Цвітна капуста на зиму – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Цвітна капуста на зиму — оригінальна і смачна ідея для домашньої заготовки. Її можна приготувати з іншими овочами, в томатній заливці або в корейському стилі. Оцініть 10 яскравих покрокових рецептів з докладним описом процесу. Порадуйте себе і близьких апетитною закускою.

Маринована капуста без стерилізації в банках

Хрустку цвітну капусту можна замаринувати на зиму в банках без використання стерилізації. Простий кулінарний процес дозволить отримати смачне частування, яке різноманітить ваш стіл.

Інгредієнти на
1 л.

  • Капуста цвітна 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль-2 ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Вода-2 склянки
  • Оцет столовий 9% 100 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити цвітну капусту на зиму? Ретельно промиваємо цвітну капусту під водою, після чого акуратно поділяємо її на суцвіття. Заливаємо суцвіття капусти окропом і наполягаємо 20 хвилин. Потім зливаємо воду.
  2. Очищаємо моркву і нарізаємо її на невеликі шматочки будь-якої форми.
  3. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння і також нарізаємо на кілька частин.
  4. Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю і цукром близько 3 хвилин. Після розчинення сухих інгредієнтів вливаємо сюди оцет. Розмішуємо.
  5. Щільно укладаємо часник, морква і капустяні суцвіття в чисті сухі банки. Заливаємо вміст гарячим маринадом і закриваємо кришками. Даємо заготівлях охолонути при кімнатній температурі, а після забирає на зберігання.