Смажена картопля з опеньками – блюдо, яке відрізняється особливим смаком, особливо зі свіжими грибами, які при смаженні дуже ароматні. Воно не потребує зайвих інгредієнтів крім солі і невеликої кількості зелені або спецій. Готується це блюдо на сковорідці, щоб отримати хрустку смак. Смажити картоплю можна і з замороженими опеньками, що буде не менш смачно.
Смажена картопля зі свіжими опеньками на сковороді
Це надзвичайно ароматне і смачне блюдо готують зазвичай під час сезону збору грибів. Страва готується швидко і з мінімального набору продуктів: опеньків, картоплі і цибулі в однакових пропорціях. Опеньки зазвичай заздалегідь чистять, промивають і відварюють.
Інгредієнти на
2 порц.
- Опеньки свіжі 250 гр.
- Картопля 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 250 гр.
- Сіль за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати смажену картоплю з опеньками? Очищені і промиті гриби відваріть 10 хвилин у воді з додаванням солі і відкиньте на друшляк для стікання всієї рідини.
- Тонкими кружальцями наріжте очищений і промитий картоплю.
- Невеликими шматочками нашаткуйте очищені від лушпиння цибулини.
- олія добре розігрійте в глибокій сковорідці і посмажте в ньому цибульні шматочки до легкого золотистого кольору, тільки не пережарьте.
- Підготовлені опеньки перекладіть до смаженій луку, лопаткою перемішайте і посмажте все ще 3 хвилини.
- Потім перекладіть в сковорідку скибочки картоплі, знову перемішайте і смажте всі протягом 10-15 хвилин до готовності картоплі. До кінця обсмажування страву посипте сіллю по своєму смаку. Обов’язково зніміть пробу.
- Поки картопля смажиться, приготуйте салат з овочів. Смажені опеньки з картоплею розкладіть в порційні тарілки, і запрошуйте сім’ю до обіду.

Приємного апетиту!
Смажена картопля з маринованими опеньками
Смажити картоплю можна не тільки зі свіжими, але і з маринованими опеньками. Страва виходить не менш ароматним і смачним, і його можна для вечері в колі родини, готувати в будь-який час року. Опеньки додають наприкінці смаження, і блюдо зазвичай доповнюють сметаною і зеленню.
Час готування: 50 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Опеньки мариновані – 300 р.
- Картопля – 750 г
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло оливкове для смаження – 3 ст. л.
- Сметана – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Наріжте невеликими кубиками очищені і промиті картоплини, хоча форма нарізки не має особливого значення.
2. Наріжте чвертькільцями очищену від лушпиння цибулину.
3. На добре розігрітому, у глибокій сковорідці оливковій олії, обсмажте разом нашатковані цибулю і картоплю. Смажте на середньому вогні і при періодичному перемішуванні, щоб картопля не підгорів.
4. Мариновані опеньки з банки відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Коли картопля придбає золотистий колір і буде майже готовий, перекладіть до нього підготовлені опеньки, п’ять ложок сметани, перемішайте і варіть ще 5 хвилин на невеликому вогні.
5. Потім страву за своїм смаком посоліть, додайте дрібно нашатковану зелень.
6. Вогонь вимкніть. Картопля з опеньками перемішайте і дайте настоятися 10 хвилин під закритою кришкою.
7. Блюдо готове. Можете запрошувати всіх до столу.
Приємного апетиту!
Як смачно посмажити картоплю з замороженими опеньками?
Вам пропонується ще один варіант цього смачного страви: смаженої картоплі з замороженими опеньками. Обсмажують картоплю і опеньки на двох сковорідках і потім об’єднуються в одне блюдо. Заморожені опеньки не розморожуються і не відварюються, а відразу смажаться на окремій сковорідці.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Опеньки заморожені – 400 г
- Картопля – 700 р.
- Цибуля – 200 г
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло для смаження – 3 ст. л.
- Зелень – для декору.
Процес приготування:
1. Насамперед підготуйте всі продукти для цієї страви, щоб все було під рукою.
2. Очищений і промитий картоплю наріжте брусочками, як для смаження картоплі фрі.
3. Для видалення крохмалю, картопляні брусочки на друшляку добре промийте під проточною водою і серветкою обсушіть їх.
4. Очищений від лушпиння цибулю дрібно нашаткуйте.
5. Потім нашатковану цибулю посмажте до легкого золотистого відтінку на розігрітому рослинному маслі.
6. У сковорідку до смаженій луку, перекладіть заморожені опеньки і на середньому вогні обсмажуйте їх протягом 15 хвилин до повного випаровування рідини. Сковорідку кришкою не закривайте і гриби періодично перемішуйте.
7. По своєму смаку виберіть будь-яку приправу, краще з грибним смаком.
8. Обсмажені опеньки трохи посоліть, посипте приправою, перемішайте і вимкніть вогонь.
9. Одночасно на іншій сковорідці, в добре розігрітій олії, обсмажте до рум’яного кольору картопляні брусочки. Посоліть їх в кінці смаження.
10. Потім обсмажені опеньки перекладіть до картоплі, акуратно перемішайте і зніміть пробу.
11. Готову страву розкладіть в порційні тарілки, декорують зеленню і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування картоплі з цибулею і опеньками
Опеньок не даремно визнається самим ніжним, ароматним і смачним грибом, і страви з них оцінюють навіть найвимогливіші гурмани. Смажена картопля з опеньками не виняток. Блюдо дуже ситне і до нього не потрібно м’ясо, що важливо і для пісного столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Опеньки – 1 кг
- Картопля – 1 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Свіжі опеньки перебираємо, чистимо і добре промиваємо. Потім їх відварюємо 10 хвилин і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся рідина. Чистимо і промиваємо картоплю і цибулини.
2. На тонкі півкільця шаткуємо очищені цибулини і обсмажуємо їх на добре розігрітому маслі до золотистого кольору.
3. Потім у сковорідку перекладаємо вже відварені опеньки, перемішуємо лопаткою і смажимо на середньому вогні 10 хвилин.
4. Нарізаємо брусочками картопля, очищений і перекладаємо в сковороду з обсмаженими грибами. Потім страву посипаємо сіллю по своєму смаку, перемішуємо і смажимо на невеликому вогні і під прикритою кришкою, не забуваючи його періодично помішувати.
5. Готуємо картоплю, поки він не станемо м’яким і знімаємо пробу. Блюдо готове. Вимикаємо вогонь і подаємо картопля з опеньками і цибулею до столу гарячим і прямо в сковорідці, так смачніше. Приготований картоплю перед подачею можна посипати улюбленими спеціями.
Приємного апетиту!
Дуже смачна картопля з опеньками в сметані на сковороді
Рецепт приготування картоплі з опеньками в сметані досить актуальний у період грибного сезону. Це смачне блюдо можна готувати хоч кожен день і для обіду, для вечері. Воно порадує і тих, хто дотримується здорового харчування.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Опеньки – 1 кг
- Картопля – 1 кг
- Цибуля – 1 шт.
- Сметана – 300 р.
- Сіль – за смаком.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Свіжі опеньки ретельно переберіть, видаляє дрібне сміття і залишки бруду. Потім добре промийте під проточною водою.
2. Можна смажити і сирі опеньки, але краще їх відваріть протягом 10-15 хвилин у воді з невеликою кількістю солі.
3. Відварені опеньки відкиньте на друшляк, обполосніть холодною водою і залиште на кілька хвилин, щоб вся вода стекла.
4. Очищену і нашатковану цибулину посмажте до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі.
5. Наріжте кружальцями очищені картоплини. У сковороду з обсмаженою цибулею перекладіть підготовлені опеньки і нарізану картоплю. Смажте картопля, періодично помішуючи його лопаткою, до повної готовності. До кінця смаження посипте картоплю сіллю за смаком.
6. Потім покладіть в сковорідку сметану, ще раз все перемішайте і тушкуйте картоплю ще пару хвилин на невеликому вогні. Подавайте до столу гарячим.
Приємного апетиту!