Стейк зубатки в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Стейки зубатки в духовці – це дуже яскраве і неймовірно смачне блюдо для вашого обіду, вечері або святкового столу. Щоб приготувати рибу в домашніх умовах, використовуйте перевірену кулінарну збірку з п’яти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Вибирайте підходящий для себе варіант і радуйте своїх близьких.

Стейки зубатки у фользі в духовці

Стейки зубатки у фользі в духовці – це яскраве частування для вашого столу, яке точно нікого не залишить байдужим. Готова риба виходить дуже соковитою, апетитною і поживною. Подавайте до столу з салатами, гарнірами та іншими доповненнями за смаком. Беріть на замітку перевірений покроковий рецепт!

Інгредієнти на
3 порц.

  • Зубатка 3 стейка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Спеції для риби 1 ч. л.
  • Коріандр мелений 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо стейки зубатки. Кожен кладемо на окремий шматочок фольги.
  2. Натираємо рибні шматочки сіллю і меленим коріандром з обох сторін.
  3. Також натираємо стейки спеціальної приправою для риби, посипаємо чорним меленим перцем.
  4. Починаємо згортати фольгу з рибою.
  5. Загортаємо стейки зубатки з фольгою на конвертик.
  6. Перекладаємо заготовки на деко. Готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Витягуємо з фольги тільки перед подачею.
  7. Стейки зубатки у фользі в духовці готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Стейк зубатки з картоплею в духовці

Стейк зубатки з картоплею в духовці виходить напрочуд смачним і поживним. Готовий продукт яскраво різноманітить ваше домашнє меню. Можна подавати до обіду, вечері чи в свята. Для нескладного приготування апетитного стейка з картоплею використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стейк зубатки – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для картоплі – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку. Стейки зубатки промиваємо під водою і обсушуємо паперовим рушником.

Крок 2. Солимо рибні шматочки і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 3. Картоплю очищаємо і нарізаємо кружальцями. Порційно викладаємо картоплю на шматочки фольги. Нам буде потрібно два шматки для двох стейків. Можна додати трохи солі і перцю.

Крок 4. Посипаємо картоплю спеціальної приправою.

Крок 5. Кладемо стейки на картоплю.

Крок 6. Загортаємо продукт фольгою і кладемо на деко для запікання. Готуємо 25 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Через 10 хвилин фольгу розкриваємо і посипаємо заготовки тертим сиром. Готуємо до завершення.

Крок 8. Стейк зубатки з картоплею в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Стейк зубатки з овочами в духовці

Стейк зубатки з овочами в духовці – це дуже яскраве і соковите блюдо, яке стане родзинкою вашого домашнього меню. Приготувати рибу смачно нескладно. Для цього беріть на замету покроковий кулінарний рецепт в домашніх умовах. Порадуйте себе і приємно здивуйте близьких.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Стейк зубатки – 2 шт.
  • Кабачок – 2 шт.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • в’ялені Помідори – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лимон – 2 скибочки.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Рис відварний – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп сушений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Стейки зубатки попередньо розморожуємо, промиваємо й обсушуємо. Для зручності можна розрізати на дві частини.

Крок 2. Рибу солимо і посипаємо сушеним кропом.

Крок 3. Очищаємо овочі: кабачки, болгарський перець, цибулю і зубчики часнику.

Крок 4. Кабачок нарізаємо соломкою, ріпчаста цибулю – тонкими півкільцями. Викладаємо овочі на деко з фольгою.

Крок 5. Викладаємо рибні шматочки. Закриваємо їх соломкою перцю, шматочками в’ялених помідорів і часточками лимона.

Крок 6. Прикриваємо фольгою і готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Після фольгу прибираємо і готуємо ще 15 хвилин.

Крок 7. За цей час відварюємо рис.

Крок 8. Стейк зубатки з овочами в духовці готовий. Подавайте до столу з рисом, соковита і яскрава частування!

Стейк зубатки з сиром в духовці

Стейк зубатки з картоплею в духовці – це дуже смачне і яскраве частування для вашого столу, яке точно нікого не залишить байдужим. Готова риба виходить неймовірно соковитою, апетитною і поживною. Подавайте до домашнього або святкового столу. Беріть на замітку перевірений покроковий рецепт!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Стейк зубатки – 5 шт.
  • Сир твердий – 300 гр.
  • Картопля – 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Зелень – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо стейки зубатки та обтираем їх паперовим рушником.

Крок 2. Натираємо заготовки сіллю і спеціями для риби. Поливаємо лимонним соком і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 3. Відрізаємо 5 шматочків фольги і формуємо з них форми з бортами під розмір стейків.

Крок 4. Очищаємо моркву натираємо на тертці.

Крок 5. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими кружками.

Крок 6. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, майонез і подрібнену зелень.

Крок 7. Перемішуємо заготовку до рівномірного розподілу продуктів.

Крок 8. Натираємо на тертці твердий сир.

Крок 9. Очищену картоплю ріжемо кружальцями.

Крок 10. У формочки з фольги порційно кладемо картоплю.

Крок 11. Далі кладемо моркву і цибулю.

Крок 12. Обмазуємо овочі соусом зі сметани, майонезу і зелені.

Крок 13. Кладемо рибу і трохи кілець цибулі.

Крок 14. Засипаємо все це тертим сиром.

Крок 15. Перекладаємо заготовки на деко. Прикриваємо шматком фольги.

Крок 16. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 17. Знімаємо фольгу і підрум’янюємо ще 10 хвилин.

Крок 18. Стейк зубатки з сиром в духовці готовий. Подавайте до столу!

Соковитий стейк синьою зубатки, запечений в духовці

Соковитий стейк синьою зубатки, запечений в духовці, виходить неймовірно смачним і апетитним. Готовий продукт яскраво різноманітить ваше домашнє меню. Можна подавати до обіду, вечері чи в свята. Для швидкого і нескладного приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стейк синьою зубатки – 0,7 кг
  • Гірчиця зернова – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Стейки синьою зубатки промиваємо під водою і обсушуємо паперовими рушниками.

Крок 2. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску. Сюди ж відправляємо зернову гірчицю, рослинне масло, лимонний сік і спеції.

Крок 3. Ретельно збиваємо продукти для отримання однорідної маси.

Крок 4. Викладаємо стейки зубатки в глибоку форму для запікання.

Крок 5. Заливаємо ароматною яєчно-гірчичною сумішшю рибні шматочки.

Крок 6. Випікаємо блюдо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Соковитий стейк синьою зубатки, запечений в духовці, готовий. Подавайте до столу і швидше пробуйте!