Люля-кебаб з фаршу на мангалі – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Люля-кебаб далеко не багатьом відоме блюдо, яке в залежності від фаршу може змінювати своє призначення і виступати як у ролі закуски, так і в ролі самостійного блюда. А процес приготування на мангалі гарантовано забезпечить приємну підсмажену кірочку і дуже насичений аромат.

Люля-кебаб з свинячого фаршу на мангалі

найкраща альтернатива шашликів – це люля-кебаб з свинячого фаршу, який виходить максимально живильним c незвичайним смаком і ароматом, які досягаються завдяки поєднанню сала з м’ясом.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Свинина 600 гр.
  • Сало свиняче 180 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати люля-кебаб з фаршу на мангалі? Готуємо всі необхідні інгредієнти. Пропускаємо свинину разом з салом через м’ясорубку. Нарізаємо довільно болгарський перець, цибулину і часник.
  2. У блендері збиваємо подрібнені овочі і додаємо спецій на кінчику ножа.
  3. Овочеву масу з’єднайте з фаршем, солимо і висипаємо ще спецій за смаком. Все перемішуємо до однорідності і залишаємо в холодильнику протягом сорока хвилин.
  4. За цей час починаємо формувати з фаршу ковбаски не дуже великі за розміром. Всі сформовані заготовки перекладаємо в фольгу і загортаємо, після чого наколюємо на шампури. Запікаємо на мангалі протягом 20-25 хвилин, постійно перевертаючи.
  5. Знявши фольгу з котлеток їх можна злегка підрум’янити або ж подавати в такому вигляді.

Бажаємо приємного апетиту!

Соковитий люля-кебаб з фаршу яловичини на мангалі

Люля-кебаб з яловичого фаршу те саме блюдо, яке ви неодмінно полюбите за його чудовий смак, пікантні нотки, прянощі і незвичайну текстуру. А завдяки підвищеному вмісту заліза блюдо відмінно впишеться в меню тих, хто відчуває загальну слабкість та зниження працездатності.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 20.

Склад:

  • Яловичина – 1000 гр.
  • телячий Жир – 200 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Зіра – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку потрібно приділити час м’яса. Воно повинно бути повністю розмороженим і добре промитим.

2. Всі підготовлені м’ясні інгредієнти подрібнюємо за допомогою м’ясорубки. У яловичий фарш вмішуємо цибулю, нарізаний на дрібні кубики і кілька зубчиків часнику, який попередньо пропускаємо через прес. Це додасть фаршу соковитості.

3. Готовий фарш заправляємо спеціями, перцем і нарубаною зеленню. Вміст ретельно перемішуємо і перекладаємо в поліетиленовий пакет і добре відбиваємо за допомогою молоточка, щоб домогтися в’язкої консистенції. Отриману масу охолоджуємо протягом пари годин, а потім ліпимо ковбаски і відразу ж акуратно нанизуємо на шампури, щільно притискаючи фарш на кінцях.

4. Обсмажуємо на гарячому вугіллі, провертаючи шампури, щоб вони могли рівномірно підрум’янитися. На це буде потрібно від 10 до 20 хвилин, час коректуйте в залежності від форми і розміру.

5. Готовому люля-кебабу даємо пару хвилин на остигання, після чого снизываем з шампурів і подаємо в гарячому вигляді, прикрасивши порізаною зеленню, кільцями свіжого лука і з вашими улюбленими соусами.

Бажаємо приємного апетиту!

Курячий люля-кебаб на шампурах на мангалі

Курка – саме легкодоступне м’ясо, з якого можна приготувати люля-кебаб. Наш рецепт приготування містить мінімумом спецій і додаткових інгредієнтів, що дозволяє відчути повний смак курячого м’яса, приготованого на розжареному вугіллі. Дотримуйтесь послідовність і у вас все вийде.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 20.

Склад:

  • Курка – 1000 гр.
  • Цибулина – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. У приготуванні смачного люля-кебаба відіграє роль визначає вибір м’яса. Воно повинно бути свіжим і неперемороженным. Знімаємо шкірку з курки, видаляємо кістки, а м’ясо промиваємо і досить дрібно нарізаємо.

2. Двічі пропускаємо подрібнене куряче філе разом із зеленню і цибулею через м’ясорубку з крупною решіткою.

3. До фаршу додаємо трохи солі і перцю за смаком, а потім добре вимішуємо руками м’ясну заготовку до однорідності. Як тільки фарш стане пластичним, залишаємо його в холодильнику протягом години.

4. Через це час нанизуємо готовий фарш на шампури, щільно притискаючи до стінок.

5. М’ясні заготовки відправляємо на мангал з гарячим вугіллям і обсмажуємо протягом 10-15 хвилин, поки вони не підрум’яняться. Подаємо люля-кебаби в гарячому вигляді разом зі свіжими овочами, зеленню і соусами.

Приємного апетиту!

Справжній люля-кебаб з фаршу з баранини

Щоб люля-кебаб з баранячого фаршу виправдав свої очікування, варто ретельно вибирати баранину, звертаючи увагу як на колір, так і на запах м’яса. А правильно підібрані прянощі найкраще допоможуть розкрити чудовий аромат і надати делікатесу дивовижний смак.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 15-20.

Склад:

  • Баранина – 1000 гр.
  • Цибуля – 5 шт.
  • Сало – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Базилік мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіжу баранину пропускаємо через м’ясорубку, використовуючи великими комірками решітку.

2. Таким же чином подрібнюємо все цибулини і злегка підморожене сало.

3. З’єднуємо всі подрібнені компоненти разом і замішуємо фарш, який по можливості повторно пропускаємо через м’ясорубку.

4. В отриманий фарш вмішуємо сіль та інші спеції за вашим бажанням.

5. Весь вміст добре вимішуємо протягом 10 хвилин і розминаємо обома руками.

6. Після того, як фарш став відносно однорідним, пружним і пластичним, залишаємо його в холодильнику мінімум на 60 хвилин.

7. Через це час переходимо до не менш відповідального етапу. Перш ніж облепливать шампур, формуючи люля-кебаб, змочуємо руки в теплій воді. На середину шампура можна нанизувати шматочок сала.

8. Заготовки викладаємо на мангал з гарячим вугіллям.

9. Готуємо протягом 10-20 хвилин, не забуваючи про те, що шампури потрібно перевертати, щоб фарш рівномірно пропекался.

10. Коли ковбаски підрум’янилися, перевіряємо їх готовність і подаємо в гарячому вигляді до столу з улюбленими соусами.

Приємного вам апетиту!

Як приготувати люля-кебаб на решітці на мангалі?

Конструкція решітки для мангала не дасть вам спотворити форму люля-кебаба і одночасно з цим додасть приємний рельєф скоринці. І до того ж, вам не доведеться перевертати кожен шампур окремо, достатньо один раз перевернути грати на іншу сторону, щоб все рівномірно пропеклося.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 20.

Склад:

  • Баранина – 1000 гр.
  • Жир курдючний – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. З шматка м’яса видаляємо зайвий жир разом з сухожиллями, після чого знімаємо м’якоть баранини з кістки і нарізаємо на дрібні шматочки.

2. Також подрібнюємо шматок курдючного жиру.

3. Очищаємо цибулини і нарізаємо на невеликі кубики.

4. Пропускаємо шматочки курдючного жиру разом з бараниною через м’ясорубку, сюди ж перекладаємо подрібнену цибулю і сіль з меленим чорним перцем.

5. Весь вміст спочатку перемішуємо за допомогою ложки, а потім вимішуємо руками протягом 10 хвилин. Після чого миску з фаршем накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на кілька годин.

6. Через це час розжарюємо вугілля для мангала і одночасно з цим приступаємо до формування люля-кебабу. Для цього змочуємо долоні в теплій воді або рослинному маслі, відбиваємо порція фаршу для одного кебаба і викладаємо на решітку. Грати з усіма заготовками переміщаємо на мангал і добре обсмажуємо для початку з одного боку.

7. Через 10-15 хвилин перевертаємо грати з підрум’яненими кебабами і тримаємо приблизно 5 хвилин з іншого боку.

8. Під час процесу приготування можна не втрачати час і нарізати свіжі томати з зеленню для швидкої подачі. Готові люля-кебаби перекладаємо з решітки і відразу ж подаємо гарячими.

Приємного вам апетиту!

Покроковий рецепт приготування люля-кебаба у фользі

Важко недооцінити принадність м’ясних страв, запечених на мангалі у фользі. Що ще, як не фольга, так добре допомагає зберегти соковитість фаршу, цілісну форму кебаба і при цьому дає просочитися страви ароматом багаття.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 70 хв

Порцій – 15.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину гарненько очистити від прожилок і промиваємо. За допомогою паперових рушників видаляємо зайву вологу і пропускаємо фарш через м’ясорубку. Заправляємо фарш спеціями, призначеними для м’яса. Додаємо трохи солі і ретельно перемішуємо, рівномірно розподіляючи спеції по всьому об’єму.

2. З лука знімаємо піну, нарізаємо на кілька часточок і також подрібнюємо за допомогою м’ясорубки в окрему ємність. Цибуля віджимаємо, позбавляємося від зайвого соку і з’єднуємо з фаршем. Вміст ретельно вимішуємо.

3. Кріп попередньо промиваємо, просушуємо і рубаємо як можна дрібніше. За бажанням додаємо будь-яку свіжу зелень.

4. З зубчиків часнику видаляємо тонку плівку і пропускаємо через прес. Зелень з часником додаємо в основну масу.

5. Потім протягом 10 хвилин відбиваємо фарш до тих пір, поки він не стане щільним на дотик. Завдяки цьому м’ясо не буде розпадатися на шампурах. Після цього ємність з фаршем залишаємо в холодильнику мінімум на одну годину.

6. З охолодженого фаршу ліпимо котлети, кожну з яких необхідно відбивати для підвищення щільності. Після чого формуємо витягнуті ковбаски, які в наслідок нанизуємо на холодні шампури. Долоні змочують у теплій воді і рівномірно стискаємо фарш на шампурах для додання ковбасок рельєфу.

7. Потім по всій довжині загортаємо люля-кебаб у фольгу і відправляємо на мангал з розжареним вугіллям. Обсмажуємо протягом 20 хвилин до утворення ніжної скоринки, постійно провертаючи шампури.

8. По закінченню цього часу пора перевіряти готовність м’яса. За бажанням, можна зняти фольгу і підсмажити на відкритому повітрі для отримання більш ефектною і рум’яної скоринки.

Бажаємо приємного апетиту!

Соковитий і дуже смачний люля-кебаб з сиром на мангалі

Якщо вам набридла звична текстура фаршу, пропонуємо скористатися таким нехитрим способом, як додавання сиру в фарш. У процесі приготування тертий сир розплавиться, зробивши люля-кебаб більш тягучим і збалансованим за смаком, що відразу ж перетворює блюдо, яке неодмінно оцінять по достоїнству.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій –15-20.

Склад:

  • Курка – 1000 гр.
  • Сало свиняче – 200 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир – 60 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Знімаємо з курки всі шкірку і видаляємо кістки.

2. Очищене м’ясо промиваємо і подрібнюємо на м’ясорубці з середньою ґратами.

3. Таким же чином подрібнюємо розморожене свиняче сало.

4. Добре промиваємо, просушуємо і рубаємо будь-яку зелень.

5. Як можна дрібніше нарізаємо солодкий перець, при цьому можна використовувати кілька болгарських перців різної колірної гами, щоб зробити блюдо яскравіше.

6. Очищаємо цибулину від шкірки і як можна дрібніше нарізаємо. За бажанням можна пропустити через м’ясорубку.

7. Тепер збираємо всі інгредієнти подрібнені разом і добре перемішуємо.

8. Натираємо сир на дрібній тертці і вмішуємо у фарш, рівномірно розподіляючи по всьому об’єму.

9. У завершенні солимо, перчимо і додаємо в заготовку інші спеції. Ретельно перемішуємо до однорідності, а потім відбиваємо, щоб фарш став щільніше і пластичніше.

10. Готовий фарш залишаємо в холодильнику на всю ніч, щоб всі компоненти склеїлися між собою.

11. Через це час, змочуємо долоні в теплій воді і починаємо нанизувати фарш на холодні шампури.

12. Шампури з заготовками викладаємо на мангал з розжареним вугіллям і обсмажуємо з усіх боків. Важливо якомога частіше перевертати і не перетримувати ковбаски, щоб вони не вийшли сухими.

13. Готовий люля-кебаб снизываем з шампурів і подаємо в гарячому вигляді, прикрасивши порізаною цибулею і зеленню.

Бажаємо приємного апетиту!

Як швидко і просто приготувати люля-кебаб з картоплі?

Пора молодого картоплі все ближче і не дозволить вам залишитися без смачного гарніру. Рецепт люля-кебаба з картоплі містить у собі всі тонкощі приготування картопляного фаршу, який при запіканні покривається хрусткою скоринкою, залишаючись ніжним і соковитим зсередини.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 5-10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Сало – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Кумин – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Картопля добре вимиваємо, щоб на поверхні шкірки не залишалося бруду і піску, після чого відварюємо в мундирі.

2. У цей час нарізаємо розморожене сало дрібними кубиками.

3. Перевіряємо готовність картоплі виделкою, охолодити і очистити шкірку.

4. Картоплю будемо подрібнювати через м’ясорубку за принципом приготування фаршу.

5. У глибокій ємності змішуємо всі компоненти, додаємо сіль, куркуму для додання красивого кольору фаршу, кумін і будь-які інші спеції на ваш смак.

6. Все добре вимішуємо протягом 15 хвилин до отримання однорідної і щільної маси.

7. Долоні змащуємо рослинним маслом кімнатної температури для того, щоб в процесі формування люля-кебаба фарш не прилипав до рук. Потім беремо невеликий шматочок від картопляної маси, який добре відбиваємо, перекладаючи з долоні в долоні, щоб вийшла однорідна гладка і котлетка, яку починаємо нанизувати на шампур.

8. Сформовані люля-кебаби викладаємо на мангал і обсмажуємо до утворення скоринки, щоб картопляний фарш добре схопився і не расползался. Протягом 5 хвилин запікаємо люля-кебаб, постійно провертаючи шампури.

9. Подаємо в гарячому вигляді зі свіжими овочами, зеленню і улюбленими соусами.

Бажаємо приємного апетиту!

Люля-кебаб з риби на мангалі на шампурах

дієтичний і при цьому не менш апетитний варіант приготування такого популярного східного блюда, як люля-кебаб, який необхідно взяти на озброєння любителям риби і рибних продуктів.

Час приготування: 20-30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Хек – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Пластівці вівсяні – 2 ст. л.
  • Батон – 25 гр.
  • Молоко – 30 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Чебрець – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку опускаємо батон в миску з молоком і замочуємо на протязі п’яти хвилин. Хліб підійде будь свіжості.

2. Розморожену і очищену від плавників рибу знімаємо з хребта і ріжемо на дрібні шматочки. Цибулину очищаємо і нарізаємо великими шматочками.

3. Всі підготовлені компоненти, в тому числі замочений хліб, ще раз подрібнюємо за допомогою м’ясорубки з максимально дрібним решетом.

4. До рибного фаршу додаємо трохи вівсяних пластівців, які заздалегідь підсушили на сковороді без масла.

5. Сюди ж додаємо яйце з майонезом і ретельно перемішуємо, розтираючи весь вміст в однорідну масу.

6. Практично готовий фарш загортаємо в чистий поліетиленовий пакет, попередньо додавши спеції з подрібненою зеленню, і добре відбиваємо протягом пари хвилин.

7. Після чого нанизуємо на шампури довгасті заготовки і відправляємо на мангал, підсмажуємо протягом 5-10 хвилин з усіх боків до склеювання всіх компонентів освіти і приємною скоринки. Подаємо до столу в гарячому вигляді в якості самостійного блюда або ж доповненням до гарніру.

Бажаємо приємного апетиту!

Соковитий і ніжний люля-кебаб з індички на шампурах

Страви з індичого фаршу виходять дуже легкими і соковитими, що дозволяє додати трохи сала для жирності і ситності. А щільна текстура отриманого фаршу дозволить кебабам зберегти свою форму і об’єм.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 75 хв.

Порцій – 20-30.

Склад:

  • Індичка – 2000 гр.
  • Сало – 500 гр.
  • Цибуля – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.

Процес приготування:

1. Перш ніж почати приготування фаршу, добре промите філе індички нарізаємо на шматочки середнього розміру. Також довільним чином подрібнюємо сало.

2. Все м’ясо з салом порційно викладаємо в чашу м’ясорубки і прокручуємо через ґрати середнього розміру. Можна використовувати більшу.

3. Не відкладаючи на потім, нарізаємо цибулю на четвертинки і також пропускаємо через м’ясорубку прямо в ємність з фаршем.

4. Відразу засипаємо всі спеції і добре перемішуємо вміст каструлі.

5. Фарш відбиваємо про краї та дно каструлю до того моменту, поки він не стане в’язким і пластичним. Після чого ставимо його в холодильник приблизно на 60 хвилин для того, щоб всі інгредієнти зіткнулися між собою.

6. Дістаємо охолоджений фарш з холодильника і приступаємо до основного етапу. Спочатку обов’язково змочують долоньки в теплій воді, а потім щільно нанизуємо на шампури готовий фарш, добре його обминаючи. Всі заготовки спочатку відкладаємо в сторону, а потім переносимо на мангал, щоб було простіше контролювати процес. Обсмажуємо протягом 15 хвилин, обов’язково провертаючи шампури.

7. Готові люля-кебаби і акуратно викладаємо снизываем з шампурів, попередньо виділивши кілька хвилин на охолодження.

8. Блюдо важливо подавати до столу в гарячому вигляді, прикрасивши на свій розсуд.

Бажаємо приємного апетиту!