Картопля на мангалі – 8 рецептів приготування на шампурах, решітці з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування картопля на решітці на мангалі

Фантастична картопля на решітці в мангалі – кілька жіноче страву: в тому сенсі, що в нашому рецепті ми нарізаємо картоплю на скибочки, що дозволяє не забруднитися під час дегустації. Вистачить відмовлятися від смачне блюдо з-за боязні вимазатися, просто скористайтеся цим рецептом.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Масло рослинне – 40 гр.
  • Суміш прянощів – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо картопля очищаємо його. Розводимо вогонь і чекаємо, щоб вугілля прогоріли. Спека не повинно бути мало, але і мов полум’я при запіканні картоплі теж краще уникати. Вибираємо картоплю середніх розмірів, тому що маленький дуже швидко згорить від жару вугілля, а великий, навпаки, не пропечеться. Також врахуйте, що різні сорти картоплі зажадають різний час прожарювання, тому краще для однієї закладки на мангал вибирати картоплю певного сорту.

2. В окремій ємності перемішуємо вибрані вами прянощі: наприклад, зелень, перець, коріандр.

3. Нарізаємо картоплю на шматочки так, щоб було зручно їх смажити. Обсипаємо нарізані частини перемішаними спеціями.

4. Збризкуємо картоплю олією і загортаємо в пакет. В ньому картоплю добре просочиться ароматом і збереже його. Залишаємо на 20 хв.

5. Після цього викладаємо картоплю в один шар і запікаємо в решітці на мангалі 15 хв. Індикатором готовності страви стане рум’янець і м’якість картоплі: перевірити можна за допомогою зубочистки або ножа. Т. к. картопля була не суцільним, а нерезаным, 15 хв. для смаження повинно бути цілком достатньо.