Ліниві голубці в мультиварці – 6 покрокових рецептів з фото

Голубці – одне з популярних страв слов’янської кухні, однак вони вимагають особливої вправності і багато часу для приготування. Тут зібрані кращі рецепти для господинь, які хочуть нагодувати близьких смачним блюдом, не витрачаючи на його готування занадто багато сил і часу.

Ліниві голубці з капустою, фаршем і рисом в мультиварці Редмонд

Класичні інгредієнти і допомогу мультиварки в приготуванні – запорука смачного і легкого страви, яку можна подати до обіду чи вечері. Вибирати фарш для голубців краще трохи пожирніше, наприклад, із свинини, щоб голубці на смак були більш соковитими.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Капуста білоголова 300 гр.
  • Свинячий фарш 300 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Рис білий ½ склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для фаршу за смаком
  • Часник 2 зуб.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Сметана 100 гр.
  • Томатна паста 100 гр.
  • Сухарі панірувальні за бажанням
  • Вода кип’ячена за бажанням
  • Зелень для подачі

Процес приготування:

  1. Як приготувати ліниві голубці в мультиварці? Рис залийте водою в мультиварці у співвідношенні 1:1, злегка підсолити і готуйте 10 хвилин в режимі «рис/крупа».
  2. Моркву натерти, цибулю наріжте дрібним кубиком, а капусту нашаткуйте дуже тонко.
  3. Підготовлений рис у глибокій мисці змішайте з м’ясним фаршем і готовими овочами, туди ж розбивають одне яйце, додають трохи солі і спецій і ретельно вимішують масу.
  4. З підготовленої мясоовощной суміші ліплять котлети і обкачують їх у сухарях, а потім готують з обох сторін, включивши режим «смаження», з додаванням рослинного масла, щоб як слід, підрум’янилися. Оброблені ліниві голубці складають у чашу мультиварки так, щоб до верхнього краю залишалося кілька сантиметрів.
  5. В окремій ємності змішують сметану з томатною пастою, солять і розбавляють холодною кип’яченою водою, щоб соус вийшов більш рідкої консистенції. На цьому етапі також в соус кладуть дрібно нарізаний часник. Все перемішують і заливають голубці в чаші пристрої, щоб вони були повністю покриті соусом.
  6. Страву доводять до готовності в режимі «гасіння» протягом 30-40 хвилин, а потім подають в гарячому стані з соусом і зеленню. Приємного апетиту!