Фарширований перець з мясом і рисом – 10 покрокових рецептів перцю з фаршем і рисом

Фарширований перець з м’ясом і рисом – апетитне і неймовірно смачне блюдо для вашого столу. Таке частування можна подавати в якості перекусу, до сімейного обіду або вечері. Подавайте до столу зі сметаною або просто так. Для приготування фаршированих перців використовуйте перевірені кулінарні рецепти з покроковим описом процесу.

Класичний рецепт перцю з фаршем і рисом в каструлі

Якщо ви не знаєте, що приготувати на обід або на святковий стіл, скористайтеся цим простим і легким рецептом. Повноцінне блюдо виходить збалансованим за смаком з приємним насиченим соусом. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте!

Інгредієнти на
5 порц.

  • Перець болгарський 5 шт.
  • Фарш м’ясний 600 гр.
  • Томати в соку 1 кг
  • Діжонська гірчиця 100 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Томатна паста 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Часник 1 зуб.
  • Рис білий 150 гр.
  • Зелень для прикраси
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Яйце куряче 2 шт.

Процес приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для класичного рецепту фаршированого перцю з фаршем і рисом. Рис відваріть в підсоленій воді, а потім злийте через сито і промити холодною водою, дайте стекти зайвої рідини. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити.
  2. Підготовлений болгарський перець очистіть від насіння і серцевини. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем.
  3. У фарш викладіть відварений рис, розбийте курячі яйця, додайте подрібнений ріпчаста цибуля і часник, посоліть і поперчіть.
  4. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Очищений болгарський перець заповніть приготованим фаршем.
  5. Каструлі розігрійте на помірному вогні. Налийте невелику кількість рослинного масла.
  6. Додайте необхідну кількість томатної пасти. Ретельно перемішайте і обсмажте кілька хвилин.
  7. Потім додайте томати у власному соку і діжонську гірчицю. Добре перемішайте.
    Доведіть до кипіння, посоліть і поперчіть.
  8. Викладіть фаршировані перці, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і готуйте страву приблизно 50-60 хвилин.
  9. Зелень ретельно промийте під холодною проточною водою, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем. Потім присипте готові фаршировані перці і зніміть каструлю з вогню.
  10. Готові перці з фаршем і рисом подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Дуже смачні фаршировані перці з рисом в мультиварці

Пропоную приготувати корисний і ситний обід, скориставшись незамінною кухонних помічницею – мультиварка. Фаршировані перці виходять неймовірно ніжними і соковитими. Можуть бути самостійним блюдом або доповненням до гарніру. Відмінно поєднується з картопляним пюре.

  • Час готування: 1 година 40 хвилин
  • Час приготування: 20 хвилин
  • Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 10 шт.
  • Свинина – 600 гр.
  • Морква – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – 200 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Зелень – для прикраси
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Вода питна – 400 мл

Процес приготування:

1. Приготуйте фарш. Свинину ретельно вимийте під проточною холодною водою, потім обсушити паперовими рушниками, нарізати на середні за розміром шматочки і пропустіть через м’ясорубку, також можна скористатися блендером або кухонним комбайном.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і половину очищеного цибулі наріжте гострим ножем. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю, посоліть і поперчіть. На панелі мультиварки встановіть режим «Смаження», час приготування – 20 хвилин. Обсмажте цибулю до розм’якшення.

3. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Половину очищеної моркви натріть на дрібній тертці і покладіть в чашу приладу до смаженій цибулі, добре перемішайте і обсмажте до золотистого кольору.

4. Рис ретельно промити в проточній воді, а потім викладіть до обсмаженою овочам, додайте 100 мл питної води, і періодично помішуючи, готуйте до закінчення програми. Потім вимкніть прилад і охолодити начинку.

5. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити. Підготовлений болгарський перець очистіть від насіння і серцевини.

6. Остигнула начинку викладіть в миску з м’ясним фаршем і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. При необхідності посоліть і поперчіть.

7. Очищений болгарський перець заповніть приготованим фаршем.

8. З решти начинки сформуйте тефтелі.

9. Ріпчасту цибулю наріжте середнім за розміром кубиком. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть нарізану ріпчасту цибулю, посоліть і поперчіть. На панелі мультиварки встановіть режим «Смаження», час приготування – 20 хвилин. Обсмажте цибулю до розм’якшення.

10. Залишилася моркву наріжте великими брусочками і викладіть в чашу приладу до смаженій цибулі, добре перемішайте і обсмажте до золотистого кольору.

11. Потім додайте шматочки болгарського перцю.

12. Викладіть фаршировані перці і тефтелі.

13. Приготуйте підливу. У невеликій ємності змішайте сметану і томатну пасту, влийте залишився кількість питної води, посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Отриманим соусом залийте перці. Закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу виберіть програму «Гасіння», час приготування – 30 хвилин.

14. Після звукового сигналу, акуратно відкрийте кришку мультиварки. Обережно покладіть фаршировані перці по тарілках, прикрасивши попередньо вимитої свіжою зеленню.

15. Готові перці з фаршем і рисом подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Перці в фаршем і рисом, запечені в духовці

Хочу поділитися чудовим рецептом перців з фаршем і рисом, запечених в духовці. Гаряче блюдо виходить неймовірно апетитною з чудовим смаковим поєднанням інгредієнтів, прекрасно підійде для будь-якого сімейного застілля або святкового торжества.

  • Час готування: 1 година 10 хвилин
  • Час приготування: 25 хвилин
  • Порцій – 13

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 13 шт.
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 6 зуб.
  • Рис – 100 гр.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Рис гарненько промийте в холодній проточній воді кілька разів. Викладіть в каструлю і залийте холодною водою.

2. Посоліть і поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин.

3. М’ясний фарш посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте. Викладіть на добре розігріту сковороду, змащену невеликою кількістю рослинної олії і трохи обсмажте.

4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем.

5. Готовий рис злийте через сито і промити холодною водою, дайте стекти зайвої рідини. Викладіть в окрему миску і повністю остудіть.

6. Необхідну кількість твердого сиру натріть на крупній тертці.

7. Подрібнену ріпчасту цибулю викладіть до смаженій фаршу. Періодично помішуючи, обсмажте кілька хвилин.

8. Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім пропустіть через прес і додайте до смаженій фаршу.

9. У фарш викладіть відварений рис.

10. Періодично помішуючи, обсмажте ще кілька хвилин.

11. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити, очистити від насіння і серцевини. Деко змастіть невеликою кількістю рослинної олії, викладіть підготовлений болгарський перець, злегка присолите. Помістіть деко в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте 5-7 хвилин.

12. У фарш викладіть половину подрібненого твердого сиру.

13. Ретельно перемішайте і відразу зніміть з вогню.

14. Підготовлений болгарський перець заповніть приготованим фаршем.

15. Форму для запікання заповніть нафарширований болгарським перцем.

16. Зверху присипте залишилися подрібненим твердим сиром.

17. Форму помістіть в духовку на 7-10 хвилин і запікайте перці при температурі 200 градусів. Потім форму акуратно вийміть з духовки.

18. Фарширований перець подавайте на стіл порційно. Як гарнір можна використовувати картопляне пюре.

19. Готові перці з фаршем і рисом, запечені в духовці, також добре поєднуються з вареними спагетті.

Приємного апетиту!

Болгарський перець фарширований м’ясом та рисом зі сметаною

Пропоную скористатися досить простим і швидким рецептом і приготувати смачний обід чи вечерю. Гаряче блюдо виходить по-святковому красивим і яскравим, і стане чудовою прикрасою вашого столу. Соковиті перці підійдуть в якості гарячого основного блюда для сімейного застілля.

  • Час готування: 1 год.20 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 10 шт.
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 4 зуб.
  • Рис – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кріп сушений – за смаком
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Для соусу:
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода питна – 300 мл

Процес приготування:

1. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити. Підготовлений болгарський перець очистіть від насіння і серцевини.

2. Добре розігрійте Сковороду на помірному вогні, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть очищений болгарський перець і обсмажте з усіх боків.

3. Рис відваріть в підсоленій воді, а потім злийте через сито і промити холодною водою, дайте стекти зайвої рідини.

4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. Морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім натріть на крупній тертці.

5. Добре розігрійте Сковороду на помірному вогні, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і натерту моркву обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.

6. До отваренному рісу додайте м’ясний фарш і обсмажені овочі, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

7. Помідори ретельно вимийте, обсушити, видаліть плодоніжку і натріть на крупній тертці. Часник очистіть від лушпиння, промийте, а потім подрібніть гострим ножем і додати до подрібненого помідорів. В отриману масу додайте сушений кріп. Ретельно перемішайте.

8. Потім влийте в фарш і добре перемішайте. Підготовлений болгарський перець заповніть приготованим фаршем і викладіть в каструлю або глибоку сковороду.

9. Приготуйте соус. Необхідну кількість томатної пасти з’єднайте зі сметаною і питною водою. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Потім залийте соусом перці.

10. Накрийте кришкою, тушкуйте страву приблизно 50-60 хвилин на мінімальному вогні після закипання. Готові фаршировані перці зі сметаною зніміть з вогню і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Дієтичний перець, фарширований курячим фаршем і рисом

Хочу поділитися чудовим рецептом фаршированого перцю курячим фаршем і рисом. Блюдо виходить дієтичним і низькокалорійним, відмінно підійде всім, хто стежить за своїм харчуванням і фігурою. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте.

  • Час приготування: 50 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 12 шт.
  • Фарш курячий – 600 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Рис – 100 гр.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Вода питна – 300 мл

Процес приготування:

1. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити.

2. Підготовлений болгарський перець очистіть від насіння і серцевини.

3. Рис ретельно промити в проточній воді кілька разів, відваріть в підсоленій воді, а потім злийте через сито і промити холодною водою, дайте стекти зайвої рідини. Дайте рісу повністю охолонути.

4. Відміряйте необхідну кількість курячого фаршу. Якщо заморожений фарш, попередньо розморозьте його.

5. Морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім натріть на крупній тертці.

6. До отваренному рісу викладіть курячий фарш, ретельно перемішайте.

7. Потім додайте половину подрібненої моркви, посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

8. Добре розігрійте Сковороду на помірному вогні, викладіть томатну пасту, влийте необхідну кількість питної води. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції, посоліть і поперчіть, викладіть другу половину подрібненої моркви. Доведіть до кипіння.

9. Очищений болгарський перець заповніть приготованим фаршем.

10. Нафаршировані перці викладіть в глибоку каструлю з товстим дном і залийте приготовленою підливою. Поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння. Накрийте кришкою, тушкуйте страву приблизно 30-35 хвилин на мінімальному вогні.

11. Готові перці, фаршировані курячим фаршем і рисом зніміть з вогню і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Як приготувати фарширований перець з індичкою і рисом?

Для любителів простих домашніх страв хочу порекомендувати легке у приготуванні блюдо. Фарширований перець індичкою і рисом виходить ніжним і соковитим. Збалансоване страва сподобається всім без винятку, і стане вашим фаворитом. Приготуйте, і порадуйте своїх рідних.

  • Час готування: 1 година 15 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 10 шт.
  • Фарш з індички – 600 гр.
  • Помідори – 1 кг
  • Морква – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Рис – 100 гр.
  • Перець духмяний – 5 шт.
  • Масло оливкове – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для фаршированого перцю індичкою і рисом.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем.

3. Морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім натріть на крупній тертці.

4. Помідори ретельно промийте, обдайте окропом, а потім викладіть в холодну воду і очистіть від шкірки і плодоніжки. Очищені помідори подрібніть заглибним блендером.

5. Рис гарненько промийте в проточній воді кілька разів. А потім викладіть в миску з фаршем, посоліть і поперчіть і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

6. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити. Підготовлений болгарський перець очистіть від насіння і серцевини.

7. Підготовлений болгарський перець заповніть приготованим фаршем.

8. Каструлю добре розігрійте на помірному вогні, налийте невелику кількість оливкової олії. Викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення.

9. Потім додайте натерту моркву, обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.

10. Після чого влийте подрібнені помідори.

11. У каструлю з підливою викладіть нафарширований перець.

12. Додайте духмяний перець і трохи посоліть.

13. Накрийте кришкою, тушкуйте страву приблизно 35-40 хвилин на мінімальному вогні після закипання.

14. Готові фаршировані перці індичкою і рисом зніміть з вогню і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Фарширований болгарський перець з м’ясом і рисом в томатному соусі

Пропоную приготувати фарширований перець з м’ясом і рисом в томатному соусі. Рецепт досить простий і швидкий. Від вас потрібно лише бажання і гарний настрій. Продукти використовуються доступні. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте, це точно!

  • Час готування: 1 година 10 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 12 шт.
  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Томати у власному соку – 800 мл
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець запашний – за смаком
  • Рис – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кориця мелена – на смак
  • Гвоздика мелена – на смак
  • Імбир мелений – за смаком
  • Паприка мелена – на смак

Процес приготування:

1. Рис гарненько промийте в проточній воді кілька разів. Викладіть в каструлю і відваріть в підсоленій воді протягом 15 хвилин після закипання. Потім промийте під холодною водою і дайте стекти зайвої рідини.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. Половину подрібненого ріпчастої цибулі додайте в миску з фаршем, посоліть і поперчіть.

3. Відварений рис викладіть в миску з фаршем.

4. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

5. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити. Очистіть від насіння і серцевини.

6. Очищений болгарський перець заповніть приготованим фаршем.

7. Каструлю добре розігрійте на помірному вогні, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть другу половину подрібненого ріпчастої цибулі і обсмажте до розм’якшення.

8. З допомогою консервного ножа відкрийте банку томатів у власному соку.

9. Томати викладіть в глибоку ємність і з допомогою заглибного блендера подрібніть до однорідної консистенції.

10. Отриману томатну масу викладіть до смаженій репчатому луку. Додайте цукровий пісок. мелену корицю, мелену гвоздику, мелену паприку, мелений імбир і сіль.

11. Підливу доведіть до кипіння.

12. У каструлю з підливою викладіть нафарширований перець. Додайте лавровий лист і запашний перець. Накрийте кришкою, тушкуйте страву приблизно 35-40 хвилин на мінімальному вогні після закипання.

13. Готові фаршировані перці з м’ясом і рисом в томатному соусі зніміть з вогню і подавайте на стіл порційно.

14. Блюдо виходить неймовірно ніжним і практично тане в роті.

Приємного апетиту!

Перець з фаршем і рисом в соусі з сметани і томатної пасти

Пропоную приготувати фарширований перець зі сметаною і томатною пастою. Блюдо виходить збалансованим за смаком, ніжним і соковитим. Фарширований перець – чудовий варіант для смачного і ситного сімейного обіду.

  • Час готування: 1 година 15 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 10 шт.
  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Рис – 100 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • бульйонні Кубики – 2 шт.
  • Масло рослинне для обсмажування

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для фаршированого перцю зі сметаною і томатною пастою.

2. Рис гарненько промийте в проточній воді кілька разів. Викладіть в каструлю і відваріть в підсоленій воді протягом 15 хвилин після закипання.

3. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити. Підготовлений болгарський перець очистіть від насіння і серцевини.

4. Капелюшки перців залиште в цілому вигляді.

5. Відварений рис промийте під холодною водою і дайте стекти зайвої рідини. Повністю остудіть його.

6. Очищений болгарський перець промийте під холодною водою.

7. Потім викладіть його в глибоку каструлю.

8. Залийте заздалегідь підготовленим окропом і залиште на 3-5 хвилин.

9. Рис викладіть в миску з фаршем, посоліть і поперчіть і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

10. Ошпарений болгарський перець за допомогою шумівки вийміть з окропу.

11. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. Морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім натріть на крупній тертці. Овочі обсмажте на невеликій кількості олії на добре розігрітій сковороді до м’якості.

12. Підготовлений болгарський перець заповніть приготованим фаршем.

13. Нафарширований болгарський перець викладіть в глибоку каструлю.

14. Накрийте капелюшками.

15. Якщо залишиться фарш, як у мене, сформуйте їжачки.

16. Бульйонні кубики залийте підготовленим окропом і додайте необхідну кількість томатної пасти. Посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте до однорідної консистенції, додайте лавровий лист.

17. Перці залийте приготовленим соусом і викладіть обсмажені овочі, рівномірно розподіливши їх.

18. Потім додайте необхідну кількість сметани. Каструлю поставте на помірний вогонь. Накрийте кришкою, тушкуйте страву приблизно 35-40 хвилин на мінімальному вогні після закипання.

19. Готові фаршировані перці зі сметаною і томатною пастою зніміть з вогню і подавайте на стіл порційно. Додатково подайте сметану.

20. Готову страву подавайте як самостійне або доповніть улюбленим гарніром.

Приємного апетиту!

Простий рецепт фаршированого перцю м’ясом і рисом з підливою в духовці

З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом неймовірно смачних фаршированих перців з підливою, приготованих в духовці. Блюдо виходить надзвичайно ніжним і соковитим. Приготуйте, і ви приємно здивуєте своїх близьких.

  • Час приготування: 55 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 10 шт.
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Рис – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Паприка мелена – на смак
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода питна – 200 мл

Процес приготування:

1. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити. Підготовлений болгарський перець розріжте вздовж і очистіть від насіння і серцевини. Очищений болгарський перець промийте під холодною водою.

2. Потім викладіть його в глибоку каструлю. Залийте заздалегідь підготовленим окропом і залиште на 3-5 хвилин.

3. М’ясний фарш викладіть в глибоку миску.

4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою, подрібніть гострим ножем і додайте у фарш.

5. Морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім натріть на крупній тертці і додайте у фарш.

6. Посоліть, додайте чорний мелений перець і мелену паприку за смаком.

7. Зелень ретельно промийте в прохолодній проточній воді, потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть гострим ножем. Подрібнену зелень додайте до решти інгредієнтів. Трохи зелені залиште для прикраси.

8. Рис гарненько промийте в проточній воді кілька разів. Викладіть в каструлю і відваріть в підсоленій воді протягом 15 хвилин після закипання. Після чого злийте через сито і повністю остудіть.

9. Рис викладіть в миску з фаршем, і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

10. Підготуйте форму для запікання. Половинки болгарського перцю начиніть приготованим фаршем і викладіть у форму для запікання.

11. Приготуйте соус. У невеликій ємності змішайте томатну пасту зі сметаною, посоліть і поперчіть. Влийте необхідну кількість питної води і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

12. Перці залийте приготовленим соусом.

13. Форму помістіть в попередньо розігріту духовку і запікайте блюдо приблизно 35-40 хвилин.

14. Готові фаршировані перці з підливою, приготовлені в духовці, трохи остудіть і подавайте на стіл порційно. Додатково прикрасьте блюдо подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Смачний рецепт приготування фаршированого перцю кільцями

Хочу поділитися надзвичайно смачним і цікавим рецептом фаршированого болгарського перцю кільцями. Процес приготування фаршированого перцю досить простий, і з ним впорається навіть починаюча господиня. Подача страви оригінальна, і відмінно підійде в якості гарячого блюда на святкове торжество.

  • Час приготування: 35 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Імбир – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 1 зуб.
  • Рис – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Листя салату для прикраси
  • Вода питна – 100 мл

Процес приготування:

1. Рис гарненько промийте в проточній холодній воді кілька разів. Викладіть в каструлю і відваріть в підсоленій воді протягом 10 хвилин після закипання. Після чого злийте через сито і повністю остудіть.

2. Часник, ріпчасту цибулю і корінь імбиру очистіть і подрібніть ножем. М’ясний фарш викладіть в глибоку ємність, розбийте куряче яйце, додайте подрібнений часник, цибулю і імбир, червоний і чорний мелений перець і сіль. Ретельно перемішайте до стану однорідної консистенції.

3. У фарш додати відварений рис і добре перемішайте.

4. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити. Підготовлений болгарський перець очистіть від насіння і серцевини. Очищений болгарський перець наріжте кільцями.

5. Кільця болгарського перцю нафаршируйте приготовленої начинкою.

6. Добре розігрійте Сковороду на помірному вогні і налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нафаршировані кільця болгарського перцю. Обсмажте з двох боків до золотистої скоринки. Потім накрийте кришкою і тушкуйте на мінімальному вогні 7-10 хвилин.

7. Листя салату ретельно промийте в прохолодній проточній воді, потім струсіть від зайвої вологи. Блюдо для подачі застеліть салатними листям і викладіть готові фаршировані кільця болгарського перцю.

8. Подавайте фарширований перець кільцями на стіл порційно.

Приємного апетиту!