Морські гребінці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з морськими гребінцями

Салат з морськими гребінцями – це апетитна закуска для вашого святкового столу або особливого вечері у вузькому колі. Таке частування порадує вас вишуканим смаком і привабливою подачею. Для приготування страви з морепродуктом беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1

Склад:

  • морські Гребінці – 125 гр.
  • Салат айсберг – 75 гр.
  • Помідори черрі – 50 гр.
  • Сир моцарелла – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Соус табаско – 2 гр.
  • Оцет бальзамічний – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо морські гребінці, промиваємо їх і обсушуємо. Після поливаємо лимонним соком, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому зубчик часнику до появи аромату. Після часник прибираємо з масла.

Крок 3. Відправляємо гребінці в сковороду. Обсмажуємо їх до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 4. Промиваємо і обсушуємо салатні листочки, дрібно нарізаємо їх.

Крок 5. Помідори черрі ділимо на половинки. Моцарелу також нарізаємо.

Крок 6. Підготуємо заправку з оливкової олії, соусу табаско, бальзамічного оцту, цукру, солі і перцю. З’єднуємо гребінці з овочами і сиром, поливаємо заправкою.

Крок 7. Салат з морськими гребінцями готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!