Макарони з сиром – це проста та смачна страва для домашнього обіду або вечері. Таке частування можна приготувати у різний спосіб: на сковороді, в духовці, з додаванням яєць або овочів. Найкращі кулінарні ідеї шукайте у нашій перевіреній добірці з десяти швидких рецептів приготування з покроковими фотографіями.
Макарони з сиром на сковороді
Макарони з сиром на сковороді виходять дуже смачними та апетитними. Таке кулінарне рішення ідеально підійде для швидкого сімейного обіду чи вечері. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Макарони – 150 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 100 гр.
- Бульйон – 500 мл.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Олія – для смаження
Процес приготування:
Макарони з сиром готуються швидко та просто. Підготуємо продукти за списком у потрібній кількості.
Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї олію. На прогріту олію занурюємо подрібнену цибулю. Смажимо його, помішуючи протягом трьох хвилин.
До рум’яної цибулі в сковороді висипаємо макарони. Перемішуємо та смажимо ще дві хвилини.
Заливаємо продукти бульйоном (можна замінити звичайною кип’яченою водою). Солимо вміст сковороди та перемішуємо.
Прикриваємо частування кришкою та готуємо на невеликому вогні близько 15 хвилин.
Через 15 хвилин посипаємо страву сиром, натертим на дрібній або середній тертці. Прогріваємо одну хвилину та прибираємо з вогню.
Макарони з сиром на сковороді готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!
Запіканка з макаронів з сиром у духовці
Запіканка з макаронів з сиром у духовці – це проста і цікава кулінарна ідея, яка відмінно підійде для домашнього обіду, вечері або перекушування. Для швидкого та нескладного приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Макарони – 250 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 300 мл.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Макарони відварюємо в окропі так, як це вказано на упаковці.
Крок 3. Готові макарони відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.
Крок 4. Твердий сир натираємо на тертці із дрібними зубчиками.
Крок 5. В окремій мисці збовтуємо курячі яйця.
Крок 6. До яєць вливаємо молоко.
Крок 7. Перемішуємо суміш із яєць та молока.
Крок 8. Сюди ж викладаємо подрібнений на тертці сир.
Крок 9. Знову все перемішуємо.
Крок 10. Додаємо сіль та чорний мелений перець за смаком.
Крок 11. Ще раз перемішуємо заливку.
Крок 12. Відварені макарони викладаємо у форму для запікання, змащену олією.
Крок 13. Заливаємо їх сирною заготовкою і забираємо в розігріту до 180 ° духовку на 20 хвилин.
Крок 14. Запіканка з макаронів із сиром у духовці готова. Подавайте до столу!
Макарони з сиром та вершками в духовці
Макарони з сиром та вершками в духовці виходять неймовірно ніжними та смачними. Таке частування точно урізноманітнить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Подавайте до обіду чи вечері. Для приготування використовуйте наш перевірений рецепт із фотографіями.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Макарони – 350 гр.
- Вершки – 300 мл.
- Сир – 200 гр.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Борошно – 1,5 ст.
- Горіх мускатний – 0,5 ч. л.
- Спеції – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Макарони відварюємо до готовності, як зазначено на упаковці.
Крок 2. Розігріваємо сковороду із вершковим маслом.
Крок 3. На олії обсмажуємо муку|борошно| до золотистого відтінку.
Крок 4. Вливаємо до продуктів вершки, перемішуємо та гасимо на невеликому вогні до загущення.
Крок 5. Додаємо в соус тертий на тертці сир та спеції. Вимішуємо до розплавлення сиру.
Крок 6. Відварені макарони викладаємо у форму для запікання. Заливаємо продукт соусом і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Крок 7. Макарони з сиром та вершками в духовці готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!
Макарони у вершковому соусі з сиром на сковороді.
Макарони у вершковому соусі з сиром на сковороді – це напрочуд смачне та цікаве частування, яке точно урізноманітнить домашній стіл. Подавайте просту та апетитну страву в ніжному соусі до обіду чи вечері. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Макарони – 200 гр.
- Вершки – 200 мл.
- Сир пармезан – 100 грн.
- Сіль – 1 ст.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Макарони відварюємо в киплячій підсоленій воді до готовності.
Крок 2. У цей час натираємо твердий сир на великій тертці.
Крок 3. Готові макарони відкидаємо на друшляк і викладаємо в сковороду з оливковою олією.
Крок 4. Заливаємо макарони вершками. Готуємо страву на повільному вогні.
Крок 5. Сюди ж висипаємо тертий на тертці сир.
Крок 6. Добре перемішуємо макарони з сиром і вершками. Прогріваємо та прибираємо з плити.
Крок 7. Макарони у вершковому соусі із сиром на сковороді готові. Подавайте апетитну страву до столу!
Запіканка з макаронів з сиром та яйцем
Запіканка з макаронів з сиром та яйцем порадує вас не лише цікавим смаком та поживністю, але й нескладним кулінарним процесом. Відмінна ідея для швидкого перекушування або обіду для всієї родини. Спробуйте приготувати макаронну запіканку за рецептом.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Макарони відварені – 5 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сир – 70 гр.
- Сметана – 2 ст.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо яйце та сметану. Вимішуємо віночком до однорідності.
Крок 3. Сюди відправляємо сир і продовжуємо все перемішувати.
Крок 4. Доповнюємо масу тертим сиром на тертці. Всипаємо лише половину сиру. Також додаємо сіль та чорний мелений перець.
Крок 5. Відварюємо макарони готовності та занурюємо їх у нашу яєчну суміш.
Крок 6. Перекладаємо заготовку у форму для запікання, змащену олією, і відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 15 хвилин. Після посипаємо частування сиром, що залишився, і запікаємо ще 5 хвилин.
Крок 7. Запіканка з макаронів з сиром та яйцем готова. Подавайте до столу!
Макарони з сиром, фаршем та помідорами
Макарони з сиром, фаршем та помідорами – це дуже смачна та поживна страва для домашнього столу. Також таке частування порадує швидким та нескладним кулінарним процесом. Для цього використовуйте наш рецепт із покроковими фотографіями. Порадуйте себе та своїх близьких!
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Макарони – 180 гр.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Помідори – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Томатна паста – 25 гр.
- Сіль за смаком.
- Вода – 150 мл.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
- Петрушка – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Дрібно рубаємо ножем цибулю і обсмажуємо її на олії пару хвилин.
Крок 3. На невеликі шматочки обробляють моркву і викладаємо її до цибулі.
Крок 4. Обсмажуємо овочі разом близько 3-5 хвилин.
Крок 5. Сюди відправляємо м’ясний фарш.
Крок 6. Добре все перемішуємо і смажимо близько 10 хвилин до рум’янцю.
Крок 7. У цей час відварюємо макарони у підсоленій воді близько 7 хвилин.
Крок 8. Макарони відкидаємо на сито і даємо стекти воді.
Крок 9. У обсмажений фарш додаємо сіль та чорний мелений перець.
Крок 10. Сюди додаємо томатну пасту.
Крок 11. Гасимо фарш з овочами близько 5 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
Крок 12. Надсилаємо сюди тонкі часточки помідорів.
Крок 13. Обережно все перемішуємо і готуємо під кришкою ще 3 хвилини.
Крок 14. Посипаємо наше частування тертим сиром на тертці.
Крок 15. Знову все добре перемішуємо.
Крок 16. Далі до сковороди відправляємо відварені макарони.
Крок 17. Ще раз все перемішуємо та готуємо ще дві-три хвилини.
Крок 18. Макарони з сиром, фаршем та помідорами готові. Подавайте до столу, посипавши подрібненою зеленню!
Макарони з сиром та куркою
Макарони з сиром та куркою – ця ситна та проста у виконанні кулінарна ідея для домашнього обіду. Апетитне частування сподобається як дорослим, і дітям. Для швидкого приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Макарони – 140 гр.
- Стегна куряче – 200 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 3 ст.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.
Крок 2. Куряче стегно відварюємо в киплячій підсоленій воді близько 30 хвилин.
Крок 3. Охолоджуємо курку і м’ясо нарізаємо дрібними смугами.
Крок 4. Очищаємо цибулю і ріжемо її тонкими півкільцями.
Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо сюди куряче м’ясо з цибулею.
Крок 6. Обсмажуємо продукти близько 5 хвилин, додаємо сіль та перець за смаком.
Крок 7. Також відварюємо макарони в киплячій підсоленій воді до готовності. Відкидаємо їх на друшляк.
Крок 8. Відварені макарони викладаємо у сковороду до курки.
Крок 9. Сюди викладаємо сметану і додаємо тертий на тертці сир.
Крок 10. Перемішуємо вміст та готуємо близько трьох хвилин.
Крок 11. Макарони з сиром та куркою готові. Можна подавати до столу!
Макарони з сиром та грибами
Макарони з сиром та грибами виходять цікавими за смаком та поживними. Таке частування точно урізноманітнить ваш стіл і нікого не залишить байдужим. Подавайте до обіду чи вечері у родинному колі. Для приготування використовуйте наш перевірений рецепт із фотографіями.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Макарони – 200 гр.
- Гриби печериці – 250 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.
Крок 2. Доводимо до кипіння воду в каструлі, солимо її та опускаємо сюди макарони. Варимо близько 9 хвилин.
Крок 3. Промиваємо печериці, нарізаємо їх тонкими пластинками. Викладаємо сковороду з олією.
Крок 4. Обсмажуємо гриби близько 6-7 хвилин.
Крок 5. Макарони відкидаємо на друшляк і потім викладаємо в сковороду до грибів. Додаємо спеції та перемішуємо.
Крок 6. Доповнюємо наше частування тертим сиром.
Крок 7. Добре все перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Крок 8. Макарони з сиром та грибами готові. Можна подавати до столу та пригощатися!
Макарони з плавленим сиром на сковороді
Макарони з плавленим сиром на сковороді виходять неймовірно смачними та апетитними. Таке кулінарне рішення ідеально підійде для швидкого обіду чи вечері. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Макарони – 200 гр.
- Сир плавлений – 1 шт.
- Сіль – 1 ст.
- Олія вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Доводимо до кипіння воду у каструлі на плиті.
Крок 2. У цей час нарізаємо плавлений сир дрібними кубиками.
Крок 3. У киплячу воду всипаємо сіль і перемішуємо.
Крок 4. Далі сюди занурюємо макарони.
Крок 5. Варимо макарони до готовності, як зазначено на упаковці.
Крок 6. Потім продукт перекладаємо на сито та промиваємо під холодною водою.
Крок 7. Прогріваємо сковороду із вершковим маслом.
Крок 8. Викладаємо сюди наші підготовлені макарони.
Крок 9. Обсмажуємо макарони пару хвилин на помірному вогні, постійно помішуючи.
Крок 10. Доповнюємо макарони кубиками плавленого сиру.
Крок 11. Продовжуємо готувати на помірному вогні та перемішувати.
Крок 12. Готуємо до розплавлення сиру плавленого. Далі можна вимикати вогонь.
Крок 13. Макарони із плавленим сиром на сковороді готові. Частуйтесь!
Макарони з сиром та беконом
Макарони з сиром та беконом – це дуже смачна та апетитна страва для домашнього обіду або вечері. Крім того, таке частування відрізняється простим та швидким кулінарним процесом. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Макарони – 300 гр.
- Бекон – 200 грн.
- Сир твердий – до смаку.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – 5 гр.
- Перець чорний мелений – 1 гр.
- Вода – 3 л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.
Крок 2. Доводимо до кипіння воду в каструлі та всипаємо сіль.
Крок 3. У киплячу підсолену воду відправляємо макарони і варимо на 1 хвилину менше часу, вказаного на упаковці.
Крок 4. У цей час бекон обробляють на невеликі шматочки.
Крок 5. Очищену цибулю також дрібно рубаємо ножем.
Крок 6. Часник подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна використати спеціальний прес.
Крок 7. Розігріваємо сковороду та обсмажуємо шматочки бекону протягом 1 хвилини.
Крок 8. Відправляємо до бекону цибулю і смажимо разом ще 3 хвилини.
Крок 9. Сюди ж відправляємо часник та чорний мелений перець. Вливаємо половину склянки води. Можна використовувати воду, у якій варили макарони. Продукти гасимо близько 5 хвилин і доповнюємо сіллю, якщо це потрібно.
Крок 10. Готові макарони попередньо відкидаємо на друшляк і викладаємо в сковороду з беконом. Готуємо ще 1 хвилину, вимикаємо вогонь і перед подачею посипаємо тертим сиром.
Крок 11. Макарони з сиром та беконом готові. Можна куштувати!