Тушкована картопля з куркою – 10 покрокових рецептів з фото

Для приготування ароматного, соковитого і смачної страви потрібно зовсім небагато, і головним складовим є наявність вільного часу. Компоненти для тушкованого страви використовуються найпростіші – це курка, картопля й різноманітні добавки, наприклад, сезонні овочі, спеції і прянощі. Таке блюдо готується дуже просто, а значить, впорається навіть недосвідчена господиня і приємно здивує свою сім’ю!

Тушкована картопля з куркою в каструлі

Тушкована картопля з куркою на плиті – це страва, знайома кожному з дитинства, напевно, практично кожному, щось подібне готувала бабуся в селі, тільки тушкувалося все тоді в печі. І немає нічого смачніше і простіше, ніж об’єднати м’ясо і картоплю.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Картопля 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Бульйон 500 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Спеції для курки 1 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати тушковану картоплю з куркою? Дві цибулини очищаємо і нарізаємо кубиком.
  2. Одну велику моркву натираємо на тертці.
  3. М’ясо відокремлюємо від кісток і ріжемо невеликими шматочками.
  4. В каструлю з товстим дном наливаємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до прозорості, після засипаємо морквину, перемішуємо і готуємо до м’якості.
  5. Коли овочі майже готові – відправляємо в каструлю курку, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
  6. За закінчення часу додаємо до інших компонентів картоплю, нарізану хаотичними великими шматками, і заливаємо все бульйоном. Приправляємо страву сіллю і улюбленими спеціями.
  7. Тушкуємо ще приблизно 20 хвилин (до м’якості картопляних кубиків) і розкладаємо по тарілках. Приємного апетиту!