Смажена картопля з опеньками – 5 рецептів з покроковими фото

Смажена картопля з опеньками – блюдо, яке відрізняється особливим смаком, особливо зі свіжими грибами, які при смаженні дуже ароматні. Воно не потребує зайвих інгредієнтів крім солі і невеликої кількості зелені або спецій. Готується це блюдо на сковорідці, щоб отримати хрустку смак. Смажити картоплю можна і з замороженими опеньками, що буде не менш смачно.

Смажена картопля зі свіжими опеньками на сковороді

Це надзвичайно ароматне і смачне блюдо готують зазвичай під час сезону збору грибів. Страва готується швидко і з мінімального набору продуктів: опеньків, картоплі і цибулі в однакових пропорціях. Опеньки зазвичай заздалегідь чистять, промивають і відварюють.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Опеньки свіжі 250 гр.
  • Картопля 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 250 гр.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати смажену картоплю з опеньками? Очищені і промиті гриби відваріть 10 хвилин у воді з додаванням солі і відкиньте на друшляк для стікання всієї рідини.
  2. Тонкими кружальцями наріжте очищений і промитий картоплю.
  3. Невеликими шматочками нашаткуйте очищені від лушпиння цибулини.
  4. олія добре розігрійте в глибокій сковорідці і посмажте в ньому цибульні шматочки до легкого золотистого кольору, тільки не пережарьте.
  5. Підготовлені опеньки перекладіть до смаженій луку, лопаткою перемішайте і посмажте все ще 3 хвилини.
  6. Потім перекладіть в сковорідку скибочки картоплі, знову перемішайте і смажте всі протягом 10-15 хвилин до готовності картоплі. До кінця обсмажування страву посипте сіллю по своєму смаку. Обов’язково зніміть пробу.
  7. Поки картопля смажиться, приготуйте салат з овочів. Смажені опеньки з картоплею розкладіть в порційні тарілки, і запрошуйте сім’ю до обіду.

Приємного апетиту!

Смажена картопля з маринованими опеньками

Смажити картоплю можна не тільки зі свіжими, але і з маринованими опеньками. Страва виходить не менш ароматним і смачним, і його можна для вечері в колі родини, готувати в будь-який час року. Опеньки додають наприкінці смаження, і блюдо зазвичай доповнюють сметаною і зеленню.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Опеньки мариновані – 300 р.
  • Картопля – 750 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло оливкове для смаження – 3 ст. л.
  • Сметана – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Наріжте невеликими кубиками очищені і промиті картоплини, хоча форма нарізки не має особливого значення.

2. Наріжте чвертькільцями очищену від лушпиння цибулину.

3. На добре розігрітому, у глибокій сковорідці оливковій олії, обсмажте разом нашатковані цибулю і картоплю. Смажте на середньому вогні і при періодичному перемішуванні, щоб картопля не підгорів.

4. Мариновані опеньки з банки відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Коли картопля придбає золотистий колір і буде майже готовий, перекладіть до нього підготовлені опеньки, п’ять ложок сметани, перемішайте і варіть ще 5 хвилин на невеликому вогні.

5. Потім страву за своїм смаком посоліть, додайте дрібно нашатковану зелень.

6. Вогонь вимкніть. Картопля з опеньками перемішайте і дайте настоятися 10 хвилин під закритою кришкою.

7. Блюдо готове. Можете запрошувати всіх до столу.

Приємного апетиту!

Як смачно посмажити картоплю з замороженими опеньками?

Вам пропонується ще один варіант цього смачного страви: смаженої картоплі з замороженими опеньками. Обсмажують картоплю і опеньки на двох сковорідках і потім об’єднуються в одне блюдо. Заморожені опеньки не розморожуються і не відварюються, а відразу смажаться на окремій сковорідці.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Опеньки заморожені – 400 г
  • Картопля – 700 р.
  • Цибуля – 200 г
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло для смаження – 3 ст. л.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

1. Насамперед підготуйте всі продукти для цієї страви, щоб все було під рукою.

2. Очищений і промитий картоплю наріжте брусочками, як для смаження картоплі фрі.

3. Для видалення крохмалю, картопляні брусочки на друшляку добре промийте під проточною водою і серветкою обсушіть їх.

4. Очищений від лушпиння цибулю дрібно нашаткуйте.

5. Потім нашатковану цибулю посмажте до легкого золотистого відтінку на розігрітому рослинному маслі.

6. У сковорідку до смаженій луку, перекладіть заморожені опеньки і на середньому вогні обсмажуйте їх протягом 15 хвилин до повного випаровування рідини. Сковорідку кришкою не закривайте і гриби періодично перемішуйте.

7. По своєму смаку виберіть будь-яку приправу, краще з грибним смаком.

8. Обсмажені опеньки трохи посоліть, посипте приправою, перемішайте і вимкніть вогонь.

9. Одночасно на іншій сковорідці, в добре розігрітій олії, обсмажте до рум’яного кольору картопляні брусочки. Посоліть їх в кінці смаження.

10. Потім обсмажені опеньки перекладіть до картоплі, акуратно перемішайте і зніміть пробу.

11. Готову страву розкладіть в порційні тарілки, декорують зеленню і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування картоплі з цибулею і опеньками

Опеньок не даремно визнається самим ніжним, ароматним і смачним грибом, і страви з них оцінюють навіть найвимогливіші гурмани. Смажена картопля з опеньками не виняток. Блюдо дуже ситне і до нього не потрібно м’ясо, що важливо і для пісного столу.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Опеньки – 1 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Свіжі опеньки перебираємо, чистимо і добре промиваємо. Потім їх відварюємо 10 хвилин і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина. Чистимо і промиваємо картоплю і цибулини.

2. На тонкі півкільця шаткуємо очищені цибулини і обсмажуємо їх на добре розігрітому маслі до золотистого кольору.

3. Потім у сковорідку перекладаємо вже відварені опеньки, перемішуємо лопаткою і смажимо на середньому вогні 10 хвилин.

4. Нарізаємо брусочками картопля, очищений і перекладаємо в сковороду з обсмаженими грибами. Потім страву посипаємо сіллю по своєму смаку, перемішуємо і смажимо на невеликому вогні і під прикритою кришкою, не забуваючи його періодично помішувати.

5. Готуємо картоплю, поки він не станемо м’яким і знімаємо пробу. Блюдо готове. Вимикаємо вогонь і подаємо картопля з опеньками і цибулею до столу гарячим і прямо в сковорідці, так смачніше. Приготований картоплю перед подачею можна посипати улюбленими спеціями.

Приємного апетиту!

Дуже смачна картопля з опеньками в сметані на сковороді

Рецепт приготування картоплі з опеньками в сметані досить актуальний у період грибного сезону. Це смачне блюдо можна готувати хоч кожен день і для обіду, для вечері. Воно порадує і тих, хто дотримується здорового харчування.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Опеньки – 1 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 300 р.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Свіжі опеньки ретельно переберіть, видаляє дрібне сміття і залишки бруду. Потім добре промийте під проточною водою.

2. Можна смажити і сирі опеньки, але краще їх відваріть протягом 10-15 хвилин у воді з невеликою кількістю солі.

3. Відварені опеньки відкиньте на друшляк, обполосніть холодною водою і залиште на кілька хвилин, щоб вся вода стекла.

4. Очищену і нашатковану цибулину посмажте до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі.

5. Наріжте кружальцями очищені картоплини. У сковороду з обсмаженою цибулею перекладіть підготовлені опеньки і нарізану картоплю. Смажте картопля, періодично помішуючи його лопаткою, до повної готовності. До кінця смаження посипте картоплю сіллю за смаком.

6. Потім покладіть в сковорідку сметану, ще раз все перемішайте і тушкуйте картоплю ще пару хвилин на невеликому вогні. Подавайте до столу гарячим.

Приємного апетиту!