Купати – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Купати – особливий вид грузинських сирих ковбас, які потребують термічної обробки. Дуже смачними вони виходять, якщо готувати їх на вугіллі або грилі. Щоб приготувати їх самостійно, можна скористатися цими 10 нескладними рецептами.

Купати в духовці в домашніх умовах

Це блюдо з розряду швидких і простих за умови, що у вас в холодильнику є заморожені купати. Якщо немає, то можна приготувати їх самостійно. Таке блюдо дозволить влаштувати ситний обід для всієї родини.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Стегна курячі 5 шт.
  • Куряче філе 600 гр.
  • Сало свиняче 200 гр.
  • Вершки 200 мл 20%
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Коріандр 1 ч. л.
  • Гірчиця французька 1 ст. л.
  • Майоран 1 ч. л.
  • Часник 8 зуб.
  • Петрушка 4 гілки
  • Кріп 4 гілки
  • Свинячі кишки 250 см

Процес приготування:

  1. Як приготувати купати в домашніх умовах? Наріжте дуже дрібно м’ясо курки і сало.
  2. Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес.
  3. Змішайте м’ясо, зелень і часник. Також додайте сіль, майоран, гірчицю, коріандр і перець.
  4. Влийте вершки і добре вимісити масу. На це піде 20-30 хвилин.
  5. Якщо кишки не оброблені, то їх необхідно промити, посипати сіллю і зчистити тупою стороною ножа. Цю процедуру слід повторити кілька разів.
  6. З допомогою спеціального пристосування для приготування ковбас наповніть кашки фаршем і сформуйте невеликі ковбаски. Помістіть їх на 3 години в холодильник, після чого можна приступати до готування.
  7. Деко змастіть невеликою кількістю масла, викладіть на нього ковбаски. Запікайте купати в духовці при 190 градусах 30-50 хвилин.
  8. Рум’яні купати подавайте на стіл з гарніром по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Як посмажити купати на сковороді?

найпростіший спосіб приготувати купати – це посмажити їх на сковороді. Це блюдо грузинської кухні популярно у всьому світі, але щоб воно вийшло смачним. необхідно знати кілька секретів.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Купати курячі – 400 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Купати повністю розморозьте.

2. При смаженні купат не можна занадто сильно розігріти сковороду, це може пошкодити натуральну оболонку ковбаси.

3. Поставте сковороду на середній вогонь, змастіть її невеликою кількістю рослинного масла і викладіть купати. Спочатку обсмажте їх до рум’яного кольору з обох сторін.

4. Потім зменшіть вогонь до мінімального і готуйте під кришкою півгодини. Кожні 5 хвилин перевертайте купати, щоб вони рівномірно просмажаться.

5. Гарнір до купатам можна подати будь по вашому смаку.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні курячі купати?

Купати готують різними способами: варять, смажать на сковороді, запікають в духовці, на мангалі або грилі. На природі їх можна готувати в якості альтернативи звичайному шашлику.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Купати курячі – 600 гр.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Курячі купати необхідно повністю розморозити. Розділіть їх на окремі ковбаски.

2. Поставте на середній вогонь сковороду з товстими стінками. Влийте в неї воду і викладіть купати.

3. Доведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити купати, поки майже вся вода не випарується.

4. Потім додайте рослинне масло і смажте купати ще 10-12 хвилин, періодично перевертайте їх з боку на бік. Щоб купати не лопнули, проколіть в декількох місцях їх зубочисткою.

5. Коли купати рівномірно покриються красивою рум’яною скоринкою, можна знімати їх зі сковороди і подавати на стіл з будь-яким гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Домашні купати з свинини в кишках

Раніше купати були одним із найбажаніших страв на святковому столі. І готували їх від початку до кінця в домашніх умовах. Ми вирішили пригадати давні традиції і приготувати купати з свинини своїми руками.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 90 хв

Порцій: 10.

Склад:

  • Свинина – 4 кг
  • Сало – 600 гр.
  • Часник – 80 гр.
  • Сіль – 90 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Горілка – 30 мл
  • Майоран – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Кишки – 7 м.

Процес приготування:

1. Кишки добре промийте в декількох водах.

2. М’ясо і сало наріжте кубиками середнього розміру.

3. Прокрутіть м’ясо і сало через м’ясорубку.

4. В отриманий фарш додайте подрібнений часник, горілку, сіль, цукор, майоран і мелений перець. Фарш ретельно вимісіть руками і залишити на 40-60 хвилин.

5. Наповніть кишки фаршем, кожні 10-12 сантиметрів прокручуйте кишки, відокремлюючи ковбаски.

6. Після того, як купати будуть сформовані, їх необхідно залишити на 5-8 годин у холодильнику. Готувати їх можна будь-яким підходящим для вас способом: варити, смажити, тушкувати або запікати.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування купат з індички

Корисні і смачні купати з індички можна приготувати в домашніх умовах. Якщо хоч раз це зробити, то ви ніколи вже не подивіться на готові напівфабрикати в магазинах.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Фарш індички – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Приправа для птиці – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Черева свиняча – 1 м.
  • Вершки – за бажанням.

Процес приготування:

1. Фарш індички викладіть в об’ємну миску, додайте сіль, приправу і мелений перець.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і додайте у фарш.

3. Фарш ретельно вимісіть і відбийте. За бажанням можна додати трохи вершків, так купати будуть ще смачніше і соковитіше.

4. Череву помийте всередині і зовні. Акуратно нанизайте кишку на спеціальну насадку і наповніть її фаршем.

5. Коли купати будуть готові, зав’яжіть ковбаску з обох сторін і відправте в холодильник на 2-3 години. За цей час фарш добре просочиться сіллю і спеціями.

6. Приготувати купати можна в духовці. Запікайте при 220 градусах 20 хвилин, потім зменшіть температуру до 160 градусів і запікайте ще 30 хвилин. Подавайте купати з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Дуже смачні купати з картоплею в духовці

Купати з картоплею в духовці – смачне і ситне блюдо для всієї родини. Особливо це страва подобається представникам сильної статі. Придбати готові напівфабрикати купат можна практично в будь-якому продуктовому магазині.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Купати – 0,5 кг
  • Сіль – 10 гр.
  • Картопля – 4-6 шт.
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Перець чорний мелений – 3-4 щіпки.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Купати повністю розморозьте. Картоплю почистіть і помийте.

2. У форму для запікання влийте трохи соняшникової олії і розмажте його пензликом по всій поверхні. Картоплю наріжте брусками і викладіть у форму. Посоліть і приправити картоплю.

3. На картопляний шар викладіть купати і влийте воду.

4. Форму накрийте фольгою і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30 хвилин.

5. Потім розгорніть фольгу і готуйте ще 10 хвилин у відкритому вигляді, щоб купати зарум’янилися. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування купат на мангалі

Соковиті купати, приготовані на мангалі, порадують вашу родину і гостей. Такі ковбаски можна приготувати самостійно і заготовити їх запас або придбати в магазині.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Купати – 10 шт.

Процес приготування:

1. Купати повністю розморозьте.

2. Розташуйте купати на решітці. Підготуйте вугілля, вони не повинні сильно горіти.

3. Помістіть решітку з купатами на мангал. Кожні 5 хвилин перевертайте ґрати, щоб ковбаски рівномірно пропеклися.

4. Готуються купати 15-20 хвилин в залежності від їх розміру і жар від вугілля.

5. Подавайте купати гарячими зі свіжими овочами та зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати соковиті купати в мультиварці?

Купати – саморобні ковбаски з м’яса з великою кількістю спецій. Це може бути не тільки повноцінним другим блюдом на обід, але і гарною альтернативою шашликів. Їх можна готувати різними способами, наприклад, в мультиварці.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Свинина – 500 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика мелена – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіх мускатний – 0,25 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Для соусу:
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Соус соєвий – 1,5 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Свинину наріжте дрібними кубиками.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

3. Петрушку і часник порубаєте ножем.

4. Змішайте фарш, свинину, цибулю, часник і зелень, додати сіль і спеції. Ретельно вимісити і відбийте фарш.

5. Кишки добре промийте і поскобліть.

6. За допомогою спеціального пристосування наповніть кишки підготовленим фаршем і сформуйте купати.

7. Краї оболонки добре закріпіть.

8. У чашу мультиварки влийте 2 ліра води, викладіть купати і активуйте режим «Варка» на 20-25 хвилин.

9. Купати готові, подавайте їх на стіл в гарячому вигляді з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Купати на електрогрилі в домашніх умовах

Купати або ковбаси в натуральній оболонці можна приготувати на електрогрилі. Це незамінний м’ясне блюдо для гучних вечірок та сімейних пікніків.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Купати – 1,5 кг

Процес приготування:

1. Купати повністю розморозьте.

2. Увімкніть електрогриль і викладіть на нього ковбаски.

3. Опустіть кришку электрогриля і поставте таймер на 10 хвилин.

4. У процесі смаження не повинно бути диму, а тільки приємний аромат смаженого м’яса.

5. Готові купати подавайте з овочами, зеленню і соусами по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти купати у фользі в духовці?

Купати – смачні м’ясні ковбаски, які наші бабусі готували самостійно. Це чудове, соковите м’ясне блюдо, яке можна запекти в духовці і подати на обід або вечерю.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Купати – 5 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Масло соняшникове – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Картоплю помийте, почистіть і наріжте часточками. Викладіть картоплю в целофановий пакет, додайте сіль, куркуму і хмелі-сунелі за смаком, влийте столову ложку рослинного масла, зав’яжіть пакет і перемішайте картоплю.

2. Деко застелити фольгою, змастіть її рослинним маслом.

3. Викладіть на деко купати, навколо них розкладіть картоплю.

4. Закрийте форму фольгою і запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 30-40 хвилин.

5. Подавайте запечені купати в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!