Лазанья з лаваша – 7 рецептів з фаршем в духовці з покроковими фото

Знамениту італійську лазанью люблять і готують багато. Вона відрізняється цікавим смаком і поживністю. Найпростіший домашній спосіб приготування – на тонкому лаваші. Оцініть яскраву добірку з 7-і покрокових рецептів в духовці. Виконати перевірені кулінарні ідеї зможе кожен.

Проста лазанья з лаваша з фаршем в духовці

Швидкий і простий спосіб приготувати смачну лазанью – з тонкого лаваша. Таке блюдо традиційно готується з м’ясним фаршем і ніжним соусом. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити звичне меню.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Лаваш 1 шт. тонкий
  • Свинина 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Кріп ½ пучка
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Борошно 1 ст. л.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 80 гр.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Масло вершкове для випікання

Процес приготування:

  1. Як приготувати лазанью з лаваша з фаршем в духовці? Свинину гарненько промиваємо, нарізаємо невеликими шматками і пропускаємо через м’ясорубку.
  2. Фарш обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. В процесі солимо продукт.
  3. Далі подрібнюємо цибулю і помідори.
  4. Спочатку в сковороді обсмажуємо цибулю.
  5. Після доповнюємо його шматочками помідорів.
  6. Вимішуємо продукти, тушкуємо їх до м’якості і в кінці доповнюємо сіллю.
  7. Тонкий лаваш ділимо на кілька частин. Розрізаємо за формою посуду для запікання.
  8. Приступаємо до приготування соусу. У сотейнику нагріваємо молоко і занурюємо сюди борошно з сіллю.
  9. Вимішуємо і готуємо на слабкому вогні до загусання.
  10. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Кладемо сюди шматочок лаваша і поливаємо його невеликою кількістю соусу.
  11. Далі кладемо половину м’ясного фаршу.
  12. Притискаємо продукт другим шаром лаваша.
  13. Кладемо на шар половину овочевої піджарки.
  14. Знову кладемо лаваш і повторюємо шари з фаршем і овочами.
  15. Закриваємо блюдо останнім листом лаваша.
  16. Поливаємо частування залишилися соусом.
  17. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
  18. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після посипаємо заготівлю сиром і знову ставимо в духову шафу.
  19. Готуємо ще 10 хвилин.
  20. Апетитна лазанья з лаваша готова. Посипайте її свіжим кропом, ділите на порції і подавайте до столу.

Класична лазанья з лаваша з соусом бешамель

Апетитну класичну лазанью з соусом бешамель можна приготувати на тонкому лаваші. Такий кулінарний варіант порадує простим і швидким процесом. Спробуйте!

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Лаваш тонкий – 5 аркушів.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Борошно – 40 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Молоко – 400 мл
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясний фарш обсмажуємо з подрібненою цибулею до готовності. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 2. Помідори ріжемо невеликими шматочками, кладемо їх в каструлю і ставимо на плиту.

Крок 3. Нагріваємо масу і тушкуємо до отримання однорідної пасти. В процесі розминаємо виделкою, а після готовності розтираємо з допомогою дрібного сита.

Крок 4. Перекладаємо томатну суміш до фаршу і підсмажуємо його пару хвилин, регулярно помішуючи.

Крок 5. Тепер займемося соусом бешамель. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і розмішуємо його з борошном.

Крок 6. Вливаємо в масу молоко, солимо і готуємо на слабкому вогні до загусання. Постійно помішуємо.

Крок 7. Починаємо збирати лазанью. Перший шар лаваша кладемо у форму для запікання. Обмазуємо соусом.

Крок 8. Далі кладемо частина м’ясної маси.

Крок 9. Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Поливаємо блюдо залишилися соусом і посипаємо тертим сиром. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 10. Через час, домашня лазанья буде повністю готова. Дайте їй трохи охолонути.

Крок 11. Після нарізуйте порційними шматками і подавайте їх до столу!

Лінива лазанья з лаваша з сиром в духовці

Швидку лазанью можна приготувати в духовці з тонкого лавашу, м’ясного фаршу та сиру. Домашнє частування помітно різноманітить ваше домашні меню. Порадуйте близьких яскравим смаком з італійськими нотками.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Лаваш тонкий – 220 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сир моцарелла – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Соус томатний – 2 ст. л.
  • Молоко – 400 мл
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Суміш трав – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо до м’якості на рослинному маслі.

Крок 2. Сюди ж викладаємо і подрібнені помідори. Продовжуємо підготовку.

Крок 3. Пізніше додаємо до овочів м’ясний фарш. Вимішуємо масу, солимо, перчимо, посипаємо спеціями і тушкуємо до готовності.

Крок 4. Доповнюємо заготівлю томатним соусом і тушкуємо ще близько 3-5 хвилин.

Крок 5. Окремо приготуємо соус бешамель. Для цього, в сковороді прогріваємо вершкове масло і розмішуємо його з борошном. Сюди вливаємо молоко, додаємо сіль, мелений перець і мускатний горіх. Готуємо до загустіння.

Крок 6. Тонкий лаваш ріжемо на кілька прямокутників. Перший кладемо у форму для запікання.

Крок 7. На нього кладемо частина м’ясної заготовки.

Крок 8. Поливаємо шар невеликою кількістю соусу.

Крок 9. Посипаємо двома видами тертого сиру. Використовуємо тільки невелику частину.

Крок 10. Закриваємо продукти лавашем. Обмазуємо його соусом бешамель.

Крок 11. Далі знову кладемо м’ясну масу.

Крок 12. Повторюємо шари.

Крок 13. Посипаємо блюдо залишками сиру.

Крок 14. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 15. Хрустка лазанья з тонкого лаваша готова. Можна пробувати!

ПП лазанья з лаваша в домашніх умовах

Смачну і поживну лазанью можна приготувати за особливим рецептом, який не зашкодить фігурі. Для виконання кулінарної ідеї використовують тонкий лаваш фарш птиці і ніжний соус. Спробуйте!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Гриби печериці – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Борошно рисова – 1 ст. л.
  • Молоко знежирене – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо соус. У молоці розмішуємо сіль і рисову муку. Ставимо на вогонь, помішуємо і варимо до загустіння.

Крок 2. У сковороді обсмажуємо цибулю з грибами. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 3.Доповнюємо заготівлю курячим фаршем. Вимішуємо і тушкуємо до готовності всіх продуктів.

Крок 4. Формуємо блюдо. Спочатку кладемо прямокутник з лаваша у форму. Далі піджарку і соус. Повторюємо шари і посипаємо сиром. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 5. Проста низькокалорійна лазанья з лаваша готова. Пробуйте!

Простий і смачний рецепт лазаньї з лаваша з грибами

Яскрава за смаком лазанья з лаваша виходить з додаванням ароматних грибів. Порадуйте своїх близьких або гостей живильним частуванням. Його нескладно приготувати за перевіреним кулінарному рецептом.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 2 листа.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Гриби свіжі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Чебрець сушений – 1 ч. л.
  • Орегано сушений – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Бульйон – 0,5 склянки
  • Сир – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу бешамель:

  • Молоко – 500 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Борошно – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.
  • Сир твердий – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Тонкий лаваш ділимо на рівні за розміром прямокутники.

Крок 2. Гарненько промиваємо гриби і дрібно нарізаємо їх.

Крок 3. Відміряємо потрібну кількість м’ясного фаршу.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і моркву натираємо. Тушкуємо овочі до м’якості на рослинному маслі.

Крок 5. Доповнюємо овочі грибами і бульйоном. Тушкуємо до готовності грибів.

Крок 6. Слідом викладаємо м’ясний фарш. Додаємо сіль, спеції, подрібнений часник і тримаємо на маленькому вогні до готовності фаршу.

Крок 7. Приступаємо до приготування соусу бешамель. Розтоплюємо вершкове масло в сотейнику і розмішуємо його з борошном і мускатним горіхом.

Крок 8. Поступово вливаємо сюди молоко, додаємо сіль і білий перець.

Крок 9. Готуємо масу до загусання і поступово опускаємо сюди тертий сир.

Крок 10. У форму для запікання кладемо перший шар лаваша. Закриваємо його частиною піджарки з фаршу і грибів.

Крок 11. Поливаємо продукт частиною соусу.
Крок 12. Закриваємо ще одним шматком лаваша. Знову поливаємо його соусом. Посипаємо тертим сиром. Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Випікаємо 1 годину при температурі 180 градусів.

Крок 13. Рум’яна лазанья з м’ясним фаршем і грибами готова. Подавайте до столу!

Лінива лазанья з лаваша з курячим фаршем

Ніжна лазанья виходить з тонкого лаваша і курячого фаршу. Поживна страва не тільки порадує своїм смаком, але і прикрасить ваш домашній стіл. Беріть на замітку яскравий рецепт.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Лаваш тонкий – 0,5 пачки.
  • Фарш курячий – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Томати у власному соку – 0,5 банки.
  • Зелень – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу бешамель:

  • Молоко – 500 мл
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обсмажуємо в олії подрібнену цибулю і терту моркву.

Крок 2. Доповнюємо овочі курячим фаршем. Солимо за смаком і тушкуємо до готовності м’ясного продукту.

Крок 3. Томати подрібнюємо зі спеціями, часником і зеленню. Переливаємо суміш до фаршу і тушкуємо ще 5-7 хвилин.

Крок 4. Готуємо соус бешамель. Для цього розтоплюємо масло і розмішуємо його з борошном і спеціями. Коли суміш потемніє, вливаємо до неї молоко. Вимішуємо і варимо до загустіння.

Крок 5. Формуємо лазанью. Кладемо шар лаваша, потім фарш і соус. Повторюємо шари, поки не закінчаться всі продукти. Посипаємо блюдо тертим сиром і випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів. Можна закрити фольгою.

Крок 6. Апетитна лазанья з курячого фаршу готова. Можна пробувати!

Лазанья з лаваша з ковбасою і сиром на швидку руку

Неймовірно смачний і оригінальний рецепт лазаньї з лаваша – з додаванням сиру і ковбаси. Страва готується швидко і просто. З кулінарним процесом справляться навіть новачки, спробуйте!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Молоко – 1 склянка
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо соус. Для цього борошно розмішуємо з сіллю, сумішшю перців і мускатним горіхом.

Крок 2. Вливаємо сюди молоко і ретельно збиваємо масу виделкою.

Крок 3. Ковбасу ріжемо невеликими брусочками.

Крок 4. Формуємо лазанью. Лаваш ділимо на рівні прямокутники. Перший шматок кладемо у форму для запікання.

Крок 5. Кладемо сюди ковбасу, тертий сир і вливаємо частину соусу.

Крок 6. Повторюємо шари і випікаємо блюдо 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Швидка лазанья з ковбасою і сиром готова. Діліть на порції і пригощайтеся.