Яловичі щічки – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Яловичі щічки — це делікатесний продукт, який дивовижно підходить для гасіння. На відміну від іншого безкісткового м’яса, щічки значно нижче в ціні. Ситний продукт ідеально впишеться в раціон і добре заощадить кошти. Яловичі щічки часто подають у ресторанах, так і приготувати їх в домашніх умовах не клопітка справа.

Щічки яловичі, запечені в духовці

Щічки яловичі, запечені в духовці, підкорять будь-якого м’ясниць. Ніжне соковите м’ясо без кісток виглядає максимально вигідно на святковому торжестві або іншому подію. Ситна страва готується просто і приносить масу позитивних емоцій, перетворюючи звичайний день у запам’ятовується подія.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Телячі щічки 1 кг
  • Червоне сухе вино 2 л
  • Мед 50 гр.
  • Томатна паста 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста 300 гр.
  • Гвоздика 3 шт.
  • Часник 40 гр.
  • Бульйон яловичий 500 мл
  • Лавровий лист за смаком
  • Розмарин за смаком
  • Чебрець за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Для пюре:
  • Картопля 1 кг
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Молоко коров’яче 250 мл
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. У сотейник вилийте половину вина і прогрійте, потім додайте томатну пасту і яловичий бульйон. Об’єднайте і долийте вино. Прокип’ятіть і приберіть з конфорки.
  2. Яловичі щічки почистіть, промийте і приберіть вологу серветками. Розріжте навпіл.
  3. Розжарте сковорідку. Викладіть м’ясо і підрум’яньте на сильному вогні, як би запечатуючи м’ясний сік всередині. М’ясо зніміть. Сюди ж відправте рубаний лук, часник і ароматні трави. Обсмажте до прозорості.
  4. Овочі перекладіть у вогнетривку форму, зверху додайте рум’яні щічки. Вилийте вміст сотейника. Додайте мед, присолите і приперчите. Форму накрийте фольгою або кришкою, приберіть в грубку. Готуйте 1,5 години при 180 градусах. Зніміть кришку і доготавливайте ще півгодини.
  5. Очистіть від шкірки картоплю. Я для зручності використовую економку. Зваріть, підсолюємо воду.
  6. Відварну картоплю протріть через сито або пропустіть через прес. Підсушіть протерту картоплю в сотейнику. Здобріть вершковим маслом і вилийте прогріте молоко. Ретельно промешайте віночком.
  7. Готові щічки дістаньте з соусу. Соус процідіть. Картопляне пюре викладіть у посуд для подавання. Зверху полийте соусом і викладіть щічки. Ніжне м’ясо буде розвалюватися на волокна. Прикрасьте улюбленої зеленню і пригощайте улюблених людей. Приємного насолоди!