Кальмари в сметанному соусі – 8 рецептів з цибулею, часником, грибами на сковороді в духовці з фото

М’ясо кальмара надзвичайно смачне і ніжне, і до того ж у ньому міститься безліч поживних речовин і мікроелементів, що дозволяє йому з успіхом замінити звичайне м’ясо і яйця в щоденному раціоні. До того ж кальмар не містить холестерину, а готується дуже швидко і легко.

Кальмари в сметанному соусі з цибулею на сковороді

Простий рецепт приготування морепродуктів з ріпчастою цибулею і сметаною. Важливо під час приготування не перетримати кальмара, інакше він стане нагадувати на смак гуму.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кальмари 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати кальмари в сметанному соусі? Тушки промити, покласти в окріп зі столовою ложкою солі. Варити їх треба буквально хвилину, і відразу ж дістати з води.
  2. Морепродукти обдати крижаною водою, почистити від плівок і нутрощів і нарізати на колечка.
  3. Цибулю нарізати кільцями і обсмажити в маслі.
  4. Коли овочі трохи обсмажиться, додати до них м’ясо кальмара і готувати кілька хвилин.
  5. Додати до вмісту сковорідки сметану, половину столової ложки солі і потрібну кількість перцю. Перемішати і готувати ще близько 5 хвилин, збавивши вогонь і знявши кришку.
  6. Подавати кальмари з цибулею та сметаною можна в якості гарячої або холодної закуски, прикрасивши зеленню.