Борщова заправка з помідорами, перцем і морквою на зиму – це яскрава і потрібна заготівля для великої родини. З таким продуктом ви приготуєте наваристий суп для ситного обіду. Для заготівлі заправки використовуйте кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Заправка для борщу на зиму з буряка, моркви, помідорів і перцю
Заправка для борщу на зиму з буряка, моркви, помідорів і перцю – це універсальний продукт для ваших домашніх обідів. Особливо така заготовка знадобиться взимку, коли немає свіжих овочів, а хочеться порадувати близьких апетитним супом. Беріть на замітку покрокову кулінарну ідею і поповнюйте полиці своєї комори.
Інгредієнти на
2.5 л.
- Буряк 2 кг
- Помідори 6 кг
- Цибуля ріпчаста 2 кг
- Перець болгарський 2 кг
- Морква 2 кг
- Для заливки:
- Масло рослинне ⅔ л.
- Оцет столовий 9% 200 мл
- Сіль 4 ст. л.
- Цукор-пісок ½ кг
- Вода-1 склянка
Процес приготування:
- Почнемо заготівлю заправки для борщу на зиму з буряка, моркви, помідорів і перцю з підготовки овочів. Помідори промиваємо та нарізаємо кубиками.
- Очистити перці від насіння і ріжемо тонкою соломкою.
- Натираємо моркву на крупній тертці.
- Так само чинимо з буряком, яку попередньо очищаємо.
- ріжемо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю.
- З’єднуємо всі продукти для заливки, кип’ятимо і даємо охолонути.
- Всі підготовлені овочі доповнюємо заливкою. Варимо на невеликому вогні 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Після розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо.
- Заправка для борщу на зиму з буряка, моркви, помідорів і перцю готова. Забирайте на хранок в ток!
Заправка для борщу з помідорами, перцем, капустою і морквою
Заправка для борщу з помідорами, перцем, капустою і морквою порадує вас нескладним кулінарним процесом і смачним результатом. Такий продукт стане в нагоді для приготування апетитних супів до гарячого обіду. Обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 5 л.
Інгредієнти:
- Буряк – 2 кг
- Помідори – 0,5 кг
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Моркву – 0,7 кг
- Перець болгарський – 4 шт.
- Яблуко кисле – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Часник – 1 головка.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Кислота оцтова 70% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розповідаємо, як заготовити заправку для борщу з помідорами, перцем, капустою і морквою. Промиваємо помідори і прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 2. Очищаємо буряк. Ріжемо її невеликими брусочками або натираємо на крупній тертці.
Крок 3. Моркву натираємо на тертці.
Крок 4. Очистити перці від насіння і ріжемо тонкою соломкою.
Крок 5. Промиваємо і дрібно шаткуємо капусту.
Крок 6. Очищаємо часник і розділяємо його на великі частини.
Крок 7. Добре промиваємо яблука і ріжемо на невеликі довільні шматки.
Крок 8. Всі продукти з’єднуємо у великій каструлі. Сюди ж додаємо подрібнену цибулю. Доповнюємо рослинним маслом, сіллю і цукром.
Крок 9. Доводимо до кипіння й тушкуємо на слабкому вогні протягом 20 хвилин. В кінці вливаємо оцтову есенцію, варимо ще 5 хвилин. Розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришками.
Крок 10. Заправка для борщу з помідорами, перцем, капустою і морквою готова. Прибирайте на зберігання.
Борщова заправка з помідорами, перцем і морквою без оцту
Борщова заправка з помідорами, перцем і морквою без оцту порадує вас насиченим смаком і апетитним виглядом. Частування послужить відмінною основою для ситних домашніх супів. Готуйте заправку на тривале зберігання на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.
Час готування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 3,5 л.
Інгредієнти:
- Буряк – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 1 кг
- Перець болгарський – 500 гр.
- Помідори – 3 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо приготування борщової заправки з помідорами, перцем і морквою без оцту. Очищаємо цибулю і подрібнюємо його.
Крок 2. Обсмажуємо цибулю до рум’янцю в каструлі з товстим дном на рослинному маслі.
Крок 3. Натираємо моркву на крупній тертці і викладаємо її до цибулі. Перемішуємо і смажимо все разом близько 10 хвилин.
Крок 4. Доповнюємо овочі тертої на крупній тертці і попередньо очищеною буряком. Перемішуємо і смажимо ще 10 хвилин.
Крок 5. Через м’ясорубку подрібнюємо помідори і болгарський перець. Викладаємо в каструлю. Солимо і варимо після закипання 1-1,5 години на слабкому вогні.
Крок 6. Гаряче частування розкладаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Борщова заправка з помідорами, перцем і морквою без оцту готова. Прибирайте на зберігання у відповідне місце.
Заправка для борщу із буряка, помідорів, моркви, перцю з оцтом
Заправка для борщу із буряка, помідорів, моркви, перцю з оцтом – це універсальний кулінарний продукт. Частування стане цікавою і живильною основою для домашнього супу. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Буряк – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Морква – 0,8 кг
- Перець болгарський – 0,8 кг
- Помідори – 1 кг
- Часник – 100 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 50 гр.
- Оцет 9% – 70 мл
- Жир свинячий – 80 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо та очищаємо овочі для заготівлі заправки для борщу із буряка, помідорів, моркви, перцю з оцтом.
Крок 2. Буряк натираємо на тертці і викладаємо її в каструлю. Доповнюємо цукром, оцтом. Тушкуємо до м’якості на невеликому вогні.
Крок 3. Ошпарюємо помідори, охолоджуємо їх і очищаємо від шкірки.
Крок 4. Дрібно рубаємо очищений інгредієнт.
Крок 5. Викладаємо помідори на розігріту сковороду.
Крок 6. Тушкуємо на повільному вогні до розм’якшення і випаровування рідини.
Крок 7. Подрібнюємо цибулю. Моркву натираємо або розбираємо тонкими брусочками.
Крок 8. Очищаємо часник і дрібно рубаємо ножем.
Крок 9. Смажимо цибулю та моркву до м’якості на свинячому жирі. Додаємо до них часник.
Крок 10. Очищаємо болгарські перці від насіння і дрібно нарізаємо їх.
Крок 11. Відправляємо в загальну масу. Перемішуємо і смажимо 5 хвилин.
Крок 12. Викладаємо обсмажені овочі до буряка.
Крок 13. Також викладаємо суміш з помідорів. Солимо вміст.
Крок 14. Тушкуємо 10 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 15. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Закатуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 16. Заправка для борщу із буряка, помідорів, моркви, перцю з оцтом готова. Прибирайте на зберігання!
Борщова заправка з помідорами, перцем і квасолею
Борщова заправка з помідорів, перців і квасолею порадує вас яскравим смаком, апетитним виглядом і поживними властивостями. З такого продукту ви швидко зваріть ситний суп для сімейного обіду. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4 л.
Інгредієнти:
- Буряк – 1 кг
- Квасоля – 350 гр.
- Морква – 0,5 кг
- Помідори – 1,5 кг
- Перець болгарський – 0,6 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,4 кг
- Сіль – 90 гр.
- Цукор – 90 гр.
- оцтова Есенція 70% – 2 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок.
- Масло рослинне – 230 мл
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі борщової заправки з помідорами, перцем і квасолею першим ділом вимочуємо квасоля. Можна потримати її у воді 1 годину. Потім її треба відварити до напівготовності.
Крок 2. Очищаємо моркву натираємо на тертці або подрібнюємо в кухонному комбайні.
Крок 3. Так само чинимо з буряком.
Крок 4. Подрібнюємо помідори.
Крок 5. Очищаємо болгарські перці від насіння і ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 6. Розігріваємо казан з олією. Обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю до рум’янцю і доповнюємо його масою з помідорів.
Крок 7. Тушкуємо 7 хвилин і викладаємо сюди буряк.
Крок 8. Перемішуємо, тушкуємо 15 хвилин додаємо моркву.
Крок 9. Після м’якості овочів викладаємо болгарські перці.
Крок 10. Додаємо сюди квасоля.
Крок 11. Солимо, доповнюємо цукром. Перемішуємо і тушкуємо до готовності квасолі і перців.
Крок 12. В кінці додаємо подрібнену петрушку.
Крок 13. Вимикаємо вогонь і вмішуємо сюди оцтову есенцію.
Крок 14. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам.
Крок 15. Закриваємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 16. Борщова заправка з помідорів, перців і квасолею готова!
Заправка для борщу з перцем, помідорами і лимонною кислотою
Заправка для борщу з перцем, помідорами і лимонною кислотою – це проста у виконанні і потрібна домашня заготовка. З таким продуктом ви швидко і легко приготуєте апетитний суп для сімейного обіду. Обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з покроковими фото.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Склад:
На 3 півлітрові банки:
- Буряк – 4 шт.
- Перець болгарський – 4 шт.
- Морква – 3 шт.
- Помідори – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
- Окріп – 1 склянка
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо заправку для борщу з перцем, помідорами і лимонною кислотою. Підготуємо потрібні продукти.
Крок 2. Очищену буряк ріжемо невеликими кубиками.
Крок 3. Так само чинимо з морквою.
Крок 4. Розігріваємо казан з олією. Смажимо на ньому буряк і моркву близько 5-10 хвилин.
Крок 5. Подрібнюємо цибулю.
Крок 6. Викладаємо його в загальну масу і готуємо ще стільки ж.
Крок 7. Подрібнюємо болгарський перець.
Крок 8. На невеликі кубики розбираємо помідори.
Крок 9. Відправляємо овочі в загальну масу. Засипаємо сіллю і цукром. Тушкуємо близько 15 хвилин і виливаємо склянку окропу. Тушкуємо ще 5 хвилин, додаємо лимонну кислоту.
Крок 10. Стерилізуємо банки і кип’ятимо кришки.
Крок 11. Наповнюємо банки гарячої заготівлею. Закатуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
Крок 12. Заправка для борщу з перцем, помідорами і лимонною кислотою готова!