Холодець з желатином – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Холодець є традиційним блюдом до будь-якого застілля. Додавання желатину гарантує ідеальний результат цієї закуски. Її можна приготувати на курці, яловичині або свинині. Тому пропонуємо вам 6 покрокових рецептів приготування.

Холодець з курки з желатином в домашніх умовах

В каструлі відварюється курка з морквою і цибулею. Куряче м’ясо ріжеться невеликими шматочками, бульйон проціджують, переливають в каструлю і прогрівається разом з желатином. У невеликі форми розкладається курка з морквою, зеленню, заливають бульйоном і застигає в холодильнику.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Курка 1 кг м’яса
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Желатин 20 гр.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний горошок 12 шт.
  • Вода питна 3 л
  • Петрушка за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати холодець з желатином в домашніх умовах? Курку перекладаємо в глибоку ємність, заливаємо холодною водою і вимочуємо протягом трьох годин. Далі ретельно промиваємо під проточною водою і кладемо в каструлю.
  2. Заливаємо все водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Кип’ятимо протягом трьох хвилин, після чого зливаємо бульйон, м’ясо знову добре промиваємо і перекладаємо в чисту каструлю.
  3. Цибуля добре промиваємо і відправляємо в каструлю до курки. Далі кладемо туди очищену моркву, заливаємо туди приблизно 1.5 літра води, ставимо на вогонь, доводимо бульйон до кипіння і знімаємо піну, яка утворилася.
  4. Тепер додаємо в каструлю до курки з овочами перець горошком, після чого прикриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо протягом 1,5 години. Важливо не давати бульйону сильно кипіти.
  5. за півгодини виймаємо з бульйону моркву і перекладаємо її на тарілку. За 30 хвилин до приготування курки, додаємо в бульйон лавровий лист і сіль за смаком.
  6. Цибуля з бульйону виймаємо і викидаємо. Курку перекладаємо в глибоку ємність, даємо їй охолонути, після чого знімаємо м’ясо з кістки і нарізаємо його невеликими шматочками.
  7. Курячий бульйон проціджуємо через кілька шарів марлі і даємо йому трохи охолонути.
  8. Близько 200 грам бульйону переливаємо в склянку, всипаємо туди желатин, добре перемішуємо і даємо постояти 30 хвилин, поки він не розбухне. Каструлю з рештою бульйоном ставимо на вогонь, вливаємо туди частину з желатином, добре перемішуємо вінчиком і прогріваємо все до 60оС, не доводячи до кипіння.
  9. Варену моркву нарізаємо кружечками і кладемо у форму для холодцю. Потім кладемо туди зелень петрушки, заливаємо одним ополоником бульйону і відправляємо в холодильник на 10-15 хвилин. Це буде верх холодцю.
  10. За цей час викладаємо у форми розділене куряче м’ясо, заливаємо рештою бульйоном і відправляємо в холодильник до повного застигання на 2-3 години.
  11. Дістаємо готовий холодець з форми догори дном або подаємо безпосередньо у формі в якості закуски. Приємного апетиту!