво розмазати його по тарілці.

Крок 16. Морські гребінці з рисом готові. Подавайте частування до столу!