Картопля на мангалі – 8 рецептів приготування на шампурах, решітці з покроковими фото

Як просто і смачно приготувати картоплю на шампурах з грибами?

Гриби – це ще одне літнє задоволення на ряду з пікніками, а тому об’єднати їх – найкраща ідея. Відмінний варіант, як саме це зробити, криється в рецепті: приготувати картоплю на мангалі з грибами. Зробити це нескладно, а смак виходить цікавим. Рецепт для тих, хто втомився від звичайних страв.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Гриби – 15 шт.
  • Сіль – 30 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Овочі – за смаком.
  • Цибуля – за смаком.
  • Приправа – за смаком.

Процес приготування:

1. Миємо та очищаємо картоплю. Вибираємо його середніх розмірів, тому що маленький дуже швидко згорить від жару вугілля, а великий, навпаки, не пропечеться. Також врахуйте, що різні сорти картоплі зажадають різний час прожарювання, тому краще для однієї закладки на мангал вибирати картоплю певного сорту. Розрізаємо кожен плід картоплі на три частини.

2. Нарізаємо гриби, можна взяти печериці. Якщо хочете, для повноти смаку і соковитості, можна додати овочі і лук.

3. Нанизуємо по черзі всі інгредієнти на шампури. Солимо і збризкуємо рослинним маслом. Закручуємо у два шари у фольгу, щоб нічого не пригоріло.

4. Ставимо на мангал і через 2 хвилини крутимо, повторюємо це дія знову і знову. Так смажимо близько 25 хв: відстань від картоплі до дна мангалу має бути близько 15 див. Смажити правильніше на добре розігрітому вугіллі, однак без язиків полум’я. Якщо воно все-таки проявляється, трохи побризкати водою.

5. Потім знімаємо фольгу і ще пару хвилин тримаємо шампури з картоплею над вогнем. Блюдо готове. Приємного апетиту!