Креветки в клярі – 8 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Морепродукти розділили світ на дві частини. Одні без розуму від морських істот на їхніх тарілках, іншим же їх смак огидний. Тільки невелика кількість видів морепродуктів подобаються всім без винятку. Серед них креветки. Їх ніжне м’ясо ідеально доповнює салати і пасти. Але смачніше всього вони самі по собі.

Королівські креветки в клярі на сковороді

Один з кращих варіантів незвичайної закуски з морепродуктів – це креветки в клярі. Зробити їх дуже просто, і зовсім не обов’язково мати спеціальне обладнання. Навіть на сковороді морепродукти виходять неймовірно смачними. Для страви беріть королівські креветки, адже вони більше і соковитіше.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Креветки Королівські 500 гр.
  • Борошно 100 гр.
  • Вода ½ склянки
  • Крохмаль картопляний ½ склянки
  • Сіль ½ ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати креветки в клярі в домашніх умовах? Візьміть королівські креветки, краще вибирати ті, що побільше. Маленькі креветки при тривалій смаженні стають занадто жорсткими. Закип’ятіть в каструлі воду і варіть їх близько 2-3 хвилин. Після цього відкиньте їх на друшляк і охолодіть. Якщо ви купили варено-морожені креветки, це прискорить приготування. В такому випадку просто розморозьте їх, залишивши лежати на кілька годин при кімнатній температурі. Остиглі креветки очистити від панцира, залиште тільки хвостики. Голови також видаліть.
  2. У глибоку миску посійте один стакан борошна, додайте крохмаль і дрібну сіль. Гарненько перемішайте віночком.
  3. До сухих інгредієнтів частинами додайте воду, щоразу перемішуючи суміш. Вода повинна бути холодною. Замісити не дуже густе тісто. Воно має бути такої консистенції, щоб тісто обволікає креветку, не стікаючи з неї. В залежності від одержуваного результату, регулюйте кількість води. Залиште тісто охолоджуватися в холодильнику на 30 хвилин.
  4. За півгодини розігрійте сковороду з рослинним маслом і дістаньте тісто з холодильника. У тісто всипте розпушувач і погашену соду. Ретельно перемішайте. Додавати ці сухі інгредієнти важливо безпосередньо перед смаженням, щоб кляр був пишним і хрустким.
  5. Очищені креветки обваляйте в невеликій кількості борошна і умочіть в тісто, тримаючи за хвостик. Його опускати в кляр не потрібно. Викладіть креветки в сковороду з нагрітою олією і смажте близько 2-3 хвилин з кожного боку до утворення золотистої скоринки апетитною.
  6. З допомогою шумівки вийміть креветки і перекладіть їх на плоску тарілку, застелену паперовою серветкою. Серветка допомагає прибрати з страви зайве масло. Подавайте закуску з пряним або солодким соусом. Більш хрусткі креветки в гарячому вигляді, але і в холодному вигляді вони дуже смачні!

Приємного апетиту!