Морські гребінці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Морські гребінці в духовці

Морські гребінці в духовці – оригінальне блюдо для вашого особливого вечері. Таке частування приємно здивує своїм неповторним смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • морські Гребінці – 12 шт.
  • Вино біле сухе – 150 мл
  • Цибуля-порей/цибуля шалот – 1 стебло./1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Молоко – 150 мл
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
  • Сир тертий – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо морські гребінці, промиваємо їх і обсушуємо. Після тушкуємо їх в білому вині за три хвилини з кожного боку.

Крок 2. Выпаренное вино перелити в окремий посуд. У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю до м’якості.

Крок 3. Доповнюємо продукт борошном і выпаренным вином. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

Крок 4. Вливаємо молоко і тушкуємо заготовку до загустіння.

Крок 5. Викладаємо гребінці в невеликі формочки. Якщо у вас є раковини від гребінців, то використовуйте їх.

Крок 6. Вливаємо сюди соус з лука. Додаємо сіль, перець, панірувальні сухарі і тертий сир. Запікаємо частування 7-10 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Морські гребінці в духовці готові. Пригощайтеся!