Смажена риба на пательні — 10 рецептів приготування з покроковими фото

Смажена риба на пательні – це універсальна кулінарна ідея для сімейного обіду або вечері. Апетитну рибу можна приготувати різними способами. Кращі ідеї шукайте у нашій перевіреної збірці з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями. Урізноманітніть своє меню.

Смажена риба в клярі на сковороді

Смажена риба в клярі на сковороді порадує вас хрусткою скоринкою і гарним зовнішнім виглядом. Таке частування можна подавати до столу з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Риба 400 гр. (філе)
  • Сметана 150 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно 100 гр.
  • Часник 1 зуб.
  • Кріп 1 пучок
  • Сіль ½ ч. л.
  • Спеції для риби за смаком
  • Сода харчова 1 щіпка
  • Масло рослинне 100 мл

Процес приготування:

  1. Смажена риба на сковороді готується швидко і просто. Рибне філе попередньо розморожуємо і нарізаємо порційними шматочками.
  2. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, куряче яйце, соду, сіль, спеції і подрібнений кріп.
  3. Збиваємо масу і доповнюємо борошном з содою. Вимішуємо до розбивання грудок.
  4. Продавлюємо сюди зубчик часнику. Знову перемішуємо.
  5. Кожен шматочок філе опускаємо в кляр.
  6. Розігріваємо сковороду з роститьельным маслом. Викладаємо сюди рибу.
  7. Обсмажуємо близько 7 хвилин з кожного боку до яскравого рум’янцю.
  8. Смажена риба в клярі на сковороді готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Риба, смажена у фритюрі

Риба, смажена у фритюрі, виходить неймовірно хрустким і золотистим. Відмінне рішення для вашого ситного обіду або перекусу. Готовий продукт можна подавати з гарнірами або просто з чорним хлібом. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • очищений Судак – 0,4 кг
  • Пиво – 50 мл
  • Борошно – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л. + для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Віночком збиваємо куряче яйце.

Крок 3. Вливаємо сюди пиво і рослинне масло. Перемішуємо.

Крок 4. Поступово всипаємо борошно і сіль.

Крок 5. Вимішуємо масу до повної однорідності й зникнення грудочок.

Крок 6. Попередньо розморожуємо рибу і поділяємо її на філе.

Крок 7. Розрізаємо продукт на невеликі шматочки.

Крок 8. Перчимо і солимо рибу за смаком.

Крок 9. Занурюємо в підготовлений кляр.

Крок 10. Готуємо фритюр. Розігріваємо велику кількість олії в сотейнику або глибокій сковороді. Занурюємо сюди рибу.

Крок 11. Обсмажуємо до золотавої скоринки і дістаємо з олії щипцями.

Крок 12. Перекладаємо частування на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Крок 13. Риба, смажена у фритюрі готова. Можна пробувати!

Смажена риба з цибулею на сковороді

Смажена риба з цибулею на сковороді відмінно різноманітить ваше домашнє меню, а також порадує простим кулінарним процесом. Для нескладного приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і близьких апетитним частуванням!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Риба річкова – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • соєвий Соус – 6 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу очищаємо і ріжемо її на порційні шматочки. Трохи солимо, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 2. Знімаємо з лушпиння ріпчастої цибулі, після ріжемо його кільцями.

Крок 3. Для кляру змішуємо курячі яйця і соєвий соус. Збиваємо виделкою або вінчиком.

Крок 4. Додаємо сюди борошно і чорний мелений перець. Збиваємо до повної однорідності.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і кладемо сюди цибулю.

Крок 6. Обсмажуємо цибулю до легкого рум’янцю.

Крок 7. Далі цибулю перекладаємо на тарілку.

Крок 8. Підготовлену рибу обвалюють у борошні.

Крок 9. Далі продукт відправляємо в сковороду з олією. Смажимо до яскравого рум’янцю.

Крок 10. Перевертаємо і готуємо з іншого боку.

Крок 11. Смажена риба з цибулею на сковороді готова. Подавайте апетитне блюдо до столу!

Смажена риба в борошні та яйці

Смажена риба в борошні та яйці відрізняється поєднанням неймовірною соковитості з апетитною золотистою скоринкою. Такий продукт послужить відмінним рішенням для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Судак – 1-1,5 кг
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу очищаємо і поділяємо на філе.

Крок 2. У ступці з’єднуємо сіль і спеції. Розминаємо і перемішуємо.

Крок 3. Гарненько натираємо рибне філе сумішшю спецій. Залишаємо на 10-15 хвилин.

Крок 4. З’єднуємо курячі яйця в невеликій глибокій тарілці. Доповнюємо їх спеціями.

Крок 5. Додаємо борошно і збиваємо до однорідності.

Крок 6. У підготовлений кляр опускаємо рибне філе.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Кладемо сюди рибу.

Крок 8. Обсмажуємо до золотавої скоринки з обох сторін.

Крок 9. Смажена риба в борошні та яйці готова. Подавайте до столу!

Риба з цибулею та морквою на сковороді

Риба з цибулею та морквою на сковороді порадує вас яскравим смаком, поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом. Таке блюдо стане відмінним рішенням для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Риба – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Борошно для панірування.
  • Сік лимонний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожену і очищену рибу ділимо на порційні шматки. Солимо і посипаємо спеціями, поливаємо лимонним соком. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 2. Ріжемо цибулю невеликими кубиками і натираємо на тертці моркву.

Крок 3. Рибу обвалюють у борошні й обсмажуємо до рум’янцю на сковороді з рослинним маслом.

Крок 4. Викладаємо до риби цибулю.

Крок 5. Далі додаємо терту на тертці моркву.

Крок 6. При необхідності додаємо ще спецій.

Крок 7. Продавлюємо сюди зубчики часнику.

Крок 8. Вливаємо трохи води і тушкуємо до м’якості овочів.

Крок 9. Риба з цибулею та морквою на сковороді готова. Пригощайтеся!

Смажена риба в панірувальних сухарях

Смажена риба в панірувальних сухарях порадує хрусткою золотистою скоринкою і яскравим смаком. Таке частування можна подавати до столу з хлібом, овочами або гарячими гарнірами. Зробіть своє домашнє меню за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Філе риби – 350 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Рибу попередньо поділяємо на філе, потім на порційні шматочки.

Крок 2. Солимо, перчимо і поливаємо лимонним соком. Перемішуємо.

Крок 3. Збиваємо курячі яйця. Занурюємо сюди рибні шматочки.

Крок 4. Відміряємо потрібну кількість панірувальних сухарів.

Крок 5. Обвалюємо рибу в сухарях і знову занурюємо в яєчну суміш.

Крок 6. Перекладаємо в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 7. Смажена риба в панірувальних сухарях готова. Подавайте до столу!

Червона риба, смажена на сковороді

Червона риба, смажена на сковороді, порадує своїм ніжним смаком і соковитістю. Таке апетитне частування можна подавати до столу з овочами або іншими гарнірами за смаком. Ваші близькі не зможуть встояти перед такою стравою. Спробуйте приготувати на нашу покрокового рецептом!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стейки з червоної риби – 2 шт.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло оливкова – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Рибні стейки поливаємо лимонним соком.

Крок 2. Посипаємо їх сіллю і спеціями.

Крок 3. Поливаємо оливковою олією, гарненько обмазуємо заготовки з усіх боків.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Кладемо сюди стейки. Обсмажуємо на сильному вогні близько 1-2 хвилин з кожного боку.

Крок 5. Перевертаємо рибу обережно, щоб вона не розвалилася.

Крок 6. Зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і готуємо близько 5 хвилин.

Крок 7. Червона риба, смажена на сковороді, готова. Пригощайтеся!

Філе минтая на сковороді

Філе минтая на сковороді – це проста і швидка кулінарна ідея для вашого сімейного столу. Така риба порадує вас яскравим смаком і поживними властивостями. Можна подавати до столу з будь-якими гарнірами за смаком. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Філе минтая – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 60 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Спеції для риби – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо філе минтая.

Крок 2. Після розморожування обсушуємо інгредієнт за допомогою паперових рушників.

Крок 3. Яйце вимішуємо віночком з сіллю і спеціями для риби.

Крок 4. Філе минтая розбираємо на порційні шматочки.

Крок 5. Занурюємо рибу в яєчну суміш, потім обвалюємо її в панірувальних сухарях.

Крок 6. Викладаємо рибні шматочки на сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до рум’янцю.

Крок 7. Філе минтая на сковороді готово. Подавайте до столу з гарніром!

Соковита горбуша на сковороді

Соковита горбуша на сковороді нікого не залишить байдужим. Таке смачне і поживне блюдо стане відмінним рішенням для сімейного святкового обіду або вечері. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сметана – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо горбушу, промиваємо і очищаємо її.

Крок 2. Далі рибу поділяємо на філе і потім ріжемо на невеликі порційні шматочки.

Крок 3. Складаємо продукт в глибоку миску. Солимо, перчимо, акуратно перемішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин.

Крок 4. Очищаємо цибулю і ріжемо його на четвертинки.

Крок 5. Складаємо шматочки цибулі в чашу блендера разом із зубчиками часнику. Подрібнюємо.

Крок 6. У глибоку миску викладаємо сметану.

Крок 7. До сметані відправляємо масу з цибулі та часнику.

Крок 8. Розбиваємо сюди куряче яйце.

Крок 9. Додаємо сіль, перець, борошно і розпушувач.

Крок 10. Вимішуємо масу віночком до однорідності.

Крок 11. Вливаємо сюди рослинне масло і перемішуємо.

Крок 12. Занурюємо рибні шматочки в підготовлений кляр.

Крок 13. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Кладемо сюди рибні шматочки і обсмажуємо до рум’янцю.

Крок 14. Соковита горбуша на сковороді готова. Пригощайтеся!

Смажені карасі в сметані на сковороді

Смажена карасі в сметані на сковороді – просте і смачне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Урізноманітніть звичне меню разом з нашим перевіреним покроковими рецептом. Готову страву порадує поживними властивостями і гарним зовнішнім виглядом.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Карась – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Карасів очищаємо і промиваємо, зрізаємо голови.

Крок 3. Солимо і перчимо рибні тушки, поливаємо їх лимонним соком і відставляємо на час в сторону.

Крок 4. Ріжемо цибулю тонкими півкільцями і смажимо на олії до яскравого рум’янцю. Прибираємо в тарілку.

Крок 5. У це ж масло кладемо карасів. Смажимо до рум’яної скоринки з обох сторін.

Крок 6. Поливаємо рибу сметаною, готуємо під кришкою близько 7 хвилин.

Крок 7. Посипаємо рибу обсмаженою цибулею і подрібненим кропом. Можна прибирати з плити.

Крок 8. Смажена карасі в сметані на сковороді готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!