Купати – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Купати – особливий вид грузинських сирих ковбас, які потребують термічної обробки. Дуже смачними вони виходять, якщо готувати їх на вугіллі або грилі. Щоб приготувати їх самостійно, можна скористатися цими 10 нескладними рецептами.

Купати в духовці в домашніх умовах

Це блюдо з розряду швидких і простих за умови, що у вас в холодильнику є заморожені купати. Якщо немає, то можна приготувати їх самостійно. Таке блюдо дозволить влаштувати ситний обід для всієї родини.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Стегна курячі 5 шт.
  • Куряче філе 600 гр.
  • Сало свиняче 200 гр.
  • Вершки 200 мл 20%
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Гірчиця французька 1 ст. л.
  • Майоран 1 ч. л.
  • Часник 8 зуб.
  • Петрушка 4 гілки
  • Кріп 4 гілки
  • Свинячі кишки 250 см

Процес приготування:

  1. Як приготувати купати в домашніх умовах? Наріжте дуже дрібно м’ясо курки і сало.
  2. Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес.
  3. Змішайте м’ясо, зелень і часник. Також додайте сіль, майоран, гірчицю, коріандр і перець.
  4. Влийте вершки і добре вимісити масу. На це піде 20-30 хвилин.
  5. Якщо кишки не оброблені, то їх необхідно промити, посипати сіллю і зчистити тупою стороною ножа. Цю процедуру слід повторити кілька разів.
  6. З допомогою спеціального пристосування для приготування ковбас наповніть кашки фаршем і сформуйте невеликі ковбаски. Помістіть їх на 3 години в холодильник, після чого можна приступати до готування.
  7. Деко змастіть невеликою кількістю масла, викладіть на нього ковбаски. Запікайте купати в духовці при 190 градусах 30-50 хвилин.
  8. Рум’яні купати подавайте на стіл з гарніром по своєму смаку.

Приємного апетиту!