Жульєн з куркою і грибами з вершками в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

Жюльєн в духовці можна приготувати в різних ємностях, починаючи від традиційної для цієї страви кокотки (малої форми для запікання) до великого листа. Також жульєн можна готувати в їстівної «посуд» — тарталетках або булочках. Останній варіант відмінно підходить для подачі на святковий стіл.

Жульєн з куркою, грибами та вершками — класичний рецепт в духовці

В даному рецепті використовуються продукти, які відповідають класичному варіанту приготування жульєну. Щоб страва виглядало більш апетитним, і рівномірно просякло вершковим соусом, важливо дотримуватися вимог до нарізки основних інгредієнтів – вони повинні бути одного розміру.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Куряче філе 1 шт.
  • Гриби 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Вершки 200 гр. 20%
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати жульєн з куркою і грибами з вершками в духовці? Куряче м’ясо відварити, помістивши його в киплячу підсолену воду. Коли філе буде готове, його потрібно нарізати невеликими кубиками.
  2. Цибулю шаткують тонкими півкільцями і обсмажують, щоб цибуля стала напівпрозорим. Слідом в сковороду додають дрібно нарізаний або подрібнений в блендері часник.
  3. З печериць знімається шкірка, і гриби нарізають тонкими скибочками. Після цього їх кладуть до смаженим цибулі і часнику. Всі разом потрібно посолити і додати чорний перець з сухою петрушкою. Краще, якщо перець свіжомеленим: так страва вийде більш ароматним. Смажиться все разом близько 7 хвилин.
  4. Далі в цибульно-грибну суміш кладуть курку і готувати ще пару хвилин, а потім масу заливають вершками. Вершковий соус повинен трохи загуснути під час приготування на слабкому вогні.
  5. масу розкладають по кокотницях, а зверху кожну порцію покривають тертим сиром. Жюльєн поміщають в духовку, де він повинен потомитися 20 хвилин при 180 градусах. Подається страва у гарячому вигляді прямо в порційних формочках. Насолоджуйтесь!

Жульєн з грибами, куркою і вершками в тарталетках

Жюльєн, запечений в тарталетках, — хороший варіант гарячої закуски до святкового столу. Страва виглядає апетитно і швидко насичує, а їстівна посуд – тарталетки – позбавляють від необхідності, потім мити посуд і роблять подачу цікавіше.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Курка (філе) – 300 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Тарталетка з пісочного тіста – 20 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Суміш прованських трав – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу:

  • Молоко – 1 склянка
  • Сметана – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо відварити, вода повинна бути трохи подсолена. Після, філе потрібно остудити і розділити на шматочки.

2. Дрібні печериці нарізати тоненькими слайсами. Якщо гриби великі, краще подрібнити їх кубиком. Підготовлений продукт обсмажити до золотистого кольору.

3. Коли грибочки підрум’яняться, викласти до них і приправити курку, не забуваючи про достатню кількість солі, перцю і прованських трав. Все перемішати і готувати на маленькому вогні.

4. Окремо у вершковому маслі обсмажити вказану кількість борошна, поки вона не придбає кремовий відтінок, а потім потроху влити в масу молоко, помішуючи, щоб вийшов соус а-ля бешамель. Дати соусу охолонути і вмішати в нього сметану.

5. В тарталетки покласти начинку з грибів і м’яса, зверху викласти соус. Посипати кожну порцію сиром і запікати близько 15 хвилин, включивши духовку на 180 градусів. Важливо, щоб сир не тільки розплавився, але і придбав щільну кірочку. Подавати жульєн можна в гарячому вигляді з овочевим салатом.

Смачний жульєн з куркою і грибами з вершками в горщиках

Жюльєн в горщиках – неймовірно ніжне блюдо. Особливо смачним виходить, якщо використовувати лісові гриби, причому можна брати не тільки свіжі, але й сушені. Вони надають страві дуже яскравий аромат.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Курка (філе) – 200 гр.
  • лісові Гриби (свіжі або сушені) – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо відварюється в підсоленій воді. Краще готувати його на слабкому вогні, щоб зберегти соковитість. Після охолодження філе краще порвати на волокна.

2. Сухі гриби замочити в гарячій воді, свіжі промити, нарізати їх тоненькою соломкою і обсмажити на суміші рослинного і вершкового масел.

3. Цибулина подрібнюється півкільцями і додати до грибів. Важливо готувати тільки до того моменту, як цибуля стане прозорим. Сильно засмажену цибулю може надати страві гіркоти. В грибну масу покласти курочку, посолити і додати перець, виходячи з власних уподобань.

4. Окремо обсмажити на сухій сковороді борошно, щоб вона потемніла, а потім додати туди трохи вершкового масла і сметани. Все ретельно перемішується і готується на слабкому вогні, поки не закипить. Соус доводиться до смаку за допомогою солі і перцю.

5. В горщики викладають курино-грибну суміш, заливають сметанним соусом, а зверху кладуть тертий сир. Жюльєн запікають 25 хвилин, встановивши нагрів духовки на 180 градусів. Повинно вийти соковите м’ясо з грибами в ніжному соусі під сирною скоринкою.

Як приготувати жульєн з куркою і грибами з вершками в булочках?

Простий спосіб приготування смачного жульєна, який запікається в булочці. Виходить елегантна і ситна закуска для торжества. Крім того, таке блюдо підійде і для сімейного вечері, особливо якщо в сім’ї є діти – їм сподобається ідея м’яса з соусом і сиром в ароматній булочці.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Курка (філе) – 400 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Булочка – 5 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

1. М’ясо нарізати тонкими смужками і смажиться на олії з часником.

2. Гриби дрібно шинкують і готуються на сковороді, поки не піде зайва рідина.

3. Твердий сир потрібно натерти половину продукту змішати зі сметаною.

4. В одній ємності з’єднуються гриби, курка і сметанно-сирний соус. Начинку для булочок потрібно посолити і приправити за смаком.

5. З булочок зрізати верхню частину і дістати м’якуш, а замість нього помістити жюльєн.

6. Зверху кожну булочку посипати сиром і накрити відрізаними раніше «кришечками» булочки. Помістити заготовки в духовку на 15 хвилин, подавати гарячі.

Жульєн з куркою і грибами з вершками у великій формі

Якщо в будинку немає порційних кокотниць або маленьких ємностей для запікання, можна приготувати жульєн у великому посуді, а при подачі розділити на відповідні порції.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

Курка (філе) відварна – 500 гр.

Печериці – 500 гр.

Цибуля ріпчаста – 3 шт.

  • Сир твердий – 300 гр.
  • Вершки 20% – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Відварену грудинку розділіть на волокна. При підготовці м’яса у бульйон, в якому воно буде варитися, можна додати цибулю, лавровий лист, моркву і селеру, щоб надати білку більше смаку і аромату. М’ясо можна нарізати або розділити руками на волокна.

2. Цибулини потрібно нашаткувати тоненькими півкільцями і помістити на сковороду. Тримати їх на плиті, поки не стануть прозорими.

3. Гриби нарізати тонкими пластинами і додаються до цибулі. Цибульно-грибну суміш потрібно готувати, поки рідина з печериць повністю не випарується.

4. На іншій сковороді потрібно обсмажити борошно без додавання олії, поки її колір стане кремовий. Після цього туди треба додати вершкове масло і швидко перемішати, посолити і приправити мускатним горіхом, влити вершки і готувати соус на слабкому вогні кілька хвилин. Потрібно, щоб він трохи загус.

5. У високу форму для запікання викладаються м’ясо і гриби, заливається соусом і посипаються сиром, натертим на крупній тертці. Шар сиру повинен бути досить товстим, щоб могла утворитися хрустка скоринка.

6. Запікати жульєн близько півгодини, включивши духовку на 180 градусів. Перед подачею нарізати і прикрасити зеленню.