Яловичі щічки, приготовані на сковороді
Яловичі щічки, приготовані на сковороді, виходять неймовірно ніжними і мега соковитими. Апетитна соус чудово доповнює картопляне пюре. М’ясо розвалюється на волокна і немов тане в роті. Страва готується з простих інгредієнтів, але досить довго.
Час готування – 3 ч. 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Телячі щічки – 1 кг
- Вино марсала – 30 гр.
- М’ясний бульйон – 1 л
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Бальзамічний оцет темний – 3 ст. л.
- Масло рафінована – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Для пюре:
- Картопля – 1 кг
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть необхідні інгредієнти. Яловичі щічки промийте і приберіть вологу серветками.
Крок 2. Щічки поріжте на шматки. Розжаримо сковорідку. Викладіть м’ясо і підрум’яньте на сильному вогні, як би запечатуючи м’ясний сік всередині. М’ясо зніміть.
Крок 3. Сюди ж відправте рубаний цибулю і моркву нарізану кубиками. Тушкуйте до м’якості. Потім здобріть томатною пастою, бальзамічним оцтом і вином. Тушкуйте до повного випаровування алкоголю.
Крок 4. М’ясо поверніть до ловлення овочів. Підсоліть і приперчите. Влийте м’ясний бульйон. При бажанні додайте букет з улюбленої зелені. Тушкуйте м’ясо під кришкою не менше 2,5 годин. Час готування залежить від віку тварини.
Крок 5. Готові щічки дістаньте з соусу. Соус подрібніть блендером до однорідності. Поверніть м’ясо в соус і прогрійте.
Крок 6. Очистіть від шкірки картоплю. Я використовую економку. Зваріть, підсолюємо воду. Відварну картоплю протріть через сито і здобріть вершковим маслом. Картопляне пюре викладіть у посуд для подавання. Зверху полийте соусом і викладіть щічки. Прикрасьте улюбленої зеленню і пригощайте сімейство. Приємного насолоди!