Морські гребінці з рисом
Морські гребінці з рисом – вишукана страва для вашого небанального вечері. Таке частування приємно здивує своїм неповторним смаком і гарним зовнішнім виглядом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- морські Гребінці – 250 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сік апельсиновий – 200 мл
- Вершки 20% – 200 мл
- Сіль – 1 щіпка.
Для рису:
- Рис – 100 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Шпинат – 1 пачка.
- Вершки 20% – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рис відварюємо до повної готовності.
Крок 2. Морські гребінці розморожуємо, промиваємо й обсушуємо. Промиваємо і обсушуємо листочки шпинату.
Крок 3. Виливаємо апельсиновий сік в сотейник. Ставимо на плиту.
Крок 4. Кип’ятимо сік, після варимо на слабкому вогні 10-15 хвилин.
Крок 5. Виливаємо в киплячий сік вершки. Варимо ще 15 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 6. Соус повинен стати ніжним і густим. Солимо його за смаком.
Крок 7. Далі займемося соусом для рису. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло.
Крок 8. Викладаємо сюди листочки шпинату.
Крок 9. Коли шпинат зменшиться в обсязі, солимо і перчимо його.
Крок 10. Виливаємо вершки і тушкуємо ще близько трьох хвилин.
Крок 11. Загустілий соус з вершків і шпинату знімаємо з плити.
Крок 12. Підготовлені гребінці швидко обсмажуємо на вершковому маслі з подрібненими зубчиками часнику.
Крок 13. Починаємо укладати страву на тарілку з допомогою сервіровки кільце. Спочатку вливаємо соус зі шпинатом.
Крок 14. Кладемо на нього рис і викладаємо гребінці.
Крок 15. Доповнюємо частування апельсиновим соусом. Можна красиво розмазати його по тарілці.
Крок 16. Морські гребінці з рисом готові. Подавайте частування до столу!