Морські гребінці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Морські гребінці, приготовані на грилі

Морські гребінці, приготовані на грилі, порадують вас своїм особливим смаком. Рум’яна кірочка вишуканого морепродукта нікого не залишить байдужим. Для приготування цікавого страви на грилю використовуйте перевірену кулінарну ідею з нашої збірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • морські Гребінці – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Чебрець сушений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій тарілці з’єднуємо оливкова олія, лимонний сік, подрібнений зубчик часнику, сіль і спеції. Добре все перемішуємо.

Крок 2. Розморожуємо, промиваємо й обсушуємо морські гребінці. Руками видаляємо жорстку м’яз молюсків.

Крок 3. Занурюємо підготовлені гребінці в маринад. Перемішуємо.

Крок 4. Дерев’яні шпажки вимочуємо у воді, щоб вони підгоряли.

Крок 5. Нанизуємо морські гребінці на шпажки.

Крок 6. Відправляємо заготовки на гриль. Готуємо частування до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 7. Морські гребінці, приготовані на грилі, можна подавати до столу. Приємного апетиту!