Салат з морськими гребінцями
Салат з морськими гребінцями – це апетитна закуска для вашого святкового столу або особливого вечері у вузькому колі. Таке частування порадує вас вишуканим смаком і привабливою подачею. Для приготування страви з морепродуктом беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1
Склад:
- морські Гребінці – 125 гр.
- Салат айсберг – 75 гр.
- Помідори черрі – 50 гр.
- Сир моцарелла – 50 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- Соус табаско – 2 гр.
- Оцет бальзамічний – 1 ст. л.
- Цукор – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожуємо морські гребінці, промиваємо їх і обсушуємо. Після поливаємо лимонним соком, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.
Крок 2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому зубчик часнику до появи аромату. Після часник прибираємо з масла.
Крок 3. Відправляємо гребінці в сковороду. Обсмажуємо їх до яскравого рум’янцю з усіх боків.
Крок 4. Промиваємо і обсушуємо салатні листочки, дрібно нарізаємо їх.
Крок 5. Помідори черрі ділимо на половинки. Моцарелу також нарізаємо.
Крок 6. Підготуємо заправку з оливкової олії, соусу табаско, бальзамічного оцту, цукру, солі і перцю. З’єднуємо гребінці з овочами і сиром, поливаємо заправкою.
Крок 7. Салат з морськими гребінцями готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!