Томлені яловичі щічки
Томлені яловичі щічки доставлять масу позитивних вражень. Процес готування досить цікавий і цікавий. Тривала готування робить щічки максимально смачними і соковитими. Частування сподобається всім, хто любить м’ясні страви. Томлене м’ясо ніби тане в роті, залишаючи після себе незабутні емоції.
Час готування – 4 ч. 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яловичі щічки – 2-2,5 кг
- Вино червоне сухе – 1 пляшка.
- Морква – 300 гр.
- Томатна паста – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Корінь селери – 500 гр.
- Часник – 50-60 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Масло рослинне – 100-150 мл
- Розмарин – 10 гр.
- Чебрець – 10 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для барбекю/копчена паприка – 15-20 гр.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть необхідні інгредієнти. Цибуля ріпчаста звільніть від лушпиння. З морквини зніміть шкірку економкою.
Крок 2. Очищені цибулини досить крупно порубаєте.
Крок 3. Повторіть дії з морквою, дотримуючись розмірність нарізки.
Крок 4. З кореня селери зніміть шкірку. Нарубаєте квадратиком.
Крок 5. Головку часнику розрізати навпіл, знявши тільки верхню лушпиння.
Крок 6. Яловичі щічки зачистіть від плівок.
Крок 7. М’ясо присипте сіллю і приправою для барбекю. Масажними рухами втирайте в м’ясо.
Крок 8. Товстостінний посуд прогрійте. Розжаримо масло. Викладіть м’ясо і підрум’яньте на сильному вогні, як би запечатуючи м’ясний сік всередині. М’ясо зніміть.
Крок 9. Сюди ж відправте подрібнені овочі та часник. Обсмажте до прозорості.
Крок 10. Здобріть томатною пастою. Влийте вино.
Крок 11. Готуйте до повного випаровування алкоголю і зверху додайте рум’яні щічки.
Крок 12. Підсолити, приправте спеціями. Готуйте близько 4-х годин, періодично перевертаючи м’ясо.
Крок 13. Готові щічки дістаньте з соусу. Соус процідіть.
Крок 14. Очистіть від шкірки картоплю. Я для зручності використовую економку. Зваріть, підсолюємо воду. Відварну картоплю додайте в соус разом з м’ясом і прогрійте.
Крок 15. Апетитним стравою наповніть гарний посуд для подавання. Задекоріруйте улюбленої зеленню і запрошуйте улюблених людей. Приємного насолоди!