Фарширований перець з мясом і рисом – 10 покрокових рецептів перцю з фаршем і рисом

Фарширований перець з м’ясом і рисом – апетитне і неймовірно смачне блюдо для вашого столу. Таке частування можна подавати в якості перекусу, до сімейного обіду або вечері. Подавайте до столу зі сметаною або просто так. Для приготування фаршированих перців використовуйте перевірені кулінарні рецепти з покроковим описом процесу.

Класичний рецепт перцю з фаршем і рисом в каструлі

Якщо ви не знаєте, що приготувати на обід або на святковий стіл, скористайтеся цим простим і легким рецептом. Повноцінне блюдо виходить збалансованим за смаком з приємним насиченим соусом. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте!

Інгредієнти на
5 порц.

  • Перець болгарський 5 шт.
  • Фарш м’ясний 600 гр.
  • Томати в соку 1 кг
  • Діжонська гірчиця 100 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Томатна паста 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Часник 1 зуб.
  • Рис білий 150 гр.
  • Зелень для прикраси
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Яйце куряче 2 шт.

Процес приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для класичного рецепту фаршированого перцю з фаршем і рисом. Рис відваріть в підсоленій воді, а потім злийте через сито і промити холодною водою, дайте стекти зайвої рідини. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити.
  2. Підготовлений болгарський перець очистіть від насіння і серцевини. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем.
  3. У фарш викладіть відварений рис, розбийте курячі яйця, додайте подрібнений ріпчаста цибуля і часник, посоліть і поперчіть.
  4. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Очищений болгарський перець заповніть приготованим фаршем.
  5. Каструлі розігрійте на помірному вогні. Налийте невелику кількість рослинного масла.
  6. Додайте необхідну кількість томатної пасти. Ретельно перемішайте і обсмажте кілька хвилин.
  7. Потім додайте томати у власному соку і діжонську гірчицю. Добре перемішайте.
    Доведіть до кипіння, посоліть і поперчіть.
  8. Викладіть фаршировані перці, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і готуйте страву приблизно 50-60 хвилин.
  9. Зелень ретельно промийте під холодною проточною водою, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем. Потім присипте готові фаршировані перці і зніміть каструлю з вогню.
  10. Готові перці з фаршем і рисом подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!