Яловичі щічки – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Томлені яловичі щічки

Томлені яловичі щічки доставлять масу позитивних вражень. Процес готування досить цікавий і цікавий. Тривала готування робить щічки максимально смачними і соковитими. Частування сподобається всім, хто любить м’ясні страви. Томлене м’ясо ніби тане в роті, залишаючи після себе незабутні емоції.

Час готування – 4 ч. 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичі щічки – 2-2,5 кг
  • Вино червоне сухе – 1 пляшка.
  • Морква – 300 гр.
  • Томатна паста – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Корінь селери – 500 гр.
  • Часник – 50-60 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Масло рослинне – 100-150 мл
  • Розмарин – 10 гр.
  • Чебрець – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для барбекю/копчена паприка – 15-20 гр.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть необхідні інгредієнти. Цибуля ріпчаста звільніть від лушпиння. З морквини зніміть шкірку економкою.

Крок 2. Очищені цибулини досить крупно порубаєте.

Крок 3. Повторіть дії з морквою, дотримуючись розмірність нарізки.

Крок 4. З кореня селери зніміть шкірку. Нарубаєте квадратиком.

Крок 5. Головку часнику розрізати навпіл, знявши тільки верхню лушпиння.

Крок 6. Яловичі щічки зачистіть від плівок.

Крок 7. М’ясо присипте сіллю і приправою для барбекю. Масажними рухами втирайте в м’ясо.

Крок 8. Товстостінний посуд прогрійте. Розжаримо масло. Викладіть м’ясо і підрум’яньте на сильному вогні, як би запечатуючи м’ясний сік всередині. М’ясо зніміть.

Крок 9. Сюди ж відправте подрібнені овочі та часник. Обсмажте до прозорості.

Крок 10. Здобріть томатною пастою. Влийте вино.

Крок 11. Готуйте до повного випаровування алкоголю і зверху додайте рум’яні щічки.

Крок 12. Підсолити, приправте спеціями. Готуйте близько 4-х годин, періодично перевертаючи м’ясо.

Крок 13. Готові щічки дістаньте з соусу. Соус процідіть.

Крок 14. Очистіть від шкірки картоплю. Я для зручності використовую економку. Зваріть, підсолюємо воду. Відварну картоплю додайте в соус разом з м’ясом і прогрійте.

Крок 15. Апетитним стравою наповніть гарний посуд для подавання. Задекоріруйте улюбленої зеленню і запрошуйте улюблених людей. Приємного насолоди!