Яловичі щічки – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Яловичі щічки в червоному вині

Яловичі щічки в червоному вині ідеально підійдуть для сімейної вечері або святкової події. Ніжне і соковите страва ідеально впишеться у ваш раціон і різноманітить меню. Бюджетне частування доповнить будь-який гарнір. М’ясоїди будуть раді поласувати чудовою стравою.

Час готування – 5 ч. 00 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 16

Інгредієнти:

  • Яловичі щічки – 2,5 кг
  • Вино червоне сухе – 750 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Томатна паста – 180 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Корінь селери – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Паприка – 5 ч. л.
  • Сушений розмарин – 2 ч. л.
  • Сушений чебрець – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для пюре:

  • Картопля – за бажанням.
  • Свіжа зелень за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть необхідні інгредієнти. Яловичі щічки промийте і приберіть вологу серветками. Натріть сіллю і паприкою. Коренеплоди очистіть від шкірки економкою. З лука зніміть піну. Овочі поріжте на квадратики. Очищені часникові зубчики розріжте навпіл.

Крок 2. Розжаримо сковорідку. Налийте масло. Викладіть м’ясо і підрум’яньте на сильному вогні, як би запечатуючи м’ясний сік всередині. М’ясо зніміть. Сюди ж відправте подрібнені овочі. Обсмажте до прозорості. Здобріть томатною пастою.

Крок 3. Влийте половину вина і тушкуйте до повного випаровування алкоголю. Зверху додайте рум’яні щічки. Вилийте залишився вино. Приправте розмарином і чебрецем. Томіть 3,5-4 години під кришкою.

Крок 4. Очистіть від шкірки картоплю. Я для зручності використовую економку. Зваріть, підсолюємо воду. Відварну картоплю протріть через сито. Картопляне пюре викладіть у посуд для подавання. Зверху полийте соусом і викладіть щічки.

Крок 5. Ніжне м’ясо буде розпадатися на волокна. Прикрасьте улюбленої зеленню і пригощайте улюблених людей. Приємного насолоди!