Навага в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Навага в духовці — це чудове частування, яке можна подати гостям. У рибі дуже мало кісток і не варто переживати за подачу до святкового столу. Любителі риби з радістю скуштують чудове блюдо, не похлинувшись кісточками. Навага відноситься до сімейства тріскових риб. М’ясо риби ніжне і злегка солодкувате. Досить великі тушки можна приготувати по-різному. З варіантами можна ознайомитися у сьогоднішній добірці.

Навага, запечена у фользі в духовці

Навага, запечена у фользі в духовці, володіє приголомшливим смаком і ніжною текстурою. Приготування не обтяжить навіть самого ледачого людини. Соковита рибка ідеальна для подачі на пізній прийом їжі – смачно і без шкоди для фігури. Її подають окремо або разом з будь-якими гарнірами.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Навага 2 шт.
  • Лимон за смаком
  • Розмарин ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Зберіть інгредієнти для чудового страви. Дістаньте навагу заздалегідь, щоб риба відтанула.
  2. Розріжте черевце і приберіть кишки. Обріжте хвіст і видаліть зябра. Обполосніть і приберіть вологу рушниками.
  3. Підготовлені тушки розріжте, але не до кінця.
  4. Цитрус обмийте, розріжте на часточки. В підготовлені отвори вставте лимонні дольки.
  5. Тушки приправте сіллю, перцем і розмарином. Натріть зовні і всередині.
  6. На лист фольги для запікання укладіть пергамент, а зверху покладіть тушку. Запакуйте рибу.
  7. Запаковані тушки розмістіть на деку. Увімкніть духовку, виставивши 180 градусів. Запікайте 25 хвилин.
  8. Витягніть тушки через час. Розпакуйте фольгу.
  9. Подавайте ніжну рибу, прикрасивши за бажанням і доповнивши гарніром. Запрошуйте рідних і близьких на дегустацію. Приємного апетиту!

Навага з цибулею і морквою в духовці

Навага з цибулею і морквою в духовці – шалено смачне і доступне блюдо. Бюджетна морська риба в поєднанні з овочами виходить мега ошатною. Просте частування виглядає презентабельно навіть на святковому столі. Риба виходить соковитою і ніжною і чудово поєднується з овочами.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Навага – 500 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля порей – 130 гр.
  • Селера – 80 гр.
  • Соєвий соус – 15 мл
  • Винний оцет – 20 мл
  • цукор – пісок- 25 гр.
  • Пшеничне борошно для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль морська – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вийміть навагу з морозильника, щоб риба відтанула. Розріжте черевце і витягніть тельбухи з кишками. Відріжте хвіст. Обмийте і промокніть вологу рушниками.

Крок 2. Підготовлені тушки поріжте на шматки.

Крок 3. У тарілку насипте борошно, підсолити і запаніруйте рибні шматки.

Крок 4. На гарячу сковорідку налийте масло. Підсмажте рибу з двох боків до рум’яності.

Крок 5. Моркву очистіть від шкірки економкою. Натріть на тертці.

Крок 6. Цибуля порей звільніть від верхнього шару. Нарубаєте кільцями.

Крок 7. На чавунну сковорідку налийте масло. Обсмажте овочі до м’якості. Підсоліть і подсахарите. Вилийте соєвий соус і винний оцет. Протушкувати до випаровування рідини.

Крок 8. Підрум’янену рибу прикрийте яскравою засмажкою. Увімкніть духовку, виставивши 180 градусів. Готуйте 10-15 хвилин.

Крок 9. Подавайте соковиту яскраву рибу, прикрасивши за своїм бажанням.

Крок 10. Запрошуйте домочадців на дегустацію. Приємного апетиту!

Соковита навага, запечена в сметані

Соковита навага, запечена в сметані, виходить незвичайно ніжною і апетитною. Ароматна риба наповнить вас приємними враженнями. Вам варто приготувати соковите частування, я вас запевняю. Гастрономічне задоволення вам забезпечено. Рибна закуска чудова в гарячому і охолодженому стані.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Навага – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля-шалот – 2 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 / 3 ч. л.
  • Розмарин – ½ ч. л.
  • Пшеничне борошно для панірування.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти для чарівного страви. Дістаньте навагу, тушки повинні відтанути.

Крок 2. Вспорите черево і витягніть кишки. Відріжте хвіст і голову. Сполосніть і промокніть вологу рушниками. Підготовлені тушки поріжте на шматки.

Крок 3. У тарілку насипте борошно, підсолити і запаніруйте рибні шматки. На гарячу сковорідку налийте масло. Підсмажте рибу з обох сторін.

Крок 4. Цибулю-шалот і часник звільніть від верхнього шару. Одну цибулину нарубайте півкільцями, а другу дрібно наріжте. Часник теж дрібно нарубаєте. Ємність для запікання промажте маслом. Розподіліть цибульні півкільця.

Крок 5. Змішайте соєвий соус, сметану, куркуму і розмарин. Приперчите і підсолити.

Крок 6. Рум’яну рибу викладіть на цибульну подушку і полийте заправкою.

Крок 7. Прогрійте духовку, встановивши 180 градусів. Готуйте 25 хвилин.

Крок 8. Подавайте соковиту рибу, прикрасивши за бажанням. Доповніть гарніром. В цьому випадку ідеально підходить відварений рис. Запрошуйте сімейство на дегустацію. Приємного апетиту!

Навага з картоплею в духовці

Навага з картоплею в духовці – чудове блюдо для сімейного вечері за великим столом. Апетитна страва готується просто і не завдасть труднощів. Труднощів не виникне навіть у новачка на кухні. Поєднання риби і картоплі безпрограшне. Ніжна риба тане в роті і приносить незабутні відчуття.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Навага – 1 шт.
  • Картопля молода – 5 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Розмарин – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування форми.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти для божественної їжі. Дістаньте навагу, рибіна повинна розтанути.

Крок 2. Вспорите черево і вийміть кишки. Відрубайте хвіст і голову. Промийте і промокніть вологу рушниками. Підготовлені тушки поріжте на шматки.

Крок 3. Ємність для запікання промажте маслом. Навагу присипте сіллю і перцем і натріть шматки. Розподіліть по формі.

Крок 4. Молоду картоплю помийте щіткою для миття овочів. Підготовлену картоплю нарубайте тонкими напівкружечками.

Крок 5. Картоплю складіть в миску. Підсолити, приперчите і посипати розмарином. Розмішайте.

Крок 6. Розкладіть по рибі.

Крок 7. Промажте зверху сметаною. Прогрійте духовку, встановивши 180 градусів. Готуйте 30 хвилин.

Крок 8. Витягніть форму через час.

Крок 9. Подавайте апетитне частування, прикрасивши за бажанням. Запрошуйте сімейство на дегустацію. Приємного апетиту!

Навага, запечена з овочами

Навага, запечена з овочами, з легкістю прикрасить будь-який прийом їжі. Для тих, хто контролює свою вагу і харчування, це ідеальне блюдо. Морська риба коштує недорого і не вдарить по вашій кишені. Соковита риба сподобається всім, особливо припаде до смаку любителям рибних закусок.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Навага – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Кабачки – ½ шт.
  • Майонез/сметана – 50 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти для чудового прийому їжі. Дістаньте навагу, рибини повинні відтанути. Кабачки, помідори і перець промийте і просушіть. З цибулі і часнику приберіть верхній шар.

Крок 2. Вспорите черево і витягниті кишки. Відрубайте хвіст і голову. Промийте і промокніть вологу рушниками. Підготовлені тушки поріжте на шматки. Навагу присипте сіллю і перцем і натріть шматки.

Крок 3. Майонез розведіть з водою до стану рідкої підливи. Замість майонезу можна використовувати сметану. Рибу складіть в миску і залийте соусом. Поки буде маринуватися риба, займіться овочами.

Крок 4. У перцю приберіть серцевину і наріжте З кабачками виконайте ті ж дії.

Крок 5. Цибулину дрібно наріжте. Часник теж дрібно нарубаєте. Помідори нарізати напівкружечками.

Крок 6. Ємність для запікання промажте маслом. Розподіліть цибулю. Рибу викладіть на цибульну подушку, розподіліть між шматочками помідори. Інші овочі складіть в миску з заправкою. Трохи присолите.

Крок 7. Овочі розподіліть по рибі.

Крок 8. Прогрійте духовку, встановивши 180 градусів. Готуйте 30 хвилин.

Крок 9. Подавайте соковиту рибу, прикрасивши за бажанням. Запрошуйте домашніх на дегустацію. Приємного апетиту!

Навага з майонезом в духовці

Навага з майонезом в духовці виглядає мега апетитною. Приготовлену таким чином рибу без проблем можна подати гостям. Морська риба не має запаху і дрібних кісточок. Ніжна риба сподобається вам, не сумнівайтеся. Смачно і без особливих труднощів можна зварганити чудовий вечеря!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Навага – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез – 100 мл
  • Приправа для риби – щіпка.
  • Кріп сушений – щіпка.
  • Сіль адигейська – за смаком.
  • Перець чилі мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаньте навагу заздалегідь, щоб риба відтанула. Розріжте черевце і приберіть кишки. Обполосніть і приберіть вологу рушниками.

Крок 2. Обріжте хвіст.

Крок 3. Підготуйте спеції.

Крок 4. Тушки натріть адигейської сіллю, меленим перцем чилі і приправою для риби.

Крок 5. З лука приберіть верхній шар. Цибулини наріжте кільцями.

Крок 6. Цибуля складіть в миску налийте трохи води, додайте майонез, додати сушений кріп і перець чилі.

Крок 7. З часнику приберіть верхній шар.

Крок 8. Подрібніть часник і додайте до цибулі.

Крок 9. Розмішайте.

Крок 10. Рибу в спеціях складіть на алюмінієву фольгу для запікання.

Крок 11. Розподіліть ароматний цибулю.

Крок 12. Упакуйте у фольгу.

Крок 13. Згорток складіть у форму.

Крок 14. Прогрійте духовку, встановивши 200 градусів. Готуйте 20 хвилин.

Крок 15. Через деякий час виймаємо рибу з духовки і розкриваємо фольгу, ставимо в духовку ще на 15 хвилин. За цей час зайва волога випарується, а риба підрум’яниться.Крок 16. Навага збереже соковитість під цибулевої подушкою і залишиться ніжною.

Крок 17. Поки запікається риба, можна приготувати гарнір. У мене картопляне пюре.

Крок 18. Соковиту рибу викладіть на пюре.

Крок 19. Приємного апетиту!

Навага, запечена цілком

Навага, запечена цілком – дуже смачне частування для рідних і близьких. Страва готується дуже просто і зовсім не обтяжить вас і не відніме багато часу. Поки риба запікається в додаток можна приготувати гарнір. Картопля або рис будуть ідеальні. Риба практично не має кісточок і в якості страви для гостей більш ніж прийнятний варіант.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Навага – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаньте навагу, рибини повинні відтанути. Розріжте черевце і вийміть кишки. Обполосніть і промокніть вологу рушниками. Відрубайте хвіст.

Крок 2. Змішайте заливку. З часнику приберіть верхній шар. Подрібніть часник і складіть в миску зі сметаною. Зелень промийте і нарубаєте, закиньте до іншим складовим. Підсоліть і приперчите. Розмішайте.

Крок 3. Тушки натріть сіллю всередині і зовні, рибу складіть на алюмінієву фольгу для запікання. З фольги сформуйте бортики.

Крок 4. Навагу полийте ароматною заливкою.

Крок 5. Прогрійте духовку, встановивши 200 градусів. Готуйте 25 хвилин.

Крок 6. Навага збереже соковитість і залишиться ніжною. Подавайте ніжну рибу, прикрасивши за бажанням. Запрошуйте рідних і близьких на дегустацію. Приємного апетиту!