Яловичі щічки в червоному вині
Яловичі щічки в червоному вині ідеально підійдуть для сімейної вечері або святкової події. Ніжне і соковите страва ідеально впишеться у ваш раціон і різноманітить меню. Бюджетне частування доповнить будь-який гарнір. М’ясоїди будуть раді поласувати чудовою стравою.
Час готування – 5 ч. 00 хв.
Час приготування – 1 ч. 00 хв.
Порції – 16
Інгредієнти:
- Яловичі щічки – 2,5 кг
- Вино червоне сухе – 750 гр.
- Морква – 300 гр.
- Томатна паста – 180 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Корінь селери – 500 гр.
- Часник – 1 головка.
- Масло рослинне – 150 мл
- Паприка – 5 ч. л.
- Сушений розмарин – 2 ч. л.
- Сушений чебрець – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для пюре:
- Картопля – за бажанням.
- Свіжа зелень за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть необхідні інгредієнти. Яловичі щічки промийте і приберіть вологу серветками. Натріть сіллю і паприкою. Коренеплоди очистіть від шкірки економкою. З лука зніміть піну. Овочі поріжте на квадратики. Очищені часникові зубчики розріжте навпіл.
Крок 2. Розжаримо сковорідку. Налийте масло. Викладіть м’ясо і підрум’яньте на сильному вогні, як би запечатуючи м’ясний сік всередині. М’ясо зніміть. Сюди ж відправте подрібнені овочі. Обсмажте до прозорості. Здобріть томатною пастою.
Крок 3. Влийте половину вина і тушкуйте до повного випаровування алкоголю. Зверху додайте рум’яні щічки. Вилийте залишився вино. Приправте розмарином і чебрецем. Томіть 3,5-4 години під кришкою.
Крок 4. Очистіть від шкірки картоплю. Я для зручності використовую економку. Зваріть, підсолюємо воду. Відварну картоплю протріть через сито. Картопляне пюре викладіть у посуд для подавання. Зверху полийте соусом і викладіть щічки.
Крок 5. Ніжне м’ясо буде розпадатися на волокна. Прикрасьте улюбленої зеленню і пригощайте улюблених людей. Приємного насолоди!