Навага в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Навага в духовці — це чудове частування, яке можна подати гостям. У рибі дуже мало кісток і не варто переживати за подачу до святкового столу. Любителі риби з радістю скуштують чудове блюдо, не похлинувшись кісточками. Навага відноситься до сімейства тріскових риб. М’ясо риби ніжне і злегка солодкувате. Досить великі тушки можна приготувати по-різному. З варіантами можна ознайомитися у сьогоднішній добірці.

Навага, запечена у фользі в духовці

Навага, запечена у фользі в духовці, володіє приголомшливим смаком і ніжною текстурою. Приготування не обтяжить навіть самого ледачого людини. Соковита рибка ідеальна для подачі на пізній прийом їжі – смачно і без шкоди для фігури. Її подають окремо або разом з будь-якими гарнірами.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Навага 2 шт.
  • Лимон за смаком
  • Розмарин ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Зберіть інгредієнти для чудового страви. Дістаньте навагу заздалегідь, щоб риба відтанула.
  2. Розріжте черевце і приберіть кишки. Обріжте хвіст і видаліть зябра. Обполосніть і приберіть вологу рушниками.
  3. Підготовлені тушки розріжте, але не до кінця.
  4. Цитрус обмийте, розріжте на часточки. В підготовлені отвори вставте лимонні дольки.
  5. Тушки приправте сіллю, перцем і розмарином. Натріть зовні і всередині.
  6. На лист фольги для запікання укладіть пергамент, а зверху покладіть тушку. Запакуйте рибу.
  7. Запаковані тушки розмістіть на деку. Увімкніть духовку, виставивши 180 градусів. Запікайте 25 хвилин.
  8. Витягніть тушки через час. Розпакуйте фольгу.
  9. Подавайте ніжну рибу, прикрасивши за бажанням і доповнивши гарніром. Запрошуйте рідних і близьких на дегустацію. Приємного апетиту!