Яловичі щічки – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Яловичі щічки, приготовані на сковороді

Яловичі щічки, приготовані на сковороді, виходять неймовірно ніжними і мега соковитими. Апетитна соус чудово доповнює картопляне пюре. М’ясо розвалюється на волокна і немов тане в роті. Страва готується з простих інгредієнтів, але досить довго.

Час готування – 3 ч. 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Телячі щічки – 1 кг
  • Вино марсала – 30 гр.
  • М’ясний бульйон – 1 л
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Бальзамічний оцет темний – 3 ст. л.
  • Масло рафінована – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Для пюре:

  • Картопля – 1 кг
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть необхідні інгредієнти. Яловичі щічки промийте і приберіть вологу серветками.

Крок 2. Щічки поріжте на шматки. Розжаримо сковорідку. Викладіть м’ясо і підрум’яньте на сильному вогні, як би запечатуючи м’ясний сік всередині. М’ясо зніміть.

Крок 3. Сюди ж відправте рубаний цибулю і моркву нарізану кубиками. Тушкуйте до м’якості. Потім здобріть томатною пастою, бальзамічним оцтом і вином. Тушкуйте до повного випаровування алкоголю.

Крок 4. М’ясо поверніть до ловлення овочів. Підсоліть і приперчите. Влийте м’ясний бульйон. При бажанні додайте букет з улюбленої зелені. Тушкуйте м’ясо під кришкою не менше 2,5 годин. Час готування залежить від віку тварини.

Крок 5. Готові щічки дістаньте з соусу. Соус подрібніть блендером до однорідності. Поверніть м’ясо в соус і прогрійте.

Крок 6. Очистіть від шкірки картоплю. Я використовую економку. Зваріть, підсолюємо воду. Відварну картоплю протріть через сито і здобріть вершковим маслом. Картопляне пюре викладіть у посуд для подавання. Зверху полийте соусом і викладіть щічки. Прикрасьте улюбленої зеленню і пригощайте сімейство. Приємного насолоди!