Лазанья з лаваша – 7 рецептів з фаршем в духовці з покроковими фото

Знамениту італійську лазанью люблять і готують багато. Вона відрізняється цікавим смаком і поживністю. Найпростіший домашній спосіб приготування – на тонкому лаваші. Оцініть яскраву добірку з 7-і покрокових рецептів в духовці. Виконати перевірені кулінарні ідеї зможе кожен.

Проста лазанья з лаваша з фаршем в духовці

Швидкий і простий спосіб приготувати смачну лазанью – з тонкого лаваша. Таке блюдо традиційно готується з м’ясним фаршем і ніжним соусом. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити звичне меню.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Лаваш 1 шт. тонкий
  • Свинина 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Кріп ½ пучка
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Борошно 1 ст. л.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 80 гр.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Масло вершкове для випікання

Процес приготування:

  1. Як приготувати лазанью з лаваша з фаршем в духовці? Свинину гарненько промиваємо, нарізаємо невеликими шматками і пропускаємо через м’ясорубку.
  2. Фарш обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. В процесі солимо продукт.
  3. Далі подрібнюємо цибулю і помідори.
  4. Спочатку в сковороді обсмажуємо цибулю.
  5. Після доповнюємо його шматочками помідорів.
  6. Вимішуємо продукти, тушкуємо їх до м’якості і в кінці доповнюємо сіллю.
  7. Тонкий лаваш ділимо на кілька частин. Розрізаємо за формою посуду для запікання.
  8. Приступаємо до приготування соусу. У сотейнику нагріваємо молоко і занурюємо сюди борошно з сіллю.
  9. Вимішуємо і готуємо на слабкому вогні до загусання.
  10. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Кладемо сюди шматочок лаваша і поливаємо його невеликою кількістю соусу.
  11. Далі кладемо половину м’ясного фаршу.
  12. Притискаємо продукт другим шаром лаваша.
  13. Кладемо на шар половину овочевої піджарки.
  14. Знову кладемо лаваш і повторюємо шари з фаршем і овочами.
  15. Закриваємо блюдо останнім листом лаваша.
  16. Поливаємо частування залишилися соусом.
  17. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
  18. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після посипаємо заготівлю сиром і знову ставимо в духову шафу.
  19. Готуємо ще 10 хвилин.
  20. Апетитна лазанья з лаваша готова. Посипайте її свіжим кропом, ділите на порції і подавайте до столу.