Морські гребінці в духовці
Морські гребінці в духовці – оригінальне блюдо для вашого особливого вечері. Таке частування приємно здивує своїм неповторним смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- морські Гребінці – 12 шт.
- Вино біле сухе – 150 мл
- Цибуля-порей/цибуля шалот – 1 стебло./1 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Молоко – 150 мл
- Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
- Сир тертий – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожуємо морські гребінці, промиваємо їх і обсушуємо. Після тушкуємо їх в білому вині за три хвилини з кожного боку.
Крок 2. Выпаренное вино перелити в окремий посуд. У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю до м’якості.
Крок 3. Доповнюємо продукт борошном і выпаренным вином. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
Крок 4. Вливаємо молоко і тушкуємо заготовку до загустіння.
Крок 5. Викладаємо гребінці в невеликі формочки. Якщо у вас є раковини від гребінців, то використовуйте їх.
Крок 6. Вливаємо сюди соус з лука. Додаємо сіль, перець, панірувальні сухарі і тертий сир. Запікаємо частування 7-10 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 7. Морські гребінці в духовці готові. Пригощайтеся!