Тушкована картопля з куркою – 10 покрокових рецептів з фото

Для приготування ароматного, соковитого і смачної страви потрібно зовсім небагато, і головним складовим є наявність вільного часу. Компоненти для тушкованого страви використовуються найпростіші – це курка, картопля й різноманітні добавки, наприклад, сезонні овочі, спеції і прянощі. Таке блюдо готується дуже просто, а значить, впорається навіть недосвідчена господиня і приємно здивує свою сім’ю!

Тушкована картопля з куркою в каструлі

Тушкована картопля з куркою на плиті – це страва, знайома кожному з дитинства, напевно, практично кожному, щось подібне готувала бабуся в селі, тільки тушкувалося все тоді в печі. І немає нічого смачніше і простіше, ніж об’єднати м’ясо і картоплю.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Картопля 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Бульйон 500 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Спеції для курки 1 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати тушковану картоплю з куркою? Дві цибулини очищаємо і нарізаємо кубиком.
  2. Одну велику моркву натираємо на тертці.
  3. М’ясо відокремлюємо від кісток і ріжемо невеликими шматочками.
  4. В каструлю з товстим дном наливаємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до прозорості, після засипаємо морквину, перемішуємо і готуємо до м’якості.
  5. Коли овочі майже готові – відправляємо в каструлю курку, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
  6. За закінчення часу додаємо до інших компонентів картоплю, нарізану хаотичними великими шматками, і заливаємо все бульйоном. Приправляємо страву сіллю і улюбленими спеціями.
  7. Тушкуємо ще приблизно 20 хвилин (до м’якості картопляних кубиків) і розкладаємо по тарілках. Приємного апетиту!

Тушкована картопля з куркою і овочами в казані на плиті

чи Знаєте ви, що казан можна використовувати не тільки в похідних умовах? Готуємо в цій небанальною посуді соковите і ароматне блюдо з картоплі, курки, цибулі і моркви. Готову страву виходить настільки смачним, що ви ще не раз будете повертатися до цього рецепту!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Курка – 1 кг
  • Картопля – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зіра – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Аджика – за смаком.
  • Часник – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищаємо моркву і цибулю від шкірки.

2. Цибулю дрібно кришимо, а моркву натираємо на крупній тертці.

3. Курку розбираємо на порційні шматки і знімаємо шкіру. Замість цілої тушки можна використовувати абсолютно будь-які частини птиці.

4. У казан наливаємо олію і засмажуємо подрібнену цибулю разом з морквою.

5. Коли овочі підрум’яняться і стануть м’якими, додаємо до них м’ясо, приправляємо спеціями і сіллю за смаком, тушкуємо близько півгодини під закритою кришкою на мінімальному вогні.

6. В цей час очищаємо картоплю й нарізаємо великими шматочками.

7. Через 30 хвилин від початку готування м’яса – овочі практично розчиняться.

8. Засипаємо картопляні шматочки в казан.

9. Заливаємо чисту воду в тару таким чином, щоб вона не покривала верхній шар картоплі.

10. Закриваємо казан кришкою і тушкуємо ще 15-20 хвилин до м’якості картоплі.

11. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо зі свіжими або консервованими овочами. Приємного апетиту!

Як приготувати тушковану картоплю з куркою в мультиварці?

Швидке комплексне блюдо, яке чудово підходить, як для ситного обіду, так і для сімейної вечері – тушкована картопля з курячим філе і овочі під часниковим маслом. Готуємо ми в мультиварці, завдяки чому, всі компоненти повністю просочуються соком і ароматом один одного.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Філе куряче – 1 кг
  • Морква (молода) – 500 гр.
  • Картопля (молодий) – 900 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Часник (подрібнений) – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Чебрець (сушений) – 1 ч. л.
  • Петрушка (сушена) – 1 ч. л.
  • Сік лимона – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо компоненти страви: овочі ретельно промиваємо та нарізаємо великими шматочками, філе ріжемо смужками. Для вершкової заправки, розтоплюємо масло в мікрохвильовій печі і додаємо до нього сік лимона, подрібнений часник, чебрець, петрушку, сіль і чорний мелений перець.

2. На дно чаші мультиварки викладаємо м’ясо, зверху картоплю і з іншого боку морквину.

3. Поливаємо інгредієнти часниково-масляною сумішшю.

4. Закриваємо чашу кришкою, включаємо програму «Гасіння», а на таймері встановлюємо 80 хвилин.

5. Після завершення режиму, акуратно перемішуємо м’ясо з овочами.

6. Розкладаємо страву по тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Тушкована картопля з курячим філе на сковороді

Картопля й курка – це безпрограшне поєднання, яке ідеально підходить для страви «на кожен день», а так само для подачі до святкового столу. Така страва готується з мінімальної кількості інгредієнтів, і займає зовсім небагато часу.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Морква (велика) – 1 шт.
  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – 1/3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Лист лавра – 1-2 шт.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо овочі: картоплю очищаємо і ріжемо на 2 або 4 частини, моркву нарізаємо півкільцями, а цибулю натираємо на дрібній тертці або кришимо за допомогою ножа.

2. М’ясо ретельно промиваємо під струменем води, зачищаємо від білих плівок і ріжемо великими шматочками.

3. У сковороді з високими бортиками розігріваємо масло і викладаємо всі підготовлені компоненти: овочі, курку і лаврушку.

4. Періодично помішуючи, смажимо інгредієнти на помірному вогні близько 10-12 хвилин.

5. Як тільки м’ясо почне набувати золотистий колір – вливаємо воду і солимо.

6. Тушкуємо під закритою кришкою півгодини і в самому кінці приправляємо блюдо чорним меленим перцем.

7. Перед подачею прикрашаємо гілочками свіжої зелені і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Тушкована картопля з куркою і грибами в горщиках в духовці

Дуже простий, але в той же час вишуканий спосіб приготувати найпростіші продукти, а саме картопля і курку – це загасити їх разом в горщиках в духовій шафі. При такій готуванні, робота «кухаря» зводиться лише до подрібнення компонентів, все інше за вас зробить духовка!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 горщик 500-700 мл

Склад:

  • Картопля (середня) – 2 шт.
  • Філе куряче – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Морква (середня) – 1/3 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Масло вершкове/рослинне – 1 ст. л.
  • Бульйон/вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю очищаємо і ріжемо досить великими кубиками – укладаємо на дно горщика.

2. М’ясо нарізаємо брусочками і обсмажуємо на сковороді до рум’яності (до готовності доводити не потрібно).

3. Подрібнюємо цибулю і морквину, засипаємо до курки і обсмажуємо.

4. Викладаємо філе із засмажкою на картоплю.

5. Посипаємо інгредієнти спеціями і дрібно нашаткованої зеленню. Заливаємо вміст посуду водою або бульйоном.

6. Так само додаємо нарізаний часник.

7. І в останню чергу посипаємо все натертим сиром.

8. Відправляємо горщики в холодну духовку і починаємо розігріти до 180 градусів, готуємо протягом 60 хвилин.

9. Через годину обережно виймаємо посуд, відкриваємо кришки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як смачно загасити картоплю з куркою і грибами?

Шампіньйони і інші гриби – це прекрасне доповнення до різних гарнірів і м’яса, а картоплю з куркою не є винятком. Готуємо тушковану курку з овочами і всього лише за 50 хвилин отримуємо нереально смачне, ароматне і ситне блюдо.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Грудка куряча – 300 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Картопля – 7 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томати – 1 шт.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Зелень (будь-яка) – 4 гілочки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо ріжемо кубиками середнього розміру і викладаємо на дно каструлі з додаванням рослинної олії – відправляємо на плиту.

2. Моркву натираємо на тертці, а цибулю кришимо за допомогою ножа. Подрібнені овочі засипаємо до філе, перемішуємо і продовжуємо підготовку.

3. Печериці нарізаємо тонкими пластинками і відправляємо в каструлю.

4. Слідом відправляємо томат порізану кубиком. Ретельно розмішуємо компоненти і тушкуємо на середньому полум’я.

5. Картоплю очищаємо і ріжемо на четвертинки – засипаємо поверх м’яса з овочами.

6. Заливаємо все вміст каструлі водою або бульйоном так, щоб рідина покривала всі інгредієнти. Солимо за смаком.

7. Тушкуємо до м’якості картопляних скибочок, посипаємо дрібно посіченою зеленню і розкладаємо по піалах. Приємного апетиту!

Картопля, тушкована з куркою і помідорами

Тушковані овочі з м’ясом під шапочкою з твердого сиру – це завжди смачно, швидко і дуже ароматно. Таке блюдо готується менше, ніж за годину і з самих доступних компонентів, тому, з готуванням впорається навіть недосвідчений кулінар.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Філе куряче – 1 кг
  • Картопля – 1-1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо промиваємо, обсушуємо і нарізаємо великими кубиками, ріпчасту цибулю – півкільцями.

2. Очищену картоплю ріжемо соломкою.

3. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо курку 3-4 хвилини.

4. Далі, додаємо до філе цибульні півкільця, спеції й сіль по своєму смаку – перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

5. Після закінчення часу засипаємо в сковороду картоплю, ще раз розмішуємо і при необхідності додаємо сіль. Накриваємо посуд кришкою і тушкуємо на вогні менше середнього, до готовності.

6. Коли картопляна соломка практично готова – нарізаємо помідори тонкими кільцями і викладаємо поверх всіх компонентів, але не перемішуємо.

7. Після, страву посипаємо натертим сиром і тушкуємо ще 5 хвилин під закритою кришкою.

8. Розкладаємо тушковану картоплю з м’ясом і помідорами по тарілках, прикрашаємо гілочками зелені і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт картоплі з куркою в сметані

Ніжне куряче м’ясо, тонкі слайсы картоплі, тягнеться сир і все це в ніжному соусі зі сметани з нотками часнику і прянощів. А для приготування цієї страви нам знадобиться лише трохи вільного часу, бажання і духовка.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Курка – 1 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Часник – 2 зуб.
  • Сметана – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи для курки – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу тушку розбираємо на шматки, приблизно одного розміру.

2. Складаємо птицю в глибоку тару і приправляємо її подрібненим часником, 100 мл сметани, сіллю і спеціями для курки.

3. Гарненько обвалюємо м’ясо в маринаді і прибираємо в бік для просочення.

4. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками середнього розміру, додаємо решту сметану, солимо і перемішуємо.

5. На дно форми для запікання в рівний шар висипаємо картоплю.

6. Зверху викладаємо промаринованную курочку і відправляємо в духовку на 60 хвилин (рекомендується підлити в форму трохи окропу) при температурі 200 градусів.

7. Ніжне вершкове страву перекладаємо в тарілки і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Тушкована картопля з куркою, цибулею і морквою

Готуємо соковите, ситне і неймовірно ароматне блюдо з того, що завжди є під рукою – курка, картопля, цибуля та морква. Такий набір, напевно, є у кожної на кухні, але з цього короткого списку інгредієнтів, виходить дуже смачна страва, яким можна з легкістю нагодувати всю сім’ю.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Тушка куряча – ½ шт.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Морква (середня) – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 4 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Цибуля зелена – 5-6 пір’я.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти: м’ясо промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників. Цибулю, моркву і картоплю очищаємо від шкірки.

2. Тушку розрізаємо на порційні шматки і викладаємо в каструлю, де попередньо потрібно розігріти невелику кількість рослинного масла.

3. Обсмажуємо курку протягом 5-7 хвилин і після додаємо картоплю, порізану великими кубиками або часточками.

4. Далі, засипаємо в каструлю моркву, натерту на тертці і ріпчасту цибулю, дрібно покришений ножем.

5. Інгредієнти посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

6. Весь вміст посуду заливаємо окропом таким чином, щоб рідина покривала практично весь картоплю.

7. Тушкуємо картоплю з овочами і куркою на повільному вогні до готовності. Як правило, це займає близько 20 хвилин.

8. Перед тим, як знімати страва з плити – щедро посипаємо подрібненою зеленню і приступаємо до сервіровці.

9. Розкладаємо ароматне блюдо по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачна тушкована картопля з куркою в вершковому соусі

Дуже простий і швидкий варіант приготування вершкового страви з картоплі, курки і овочів. Така страва чудово підходить, як для святкового столу, так і для різноманітності звичного раціону вашої сім’ї.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Філе куряче – ½ шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки – 2 ст. л.
  • Часник гранульований – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю очищаємо і нарізаємо великими шматками – перекладаємо в каструлю і варимо в підсоленій воді до готовності.

2. М’ясо зачищаємо від білих плівок і сухожиль, ріжемо кубиком.

3. У сковороді розжарюємо масло і обпалюємо курку 1-2 хвилини, після, засипаємо до неї подрібнену моркву (рекомендується натерти на тертці). Гарненько перемішуємо і тушкуємо на мінімальному полум’я весь той час, що вариться картопля.

4. З відварного картоплі зливаємо відвар, а овоч перекладаємо з каструлі в сковороду з філе.

5. Заливаємо все інгредієнти вершками, солимо, перчимо, додаємо подрібнену зелень.

6. Тушкуємо ще 5-7 хвилин під закритою кришкою і перед тим, як зняти посуд з вогню – посипаємо ложкою гранульованого часнику для посилення аромату.

7. У гарячому вигляді перекладаємо в тарілку і подаємо зі свіжими овочами або соліннями. Приємного апетиту!