Картопля на мангалі – 8 рецептів приготування на шампурах, решітці з покроковими фото

Картопля на мангалі – це справжній символ душевних вечірніх посиденьок. Традиційно чоловіки готують її на шампурах або решітці, але рецепти приготування настільки зрозумілі й прості, що жінки з цим завданням впораються не гірше. Головне, що картопля незмінно виходить смачною і ароматною.

Як смачно посмажити картоплю на шампурах на мангалі?

Якщо ви любите картоплю на мангалі, але не хочете напружуватися з готуванням і витрачати багато часу, то цей рецепт вам підійде. Картопля з нього виходить все так само ароматною і насиченою, з пікантними нотками, але без зайвого жиру: так це блюдо стане ще більш частим гостем на вашому столі.

Інгредієнти на
15 порц.

  • Картопля 2.5 кг
  • Часник 1 шт.
  • Чебрець 50 гр.
  • Сметана 20% 150 гр.
  • Сіль 20 гр.
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати картоплю на мангалі? В окрему ємність викладаємо сметану і тиснемо туди часник. Якщо хочете менш гостре блюдо, використовуйте менше часнику. Також додаємо сіль і, якщо хочете, перець. Кладемо листя чебрецю для аромату. Добре перемішуємо.
  2. Миємо та очищаємо картоплю. Вибираємо його середніх розмірів, тому що маленький дуже швидко згорить від жару вугілля, а великий, навпаки, не пропечеться. Також врахуйте, що різні сорти картоплі зажадають різний час прожарювання, тому краще для однієї закладки на мангал вибирати картоплю певного сорту.
  3. Нанизуємо картоплини цілком на шампур. Коли закінчите з усіма шампурами, промокніть всі паперовою серветкою або рушником. З обох сторін на картоплі робимо кілька надрізів, щоб згодом соусу було легше проникнути в блюдо. Кожну картоплину обмазуємо соусом.
  4. Всі шампури загортаємо в два шари у фольгу, щоб картопля не пригоріла. Ставимо на мангал і через 2 хвилини крутимо, повторюємо це дія знову і знову. Так смажимо близько 25 хв: відстань від картоплі до дна мангалу має бути близько 15 див. Смажити правильніше на добре розігрітому вугіллі, однак без язиків полум’я. Якщо воно все-таки проявляється, трохи побризкати водою.
  5. Потім знімаємо фольгу і ще пару хвилин тримаємо шампури з картоплею над вогнем: це дозволить картоплі зарум’янитися. Якщо ви хочете гарантовану скоринку, то наступного разу можете попередньо покласти почищену картоплю на годину в холодну воду: так ви позбавитеся від крохмалю і отримаєте золотисту скоринку. Картопля на шампурах на мангалі готова: подавати її краще зі свіжими овочами. Приємного апетиту!